Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на задни накладки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на задни накладки

Първоначално публикуван от karno Преглед на мнение
    Мойте ги вадих с щанга,а вместо да заваряш и после да пилиш не може ли направо с по-широк метчик.
    Опира в челото, нама къде да влезе мечик и да направи свясна резба.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
      Относно отлепянето на жигулитата едно време дигахме задницата, включваш на скорост газзззззз и удряш спирачката и тои се развърташе много атрактивно. Ама трябва да се прецени с задвижването на ферозата да не тръгне с криковете.
      Да, обаче жигулата е резби на фланеца, а дайхатсуто е с шпилки.
      Приятели не се печелят - губят се завинаги.
      УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
      Времето е ценно, само ако не бързаш.
      0889623098

Коментар

Как ги отворих аз:

- бормашина и телена четка, търка се фланеца на главината до чисто;
        - 2-3-4-5-10 пъти WD40, масло и всякакви други подобни в процепа между барабана и главината;
        - деликатоно почукване;
        - навиване на два болта в предвидените за това отвори;
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнение
          Шпилките(болтовете) са закрепени към фланеца на полуоската, така че този метод е невъзможен.
          Я прочети пак за кои болтове съм написал!
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, обаче на тези два отвора резбите са повредени.
            УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
            0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
              Как ги отворих аз:

- бормашина и телена четка, търка се фланеца на главината до чисто;
              - 2-3-4-5-10 пъти WD40, масло и всякакви други подобни в процепа между барабана и главината;
              - деликатоно почукване;
              - навиване на два болта в предвидените за това отвори;
              Това е правилния начин.

Коментар

Както и Иван ти писа,ФЛАНЕЦА!Точно там се "заварява" от ръждата.Както вече ти споменах,много плътно ляга барабана върху берда на фланеца,и от там е проблема с ваденето.Изчисти го хубаво,но не е лошо и за заварка на гайки да помислиш(ако може де).При мене без болтовете за вадене нямаше да стане,голям зор беше.Ако успееш да го отлепиш,а накладките го държат-отзад в таса има отвор(около 8мм) през който се регулират.Гайка като зъбно колело,която я въртиш през отвора с права отверка.Номера е да се приберат накладките колкото може повече.
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Е това е тема . Всички знаят но не докрая . Охлабва се ръчната , събират се ексцентричните болтове след това биеш по два чука отляво и от дясно да отлепиш накладките . Ако нестане бъркаш отзад и завърташ виксиращите шпилки ,след което напъваш с щанга до изскубването на барабана заедно с накладките . Вардиси пръстите .

Коментар

Първоначално публикуван от kiricov Преглед на мнение
                    Е това е тема . Всички знаят но не докрая . Охлабва се ръчната , събират се ексцентричните болтове след това биеш по два чука отляво и от дясно да отлепиш накладките . Ако нестане бъркаш отзад и завърташ виксиращите шпилки ,след което напъваш с щанга до изскубването на барабана заедно с накладките . Вардиси пръстите .
                    Това е ясно, но все още стои въпроса с отлепването на барабана. Накладките са освободени.
                    УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                    0889623098

Коментар

Ако не може по никой от описаните по горе методи да отлепиш барабана,виж от вътрешната страна на предпазната табла, на която са закрепени цилиндърчето и накладките има някакъв отвор затворен с гумена капачка.Сваляш капачето,намираш здрава шпилка,която да влезне в отвора и проверяваш дали стига до барабана.След това с "УПРАВИТЕЛЯ" леко като превърташ барабана на 180градуса.При мен това беше единствения начин да извадя барабана.Успех.

Коментар

Относно отлепянето на жигулитата едно време дигахме задницата, включваш на скорост газзззззз и удряш спирачката и тои се развърташе много атрактивно. Ама трябва да се прецени с задвижването на ферозата да не тръгне с криковете.[/QUOTE]

А това пробвахте ли? От обясненията би трябвало да се получи.
                        И чакаме резултат.

Коментар

Първоначално публикуван от YOSIF Преглед на мнение
                          А това пробвахте ли? От обясненията би трябвало да се получи.
                          И чакаме резултат.
                          Няма да стане. Жигулата е със болтове, а това е с шпилки. Барабана не може да превърти спрямо полуоската, без да го извадиш от шпилките. Някой горе вече го беше казал.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Смяна на задни накладки

Здравейте отново.
                            Днес успях да се преборя със залепналите барабани. Пробвахме почти всичко, което може да помогне, но ефект нямаше. Стана ясно, че може единствено с двата болта предназначени за тази цел. Както вече споменах - резбата бе повредена, а и не исках да заварявам гайки, понеже барабана е чугунен. Понапънах се с мисленето и взех кардинално решение - пробиване на фланеца на полуоската. Речено-сторено. Пробих отвор Ф-10, нарязах резба М12 през барабана и фланеца. След това навих парче от шпилка М12, която застопорих само върху фланеца. От там нататък беше лесно. Натягах с два болта, които се подпираха върху импровизираната тапа, леко почукване след натягането и т.н. докато излезе напълно. Гледката от вътрешната страна беше ужасяваща. Всичко беше покрито с дебел слой ръжда. За сметка на това пък спирачните цилиндърчета в задоволително състояние, но поне не бяха омаслени. Не му мислих много. Поизправих гърбината, пих една студена вода и се почна едно малко екшънче. До 20:30ч. почистих всички ръжди от барабаните, поддържащите пластини(тавите) и всички останали елементи. След това - почистване с коресилин и нанасяне на слой ръждопреобразувател. И за да се получи всичко както трябва, се наложи да направим детоксикация на персонала - голяма ракийка със салатка.
                            Наздраве
                            УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                            0889623098

Коментар

Наздраве и от мен
                              че това с което ти си приключил ме чака мен

Коментар

Здравейте отново.
                                Уж започнах само със спирачките, но ме "ухапа" кучето и дребния ремонт преля в тотално(почти) разглобяване на машината. Почистване на всички места гризнати от ръждата, изкърпване на пробойните, профилактика на ел. системата, рециклиране на тампоните на купето и още ред други дреболии, че вече не ги и помня. Та вече съм на финала - тапицерия на седалките и боядисване. И за капак е сглобяването. И всичко това само вечер и то ако има време. Направо се разглобих и аз. Не се оплаквам, просто още повече се настройвам за "леки" разходки.
                                И пак наздраве.
                                УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                                0889623098

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X