Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доработки на Feroza - идеи и обсъждане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доработки на Feroza - идеи и обсъждане

Ами, 2-3 см мисля че няма да е прекалено. Трябва малко да се преработи тук:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6743.JPG
Прегледи:1
Размер:115.3 КБ
ID:5238441
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Преработката ще е с рязане,подлагане и после пак заварка,нали?Доколкото си спомням,там болтове няма!
      Определено ще е по-лесно,отколкото с удължаване на шекелите! А и няма да го има варианта с обръщане на същите при увисване!
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Това ми е идеята в общи линии.
        Може да се направи нещо като уширение на рамата, за да не се натрупва напрежение само в една точка:

Име:IMG_6743.JPG
Прегледи:1
Размер:119.4 КБ
ID:5238445

Коментар

Сашко, удължаването на обиците (с подлагане ефектът е същия) не води до нищо добро. Кофти стабилност, изместване ъгъла на кардана, и за капак промяна на работната характеристика на ресора.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Точно от такива мнения имам нужда. Затова е темата.
            Въпреки че, според мен ъгъла на кардана спрямо дифа би трябвало да се промени към по-добър.

ПП: Еми, значи за да се запази работната характеристика на ресора, вероятно цялата джаджа трябва да се измести примерно с 1см назад. Или се бъркам... За стабилността вероятно си прав. Има резон.

Между другото още пазя един от старите за тебе, ама пусто не можем да се засечем...

Коментар

Променя се и ъгъла на шенкелите
              Абе не е тва начина.
              Вярно е много евтино решение ама не е добро.
              Вариант е да преместиш и задната опора надолу, а всъщност най-добре е да си вземеш мунингови ресори
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Вероятно говориш за предната...
                Мунингови...колко?
                Тия са хеви дюти... знам ли...
                А пък и "свободното време"...
                За какви шенкели става дума?

Коментар

Ох чай че говоря и аз за преден мост с ресори ... Намръзнах се днес под едни коли и виж кви глупости пиша

Та значи сваляш и предната опора надолу

Коментар

Аха. Ами, има начин, да.
                    Ама аз мислех, за да не се промени ъгъла на шекелите отзад в сгънато положение, има начин самото захващане да се премести една идейка назад.
                    Отпред също има вариант, да се свали малко, но пак с разширение на рамата, щото иначе има риск да се смачкат планките. Доколко е реален, не знам ама...

Име:Image053.jpg
Прегледи:2
Размер:100.9 КБ
ID:5238451

Коментар

Или просто вкарваш вътре в П-то на сегашните уши една правоъгълна тръба с нужната височина и я парваш

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Сашко, удължаването на обиците (с подлагане ефектът е същия) не води до нищо добро. Кофти стабилност, изместване ъгъла на кардана, и за капак промяна на работната характеристика на ресора.
                        Петьо до някъде е прав но не съм съгласен, че удълваването на обици и подлагане на подложки имат един и същи ефект. Удължената обица променя характеристиката на ресьора подложката не мисля.
                        За стабилноста: от удължената обица се намалява много повече, защото самата обица "люшка" странично много повече. А от подложката нестабилността е само от преместването центъра на тежеста на горе.
                        За ъгъла на кардана и при двете е еднакво.
                        Така че ако си решил да го повдигаш отзад, то ти препоръчвам подложка на ушите.
                        Ако подложиш 5 см. под "ухото" повдигаш грубо сметнато с 2,5 сн при моста. Всъщност сметката не е точна, защото моста не се намира в средата на ресора.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Така е, Жорка.
                          Моста е по-напред от средата на ресора и в такъв план, повдигането наистина няма да е много при колелата.
                          Подложки от повече от 3см, ми се виждат много, та знам ли...
                          Може би най-добре е и отпред, и отзад да се подложи.
                          Колкото до стабилността от повдигане на центъра на тежестта, май ще се прежалвам пак на джанти 8-мици с ЕТ-44.
                          Явно не мога да избегна рязането накалника отпред.
                          Все пак, мисля да пробвам да се заиграя и отпред. Да сваля малко дифа, да отрежа от ограничителите на рамата за надолу...
                          Вероятно има вариант и да се свали малко кормилната кутия.
                          Трябва да огледам внимателно.

Коментар

Ако ще мърдаш ресора задължително отпред и отзад.

Имам еретична идея. Подаряваш тази на баща ти и си взимаш нещо по-подходящо за извращения

Коментар

Петьо, баща ми и се кефи повече и от мене. Стар булдозерист. Тая, вика върви като КировецО!
                              За съжаление, нЕма кинти "за злоупотреба", иаче с тоя моя акъл (почти като без акъл)...
                              Д...а и кризата!
                              А не ми се връща по жабешко....

...та трябва да се задоволя с наличното, а то колко работа има по нея...
                              Мале, не ми се мисли.

Коментар

Добре де, а каква е крайната цел на мероприятието. Ти лесно ще я вдигнеш отзад, ами отпред? Ако я вдигнеш само отзад, ще вирне гъзица, и толкоз. И от това няма да има и един позитив, а само негативи.

Земи и сложи едни пружини отзад. От това поне има смисъл, ако го направиш читаво.

Изобщо, разбирам че те сърбят ръцете, ама изградил ли си си концепцията, или иначе казано, какво искаш от тая джипка? Мен ме объркваш тотално, честно казано.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X