Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Житие и страдания на едно РОКИ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Вече и аз с Роки!

Здравейте!
    Почти седмица не съм писал, защото чаках гумите! Имам вече гуми, имам и една разходка с тях, но.... нямам лаптоп! Изгоря! А от този комп нещо не се качват снимки, или поне аз не успявам. Имам и впечатления вече, но не знам дали да карам теоретично, или когато успея да кача снимки...
    Последно редактирано от edoors; 23-08-10, 09:58.
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Я сега да видим дали ще стане раУтата! Ето гумите, преди монтажа:

За всички купувачи: Когато купувате кола и резервната гума изглежда много добре опакована, не е лошо все пак да я погледнете, а не като мене. При разсъбличането се показа това: Джанта от Волга или нещо подобно...

Естествено с вътрешна гума. Понеже нямах отговор на тая задача, само сложихме по-голяма гума на същата джанта, пак с вътрешна и се помолих да не ми се налага да се прибирам от някъде с резервната... Тук, обаче, нова греда! По-голямата гума с тая джанта опира в задната чистачка.... Явно и за нея ще ми трябва някакъв фланец или преработка на стойката...
      Но да не се отклонявам! С новите гуми Джипче Роки придоби "свиреп" вид!

Снимките са от Петрохан, от където направих и първата разходка с Джипче Роки. Смея да твърдя, че върви брутално! Качвах се до вр. Ком, където беше страшна мъгла и вятър, та нямам и много снимки, особено от пробега с джипа. Трябва да си призная, че изпитвах страх на отиване, защото бях сам джип и дете + баща ми (пенсионер) за екипаж. Подходът към върха включва мочурлива местност и на две-три места имаше сериозна кал, но Зверта се справи! Сега е ред на "просеката" на Дядо Владо, само да остане малко време!
      Едно сравнение с предишните гуми:

Е, разбира се, като във всяка приказка, има и един проблем! При най-екстремните прескоци и накланяния, гумите опират отгоре в калниците... Не знам дали да водя калниците на фризьор, или да се хвърлям с ресорите над мостовете... За сега толкоз!
      Последно редактирано от edoors; 24-08-10, 11:20.

Коментар

Искам и аз такава резервна!!!!

Неможе ли да се обърне обратно,за да не опира в чистачката.Нали си имаш калъф,ще скрие ямата!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
          Искам и аз такава резервна!!!!

Неможе ли да се обърне обратно,за да не опира в чистачката.Нали си имаш калъф,ще скрие ямата!
          Пробвах го, поради спецификата на джантата- не става!

Но пък, ако толкова много я искаш......

Остави друго, ама все едно пак я нямам, защото трите точки на захващане към стойката са с две гайки 21-и и един болт 17, а аз си купих ключ за гуми 17-19... Трябва гедоре, само за да си свалиш резервната и евентуално.... да си пуснеш задната чистачка!

Коментар

Мини покрай мен да ти дам гайки! А като отидеш при Дядо Владо,ще му спретнете едно ТНТМ. Ако си беше взел 5(пет)фланеца,сега нямаше да рИвеш!!
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
              Мини покрай мен да ти дам гайки! А като отидеш при Дядо Владо,ще му спретнете едно ТНТМ. Ако си беше взел 5(пет)фланеца,сега нямаше да рИвеш!!
              Даже мислех за 9 фланеца! Да сложа по два на колело, че да не се клатя и един на резервната!

Коментар

Убавец е станал..!! Бравос и дълго и безаварийно да го търкаляш...!!!

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                  Убавец е станал..!! Бравос и дълго и безаварийно да го търкаляш...!!!

Поздрави
                  Благодаря, Марти! Ще ги сборим при Дядо Владо!

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                    Благодаря, Марти! Ще ги сборим при Дядо Владо!
                    Лебедката ми винаги е на твое разположение, знаеш...!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                      Лебедката ми винаги е на твое разположение, знаеш...!!!
                      Да е жив и здрав на Чоко брат му и неговия трактор... в частност!

Коментар

Абе още не съм опирал до него (последния път за малко), но е хубаво да знаеш, че го има...!

Коментар

За рзервната подложи между джантата и стойката по една голяма гайка(при мен е 33 и не пречи на чистачката).Ако не си намериш резервна джанта ,пиши на събора ще ти донеса.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
                            За рзервната подложи между джантата и стойката по една голяма гайка(при мен е 33 и не пречи на чистачката).Ако не си намериш резервна джанта ,пиши на събора ще ти донеса.
                            Има гайки, Пламене, но както писах по-горе, две от трите точки на захващане са с шпилки и ако се подложи по-голяма гайка не стига дължината им. Може от джантата да е това опиране, но за сега нямам друга. А за съжаления няма да мога да дойда на събора, но ти благодаря все пак!

Коментар

За резервната - сложи я обратно/лицето на фланеца навътре/.
                              Аз съм решил проблема с шайби между стойката на рез. гума и вратата и по-дълги болтове/можеш да "регулираш" разстоянието/, но при твоя случай колкото шпилките позволяват - дано е достатъчно!
                              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                              ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                                За резервната - сложи я обратно/лицето на фланеца навътре/.
                                !
                                Не става! Вероятно е от "спецификата" на Жантата, но изобщо не стига до шпилките...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X