Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миризма на суров бензин в купето на Фероза - помощ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Миризма на суров бензин в купето на Фероза - помощ!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    ... от друга страна, като се знам че трудно ще намеря време за това, може би сума време ще карам с някакво (не питай какво) "временно" решение.
    Да разбирам ли, че и ти си за дупка в капачката. Ще взема да се дефлорирам и аз и тва е. Но първо ще покарам ден-два без капачка за проба.

Коментар

Първоначално публикуван от goofy Преглед на мнение
      Да разбирам ли, че и ти си за дупка в капачката. Ще взема да се дефлорирам и аз и тва е. Но първо ще покарам ден-два без капачка за проба.
      Не. При мен не мирише от никъде, но преди 2 и кусур години на първия събор на форума забелязах че беше текло. Гумата на капачката ми е леко напукана. Така и не разбрах защо е текло, понеже не съм сигурен дали съм я бил затворил като хората. Но е факт че не мирише, и докато е така, няма да я пипам.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днес си пробих капачката на резервоара и по първи впечетления миризмата изчезна. Не смея да се зарадвам и засега само душа
        Ето малко снимки на Ферчо с вече освежен вид:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.JPG
Прегледи:1
Размер:101.3 КБ
ID:5189141Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.JPG
Размер:99.5 КБ
ID:5189145Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.JPG
Размер:102.6 КБ
ID:5189144Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.JPG
Размер:104.0 КБ
ID:5189142Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.JPG
Размер:108.8 КБ
ID:5189146Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.JPG
Размер:78.3 КБ
ID:5189143Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8.JPG
Размер:93.0 КБ
ID:5189147

Коментар

Много лъскава бе, колега!
          Я, вземи я заведи малко в гората, където и е естествената среда.
          Някоя и друга драскотина ще и се отрази добре.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Мдаа, хубавец е, а и в гората си ходи редовно, не може да се оплаче. Просто обичам да си го поддържам чист и редовно го къпя след разходка.
            А иначе да се похваля, че се оттървах от миризмата (трайно, надявам се). Номера с пробиването на капачката се оказа ефективен. Няма и помен от бензиновия "аромат". Понеже разбрах, че доста колеги ги мори тоя ферозов недъг, хубавото е че все пак има някакво решение.

Коментар

Ми,до тази дупка,се стигна след задълбочено изследване на проблема -извършено беше продухване,подритване и други изследовотелски действия в/у "канистера".Установихме,че деиства коректно-в едната посока пропуска,в другата не.След много мами и чесане по тиквата реших,че в резервоара не трябва да има нито под,нито над налягане....И логично,се стигна до отвор за изнавняване на налягането .
              Радвам се че проблема е изчезнал.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Аз нямам никакви проблеми с резервоара, но това налягане в него ме много дразни и озадачава. Проверих на още два Ферози и на тях го имаше, поради което ме беше страх да разпробия капачката. Е, сега ще го направя щом вие сте го правили. Но, дефакто защо е направено фабрично да си го има.....?
                Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Първоначално публикуван от pepino2829 Преглед на мнение
                  Аз нямам никакви проблеми с резервоара, но това налягане в него ме много дразни и озадачава. Проверих на още два Ферози и на тях го имаше, поради което ме беше страх да разпробия капачката. Е, сега ще го направя щом вие сте го правили. Но, дефакто защо е направено фабрично да си го има.....?
                  А,дали е фабрично...Едва ли има собственик,който да притежава Фероза във фабрично състояние,такива са били преди повече от 10 години.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                    А,дали е фабрично...Едва ли има собственик,който да притежава Фероза във фабрично състояние,такива са били преди повече от 10 години.
                    Незнам дали е фабрично, но както слушам на 80% от Ферозките са тъй та не вярвам да е някаква случайност.
                    Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Незнам дали е фабрично, но както слушам на 80% от Ферозките са тъй та не вярвам да е някаква случайност.
                      Сигурно не е случайно,но мисля че е следствие от някакви "старчески" изменения в ЕГР-системата.Няма никаква логика в резервоара,да се създава подналягане или налягане,ако му работят нормално отдушниците.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                        Сигурно не е случайно,но мисля че е следствие от някакви "старчески" изменения в ЕГР-системата.Няма никаква логика в резервоара,да се създава подналягане или налягане,ако му работят нормално отдушниците.
                        EGR-а няма нищо общо с резервоара и налягането в него. Аз нямам EGR изобщо, както и половината останали колеги.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Логично си прав. Затова и аз утре ще продупча капачката. А, ти sparky имаш ли някакво налягане в разервоара ? При мен го прави и за една минутка работа при това на газ, без вобще да е работила на бензин.
                          .

Коментар

И аз нямам ЕГР. Обаче капачката ми е от тия за по левче, та няма нужда от дупчене. Никога не ми е мерисало на бензин, освен веднъж на доста голям страничен наклон.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Логично си прав. Затова и аз утре ще продупча капачката. А, ти sparky имаш ли някакво налягане в разервоара ? При мен го прави и за една минутка работа при това на газ, без вобще да е работила на бензин.
                              .
                              Веднъж-дваж е въздишала лекичко. Не знам поради налягане или вакуум. Гумата на капачката ми е напукана, обаче, което към момента е еквивалентно на дупка в капачката. Обаче дори и в няколкото случая на "въздишане" не съм имал миризма на бензин ни вътре, ни вън. Явно поради напуканата гума си уплътнява когато и е кеф, или когато я стегна повече. Изобщо, откак съм я купил, никога и при ниакакви обстоятелства не е имало аромати. Вътре пък съвсем, дори когато протече на първия събор. Тогава разбрах че е текло по петното около резервоара, ама когато вече беше изсъхнало. Друг път не съм забелязал да е текло, макар че имам навика да я пълня "до ръбче", когато излизам на потенциално дълга разходка (което за жалост напоследък не се е случвало).

Коментар

Ми,то миризмата се усеща при тези с ЕГР-ите,защото почва да тече бензин през отдушника в гредата на шасито,от страната на пътника-при отворен прозорец,или пуснато прарно,все ще го надушиш...
                                Незнам,дали при Ферозата прави вакум,но на един приятел с бус Фолцваген Т4,направо му деформира резервоара(пластмасов е) и го карат основно на газ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X