Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с автоматична скоростна кутия A4LD - Форд Бронко 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с автоматична скоростна кутия A4LD - Форд Бронко 2

Провери си вакуума, на мен ми се е случвало, прибрах се на втора и на другият ден Дядо Владо, след съвет от колеги просто включи маркучето и системата заработи. Когато няма вакуум, работи само на първа и втора и не качва предавките. За справка, виж снимките дет съм пуснал в тази тема

Коментар

Вакуума е добре , вакуум регулатора е сменен и пак неще да включи на 3та.
      Газ 69
      Ford Bronko 2
      0888 98 40 81

Коментар

На едната дирекна влючва до втора, а на другата до трета. Всички останали скорости си работят. Учудващото е, че пали само на свободна(N)Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28022014165.jpg
Прегледи:1
Размер:125.3 КБ
ID:5567804Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28022014166.jpg
Прегледи:1
Размер:104.7 КБ
ID:5567805
        0877 877 297

Коментар

Регулиране и селектор.
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Кърнаре - 75 Преглед на мнение
            Ще черпя колегата ilko_o дано да няма против и за моето питане. Джипа е същият като неговият и със същата автоматична кутия. Но има проблем единствено на дирекна. Изрежда скорости само до втора на дирекна. Двигателят ще се пръсне от обороти, а няма влючване на трета и четвърта. С другите скорости проблем няма. Но не е от модулатора, защото го имаме в наличност и го сменихме. Предварително благодаря.

При мен се получи нещо подобно след като смених първия модулатор , който бе дефктен и не го бях наместил добре.Нямаше никой от втора нагоре на директната.

Ако можете да обясните проблема на английски тук може да питате
            http://etereman.com/blog/ford/the-fo...o-prevent-them

На мен ми помогнаха няколко пъти и са доста отзивчиви.По спомен това което четох из щатските форуми за да нямаш 4 ра трябва да е заминал соленоида.От 2 на 3 вкл от вакума.Погледнете пак вакум линията както е казал колегата Kok4o и аз не мислех , че имам проблем там , но се оказа че един скъсан маркуч в коша при двигателя прави доста поразии и оставаш без доста скорости.

А и нещо друго се сетих вие като сменяхте модулатора вътре има едно железо ( пинче ) поставихте ли го в новия модулатор , че ако липсва това може да е проблема.Ако мога да помогна с нещо друго телефона го има в подписа
            Последно редактирано от ilko_o; 03-03-14, 23:46. Причина: добавяне
            Ford Bronco II 2.9 V6
            Уаз 469Б
            Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
            0899846606

Коментар

Сега си включва 1, 2, 3, на дирекна , но 4-та пак я няма.Сменихме модулатора,огледахме вакумите по подробно навсякаде и всичко си е ок.
              А 4-та пак я няма.
              Газ 69
              Ford Bronko 2
              0888 98 40 81

Коментар

С риск да прозвуча неуко, но Бронко не е ли с три скорости и овърдрайв?

Коментар

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...62922401,d.Yms
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Голямо благодарско колега , почистих буксата на соленоида , напръсках я с контактен спрей, мушнах я на мястото и , следваше тест .
                    Изредиги 1-2-3 и си включи 4та без проблем,още веднъж благодагодарско.
                    Газ 69
                    Ford Bronko 2
                    0888 98 40 81

Коментар

А какъв се оказа проблема за 1-2-3
                      Ford Bronco II 2.9 V6
                      Уаз 469Б
                      0899846606

Коментар

За автоматичната кутия над модулатора е хваната една желязна тръба за вакума ф8 и отива нагоре.Понеже въпросната тръба беше изгнила , свалих я и отидох в магазин за газови уредби,взех си една медна тръба ф8. Поставих сия на мястото на желязната и сега всичко е ок.
                        А твоят тръгна ли?
                        Газ 69
                        Ford Bronko 2
                        0888 98 40 81

Коментар

Почти , днес ми пристигна новия модулатор, амортисьори и разни други чаркалъци от УСА , но се оказа че радиатора е протекъл и сега ще поръчвам от Ибея ,че от там идва най на далавера.Надявам се до края на месеца да е тръгнал.
                          Ford Bronco II 2.9 V6
                          Уаз 469Б
                          0899846606

Коментар

Здравейте, собственик съм на Форд Бронко 2 2.9куб. автоматик А4LD. Имах същия проблем като Илко, нямаше никакви скорости, само първа и задна. След проверка видях че е изпаднал маркуча на модулатор, след слагането му се появиха всичките скорости, работещи напълно нормално, но джипа започна да пуши, както не е пушел до преди слагането на маркуча на модулатора. След консултация с майстор, той каза че през вакум модулатора смуче масло от скоростите и го вкарва в колектора и от там го изгаря, и за това пуши. Сменихме модулатор с нов, изправен тестван с вакум помпа, поставихме и иглата, след като направихме проба, джипа спря да пуши, но се върна на старото положение, никакви скорости. Сменихме го със втори вакум модулатор друг, пак тестван и работещ, с леко преработване на иглата всичко пасна , но след проба пак никакви скорости. Вакум линията е тествана и държи вакум няма разхерметизиране от никъде някакви идеи ?
                            Когато видиш хубаво, не се радвай, когато видиш лошо, не се бой.

Коментар

Първоначално публикуван от darka Преглед на мнение
                              Здравейте, собственик съм на Форд Бронко 2 2.9куб. автоматик А4LD. Имах същия проблем като Илко, нямаше никакви скорости, само първа и задна. След проверка видях че е изпаднал маркуча на модулатор, след слагането му се появиха всичките скорости, работещи напълно нормално, но джипа започна да пуши, както не е пушел до преди слагането на маркуча на модулатора. След консултация с майстор, той каза че през вакум модулатора смуче масло от скоростите и го вкарва в колектора и от там го изгаря, и за това пуши. Сменихме модулатор с нов, изправен тестван с вакум помпа, поставихме и иглата, след като направихме проба, джипа спря да пуши, но се върна на старото положение, никакви скорости. Сменихме го със втори вакум модулатор друг, пак тестван и работещ, с леко преработване на иглата всичко пасна , но след проба пак никакви скорости. Вакум линията е тествана и държи вакум няма разхерметизиране от никъде някакви идеи ?

Вероятно проблема е че сте пипали иглата , аз така си играх да преработвам един вакум модулатор и нищо не стана след като го минах на струг.Тези признаци за които ти говориш липсата на скорости е че няма никакъв вакум, което вероятно се дължи на преработката на иглата ( всъщност какво точно сте и преработили).Но като се замисля не би трябвало да липсват всичките а да имаш 1 -2 и задна поне и на директна да държи само първа.
                              Ford Bronco II 2.9 V6
                              Уаз 469Б
                              0899846606

Коментар

Първоначално публикуван от ilko_o Преглед на мнение
                                Вероятно проблема е че сте пипали иглата , аз така си играх да преработвам един вакум модулатор и нищо не стана след като го минах на струг.Тези признаци за които ти говориш липсата на скорости е че няма никакъв вакум, което вероятно се дължи на преработката на иглата ( всъщност какво точно сте и преработили).Но като се замисля не би трябвало да липсват всичките а да имаш 1 -2 и задна поне и на директна да държи само първа.
                                Така е, но така беше и преди да пилим иглата, нея сме скъсили с 0,5 - 0,7 мм най много иначе има 1,2,задна и на директна е само на 1 до 4600 оборота и после превключва сега чакам нов от САЩ ,и ще видим какво ще стане.
                                Когато видиш хубаво, не се радвай, когато видиш лошо, не се бой.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X