Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доработки на Feroza - идеи и обсъждане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доработки на Feroza - идеи и обсъждане

На Вартбурга пружината натиска горния носа, а не преминава през него.
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Хубаво, ама Вартбурга вероятно е самоносещ, иначе къде ще лежи горния край на пружината...
      ...а на Феро?

...като оста на горния носач е "вече" над шасито...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Да продължа с предницата.
        До какви негативи може да доведе повдигането или увеличаване на ходовете надолу.
        1. Що се отнася до геометрията на окачването, бидейки с два триъгълника (носача), според мен не би трябвало да се отрази фрапиращо на камбера. Има място за евентуално подлагане на още пластини при оста на горния носач, ако се наложи.
        За кастера, не знам. Ще помоля Крум, да си каже мнението.
        2. Диференциала може да се свали малко, за да се подобрят ъглите на работа на каретата. Идеята ми е за подложки, като за да се запази ъгъла на кардана спрямо дифа, би могло на предната да се подложи една идейка повече.
        Примерно по 2см отстрани и 3см отпред. Цифрите са примерни.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image057.jpg
Прегледи:1
Размер:93.0 КБ
ID:5238676
        3. Захватите на кормилната кутия и паразитния хебел към рамата, може да се свалят малко. Според мен, за целта ще са достатъчни 2см. Тъй като ще се сваля и дифа, няма опасност кормилната щанга да опира в предната стойка.

Име:Image049.jpg
Размер:82.3 КБ
ID:5238677
        4. Тук идва ред на амортисьорите. Вероятно ще се наложи да се повдигне горния захват, за да може да се монтират по-дълги амове.
        5. Скъсяване на ограничителите на рамата за хода надолу.

Име:Image050.jpg
Размер:85.2 КБ
ID:5238678
        6. Сваляне на стабилизиращата щанга.
        Това е в общи линии, което може да се направи за подобряване на ходовете отпред. Поне малко.
        Възможно е и да греша някъде. Затова са коментарите.

Коментар

Име:872_pict0080klein_2.jpg
Размер:15.8 КБ
ID:5238693

Учудвам се, че не знаеш, че Варбурджини е със шаси
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Знам за старите. По новите не съм се заглеждал.

Коментар

Саше,с геометрията на предния мост няма да има грижи.Феро е с положителни странични наклони,а след повдигането стават отрицателни.Представи си ги,в оригинален вид горната част на колелото е навън (ето така "/" ),а след повдигането е така "\".Ако е много,има начин да се изкара с пластините на горния носач.Но при всички случаи,е по-добре с отрицателни наклони.В оригиналния си вид,и при перфектна сходимост,много често се наблюдава износване на външната част на гумата.И това е при повечето джипки! Та,за предпочитане са отрицателните наклони,а с повдигането на предницата ги постигаш!
              088пет722пет99
              http://www.hydropompi.com/

Коментар

Знам, че е трудно и скъпо, но според мен, това е най-правилното окачване:
                http://www.mallcrawlin.com/forum/sho...d.php?p=279351 (снимките са в дъното).
                Абе пуста криза, та не си взема аз един Самурай за гаврене и ТНТМ-та...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Знам, че е трудно и скъпо, но според мен, това е най-правилното окачване:
                  Да, особено правилно е предното - с кръстосани панхард и кормилна щанга. Направо пИрфектно. [/QUOTE]

За другото - ако свалих захватита на кормилната кутия и хебела, колата няма да има вкарване в пътя, защото при неравности ще се опитва да завива наляво-надясно. Дължината и наклона на двете шанги между накрайника на шенкела и накрайника на преходната щанга са подбрани така че при движение на оакчването нагоре-надолу в следствие на неравностите, ъгъла на колелото да се запазва максимално много. Единствения начин да запазиш заводското поведение на предницата е да свалиш захватите на долния носач още надолу (практически се правят нови захвати), и с точно толкова да свалиш захватите на кормилната кутия и паразитния хебел. После, с още толкова да свалиш и предния диф. За ъгъла на каретата между дифа и раздатката не се притеснявай особено. По-скоро гледай да са приблизително еднакви и на двете карета, отколкото да гледаш да разтовариш едното. Там за да отидеш в критични ъгли на каретата трябва да свалиш дифа доста 5 сантиметра.

...само че аз пак не вдявам каква е крайната ти цел с тия занимавки.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За кръстосаните щанги си прав, но това може да се оправи. Аз говоря за концепцията. Защо са кръстосани не знам, при положение че това окачване се продава готово...
                    За останалото...само обсъждаме идеи.
                    Като се замисля, да направя един куп промени само за да увелича хода надолу, наистина не си струва разправията.
                    Просто това окачване си има свойте ограничения и това е...

Коментар

• От: Доработки на Feroza - идеи и обсъждане

Къде ги видя кръстосани, бе Спарки?

Име:25426_335963989510_506839510_3361613_2559730_n.jpg
Размер:67.8 КБ
ID:5241797

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Къде ги видя кръстосани, бе Спарки?
                        [ATTACH=CONFIG]287207[/ATTACH]
                        Моя грешка. Подлъгах се по друга снимка.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ся не е хубаво да са кръстосани факт.
                          Обаче на практика се оказва че е се 200
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Ся не е хубаво да са кръстосани факт.
                            Обаче на практика се оказва че е се 200
                            Да бе, почти повЕрвАх!

Коментар

По-интересното е, дали ще се намерят джони джойнтове за щангите. Щото там обикновени тампони ще са консуматив...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Да бе, почти повЕрвАх!
                                Е да те бех возил на гейката като беше така
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X