Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода в предните фарове.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вода в предните фарове.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Стъклото е залепено към рефлектора. Отзад обаче има 2 места, през които минава влага - уплътнението на крушката на фара, и евентуално отдушника му. Оправията е трудоемка. Мен ме мързи, и мойта си стои така. Просто фабрично тия уплътнения са калпави, а като цопнеш във водата, фара се охлажда, и вода минава и през отдушника. Изхода е към отдушника да се върже шлаух, който да се изведе някъде нависоко, или или в тръбите преди въздушния филтър на двигателя. А оригиналното уплътнение на крушката се маха, по фара се прави отливка от епоксидна смола, например, която се залепва за него със силикон, а на отливката се прави подходящ капак, например метален, с надеждно уплътнение за кабелите. В момента слагам лупи на тераното - там фаровете са със същите уплътнения фабрично, и 2 вечери подред се омазвам до ушите с епоксидна смола, ама като завърша ще пусна нарочна тема по въпроса.
    Днес реших да ги пръсна тия фарове и....какво видях-конструктивно е много добре направено всичко.Гуменото уплътнение е много добре направено с два отдушника в долния и горния край,като горния си има и малка козирка като стряха.Водата е навлязла най вероятно от цялата периферия и от долния отдушник.Последва щателно разглобяване,изсушаване с пистолет за горещ въздух,почистване с бензин,намазване със силикон за уплътняване,затапване на долната дупка(при рецидиви и горната).Ето и снимки:
    Прикачени файлове
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Е кое му е конструктивно доброто??? Че вътре влиза вода отвсякъде и по всяко време?

Според мен конструктивно добро решение е такова, при което вътре да не влиза нищо. Такива заводски фарове обаче май няма. Сега слагам лупи на тераното. Ще има тема. Отпред по фара всичко е на силиконови уплътнения и болтове, а отдушника е изведен през метален щуцер и маркуч до нивото на въздушния филтър. Вода няма да влиза никога, освен ако не го топна трайно до ниво, по-високо от това на въздухозаборника - разбирай - да удавя тотално и компютър, и двигател, и себе си. А ако сложа шнорхел, то вода във фаровете ще влезе тогава, когато влезе в шнорхела.

ПП: Силикона няма да помпгне особено - не лепи гума, или поне не всякаква. А отдушник трябва, не може да се запуши.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е кое му е конструктивно доброто??? Че вътре влиза вода отвсякъде и по всяко време?

Според мен конструктивно добро решение е такова, при което вътре да не влиза нищо. Такива заводски фарове обаче май няма. Сега слагам лупи на тераното. Ще има тема. Отпред по фара всичко е на силиконови уплътнения и болтове, а отдушника е изведен през метален щуцер и маркуч до нивото на въздушния филтър. Вода няма да влиза никога, освен ако не го топна трайно до ниво, по-високо от това на въздухозаборника - разбирай - да удавя тотално и компютър, и двигател, и себе си. А ако сложа шнорхел, то вода във фаровете ще влезе тогава, когато влезе в шнорхела.

ПП: Силикона няма да помпгне особено - не лепи гума, или поне не всякаква. А отдушник трябва, не може да се запуши.
        Първо през гумената капачка не влиза вода толкова лесно,колкото казваш.Едва ли в експлоатационните характеристики влиза подводна употреба на фаровете в този им вариант.Това го правя за краткотрайни епизоди на скорост.Второ силикона е уплътнителен за гарнитури какъвто слагам на фланеца на бойлера,защото капачето си има собствена (по моему)надеждна фиксация.Трето-не знам защо си мислиш че вулканизирания каучук и силикона не се адхезират,та та автомобилните гуми са именно от такава смес(особено летните) за да издържат на температури и натоварване.Що се отнася до оцетната киселина в силикона тя се изпарява при полимеризацията и престава да е агресивен фактор(доста слаб при това).
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          Първо през гумената капачка не влиза вода толкова лесно,колкото казваш.
          Напротив. Влиза си съвсем лесно. Пробвано.

Второ силикона е уплътнителен за гарнитури какъвто слагам на фланеца на бойлера,защото капачето си има собствена (по моему)надеждна фиксация.
          Няма особено значение. Лепят относително еднакви неща. Разликата е в температурната устойчивост и твърдостта като полимеризират. Отново пробвано.

Трето-не знам защо си мислиш че вулканизирания каучук и силикона не се адхезират,та та автомобилните гуми са именно от такава смес(особено летните) за да издържат на температури и натоварване.
          Щото съм опитва безброй пъти. Понякога им анякаква адхезия, понякога (по-често) - не, но в дългосрочен план си е ненадеждна история.

Що се отнася до оцетната киселина в силикона тя се изпарява при полимеризацията и престава да е агресивен фактор(доста слаб при това).
          Отново грешиш. Остава си активна, при това доволно дълго, защото продължава да се отделя от силикона и след полимеризацията му. Алуминия не се плаши от нея, но желязото - да. Затова и са измислили неутралния силикон, а такъв има и за гарнитури - на Victor Reinz, например. Това ползвам аз. При това точно на силикона за гарнитури никак не му е приоритет добрата адхезия, иначе отварянето на въпросния възел на по-късен етап ще клони към невъзможното.

До тия изводи съм стигнал с проби и грешки. Силикона си има своите уникални качества, но не става за навсякъде, а рядко става за надеждно лепене на детайли, като изключим предимно такива с гладка, огледална повърхност, като стъкло и лъскава неръждаема стомана или алуминий, както и някои лъскаво боядисани повърхности, например.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Напротив. Влиза си съвсем лесно. Пробвано.

Няма особено значение. Лепят относително еднакви неща. Разликата е в температурната устойчивост и твърдостта като полимеризират. Отново пробвано.

Щото съм опитва безброй пъти. Понякога им анякаква адхезия, понякога (по-често) - не, но в дългосрочен план си е ненадеждна история.

Отново грешиш. Остава си активна, при това доволно дълго, защото продължава да се отделя от силикона и след полимеризацията му. Алуминия не се плаши от нея, но желязото - да. Затова и са измислили неутралния силикон, а такъв има и за гарнитури - на Victor Reinz, например. Това ползвам аз. При това точно на силикона за гарнитури никак не му е приоритет добрата адхезия, иначе отварянето на въпросния възел на по-късен етап ще клони към невъзможното.

До тия изводи съм стигнал с проби и грешки. Силикона си има своите уникални качества, но не става за навсякъде, а рядко става за надеждно лепене на детайли, като изключим предимно такива с гладка, огледална повърхност, като стъкло и лъскава неръждаема стомана или алуминий, както и някои лъскаво боядисани повърхности, например.
            Те на Дайхатсу Короза таз киселина да им е проблема.Иначе повърхността на фара е доста гладка и е боядисана.Обезмаслих я с бензин/е не екстракционен/ и сложих капачетата.Демонтажа ще е труден колкото всяко друго уплътнено място,напр фланец на бойлер,не мисля да го правя всеки ден.Но времето ще покаже и пак ще дискутираме.

Коментар

Те на Дайхатсу Короза таз киселина да им е проблема.Иначе повърхността на фара е доста гладка и е боядисана.Обезмаслих я с бензин/е не екстракционен/ и сложих капачетата.Демонтажа ще е труден колкото всяко друго уплътнено място,напр фланец на бойлер,не мисля да го правя всеки ден.Но времето ще покаже и пак ще дискутираме.

Михов , ти май си единствения от нас , който си мрази Ферозата.
              В една друга тема беше писал , че Нивата е по-добра във всяко едно отношение. Првилно беше предположил , че някой ще те попита защо не я продадеш и си купиш пак Нива...

ПП: Не го приемай като лична конфронтация.
              Поздрави!
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                че Нивата е по-добра във всяко едно отношение.
                Да бе. Намери ми Нива, която може да се кара сравнително леко със 120км/ч, и не се тресе цялата. Намери 19 годишна Нива на 100000км с оригиналното си окачване и съединител, некърпена никъде и без точица ръжда по купето, която не харчи масло, не тече от никъде и като и отвориш скоростната кутия, вътре да изглежда все едно вчера е излязла от завода.

Накратко, намери ми Нива на 19г. и 100000км години в състоянието, в което ми е ферозата, и може и да се съглася че нивата става за нещо.

Коментар

Еми...Все пак Дайхатсу е Тойота , както и Лексус. Както и Сеат е Ауди-Фолксваген...
                  Аз лично , единствения кусур на Ферозата го виждам в гниенето на купето. Други не съм открил...

Коментар

Аз лично , единствения кусур на Ферозата го виждам в гниенето на купето. Други не съм открил...
                    Предните носачи са много ниско, друса яко и моторетката е слабичка
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Еми...Все пак Дайхатсу е Тойота , както и Лексус. Както и Сеат е Ауди-Фолксваген...
                      E, то от 10 години нагоре, и Господ не дав гаранция. А и като гледам и по други марки джипки, специално купетата си гният поголовно.

Да нямаш в предвид шасито? Мойта по купетоняма ръжда никъде, освен където е закачена тук-там. По шасито - само повърхностна и на места, дето съм я удрял в камънаци.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Предните носачи са много ниско, друса яко и моторетката е слабичка
                        Тя понеже твойта е много силничка. 94 срещу 100 коня, ама теглото на твойта е мааалце отгоре.

Коментар

Шасито имах в предвид... Моя грешка ...

Коментар

Шасито имах в предвид... Моя грешка ...
                            Купуваш си от Италия, обработваш го, и свършваш с грижите.

Коментар

Тя понеже твойта е много силничка. 94 срещу 100 коня, ама теглото на твойта е мааалце отгоре.
                              116

но забравяш въртящия момент
                              това лесно се тества на голям баир
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                116

но забравяш въртящия момент
                                това лесно се тества на голям баир
                                Сега, умножи твоя въртящ момент по предавателните числа, и тоя на ферозата, пак по предавателните числа, после ги нормализирай спрямо теглото, и ще си по-близо до истината.

А, и сложи на твойто 2 размера по-големи от заводските гуми, и да видим дали няма да вървят еднакво.

Ферозата си иска настъпване, за да върви. Максималния въртящ момент е между 3000 и 4000 оборота. А като я настъпя на 4000 и нагоре (щото си вдига 6000), барабар с по-големите гуми, независимо от баира, или го качва, или върти гуми на място. Това според мен е достатъчна мощност. Не че не може и повече, но е що-годе добре. Гаснала ми е единствено когато не съм я настъпил достатъчно че да я държа в обороти.

...и в крайна сметка, това са джипки от различен клас. А ферозата е най-доброто в класа си като здравина. Може би само рокито е по-добре. Самурая е кибритена кутийка, дето друса още-повече и е със съвсем немощен двигател. Витарата се троши повече. То друго в тоя клас не остана, освен Нива, но тя пък като здравина е далееееч назад. Другото са отявлени паркетници.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X