Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на още една Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ремонт на още една Фероза

Първоначално публикуван от filko Преглед на мнение
    Спарки , много малко двг. са със защита т.е. клапаните не се удрят в буталото при авария на ремъка. От м.май 2009г. карам моята Ф-за и с радост научих за това което твърдиш. Мислех че , няма тази “екстра” , защото когато отварях мойта да и сменям гарнитурата видях че разстоянието е минимално , а и буталата са прави от към челото.
    Да, всичко е плоско. Но предвид превъртялото ангренажно колело и липсата на поражения по двигателя, изглежда горивната камера е оразмерена така че да не опират.

Не гарантирам 100% вярност, но пък и нямам основания да се съмнявам в човека, който прави въпросната джипка.

Клапаните са по 4, вертикално спрямо буталото. Това дава някаква свобода, в сравнение с клапаните на други двигатели. Отделно може да се отварят по-малко от други двигатели, предвид че са 4, вместо 2. Не съм мерил и не знам.

Единствения безболезнен начин да се разбере е при махнат ангренажен ремък и докарани 2 от буталата до ГМТ, да се завърти внимателно разпределителния вал, "ослушвайки се" за опиране.

Ако на някой с колегите, дето ще имат ремонти по двигателя, им се занимава - могат да проверят и да напишат тук каква е хавата.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Един приятел има свален двг , ще се опитам да го навия да го врътнем за да установиме окончателно. Има логика като казваш че заради четирите клапана камерата се пълни по лесно и заради това хода да е много малък. Като шлайфах главата /0,25/ видях че , клапаните са под линията на главата на около 5-6мм/мисля/ , но това сигурно е достатъчно , като имаме в предвид че и гарнитурата е около 2-3мм.
      Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

Първоначално публикуван от filko Преглед на мнение
        Един приятел има свален двг , ще се опитам да го навия да го врътнем за да установиме окончателно. Има логика като казваш че заради четирите клапана камерата се пълни по лесно и заради това хода да е много малък. Като шлайфах главата /0,25/ видях че , клапаните са под линията на главата на около 5-6мм/мисля/ , но това сигурно е достатъчно , като имаме в предвид че и гарнитурата е около 2-3мм.
        Лично нищо не съм мерил, както казах. Изказвам предположения, предвид нащата, казани ми от въпросния приятел.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щосе отнася до разположението на клапаните спрямо буталото , то те стоят под някакъв ъгал .Като ги наредих след шлаифа и регулирането ми се стори че , смукателните излизат под нивото на главата , има вероятност от удар . При мен беше крив изпускателен , притях такава опастност няма . Клапана го изправих с чук и равна повърхност . Джипката вече е сглобена , днес и врътнах първите километри ,засега върви добре .

Коментар

Пожелавам много безавариини километри , и нека “свещите да светят добре за да виждат буталата къде вървят , та да не се удрят в главата”.
            ПП.Извинявам се за шрифта ако има проблеми , но имам проблеми с писането на кирилица в интернет. В процес съм на премахване на проблема. Моята е дълга и широка и няма да разправям , само да ВИ кажа че пиша на Мwordи после го копвам в саита и затова не виждам какво правя.
            Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X