Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода в предните фарове.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вода в предните фарове.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Искаш да кажеш, че след всяко минаване през водно препятствие ще спреш за да чистиш фаровете ли? Че то иначе крушките могат и да не доживеят докато се прибереш в къщи ...
    Той щото Калин се скъсва да минава през водни препятствия по пет пъти на ден
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Той щото Калин се скъсва да минава през водни препятствия по пет пъти на ден
      След Елешница да не би да е свалял фаровете в гората?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

След Елешница да не би да е свалял фаровете в гората?
        Е тва му беше за пръв път, а дали и за последен - той сам ще си разкаже
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Искаш да кажеш, че след всяко минаване през водно препятствие ще спреш за да чистиш фаровете ли? Че то иначе крушките могат и да не доживеят докато се прибереш в къщи ...
          не, чистя ги винаги когато видя колата паркирана и с вода във фара... разбира се , ако имам възможност...
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Е тва му беше за пръв път, а дали и за последен - той сам ще си разкаже

знам ли, щом казваш може и за пръв път да ми е било. пък за последен съвсем не знам - както дойде.
            не бързам за никъде...
            XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              И моя ляв фар е с конденз след давенето в Елешница. Мисля да му сложа няколко зрънца
              силикагел , но все забравям да взема. Иначе, Спарки е прав...

Михов , това да ти е проблема. Аз три дни суших на вятър седалките и мокета...
              И аз това се чудя-защо няма вода в купето,защо не угаснах,защо не се удавих,въпреки че газих до прозорците на вратите.Но иначе минах на скорост разстояние от7-8 метра с включено 4х4 върху здраво чакълесто дъно.Въобще Ферозката се представи добре,но не отпада необходимостта от шнорхел,защото всичко друго се оправя но вода в цилиндрите криви биели.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                И аз това се чудя-защо няма вода в купето,защо не угаснах,защо не се удавих,въпреки че газих до прозорците на вратите.Но иначе минах на скорост разстояние от7-8 метра с включено 4х4 върху здраво чакълесто дъно.Въобще Ферозката се представи добре,но не отпада необходимостта от шнорхел,защото всичко друго се оправя но вода в цилиндрите криви биели.
                Все пак уплътненията на вратите държат , ако се премине бързо. И ако не са махнати тапите на пода. Мойта се напълни много бавно , но бях спрял повече от 10 минути във вира. Проблема е , че имаше голям праг , зад който водата беше натрупала пясък и тъй като не можа да се покачи се зарови в пясъка и ни напред, ни назад.
                За гаснене-не изгасна , но трябва да се внимава , когато водата достигне предния капак. При мен достигна средата на фаровете. Още съвсем малко и щях да я удавя. И аз се замислям за шнорхел...
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Може и без шнорхел. Просто от фара излиза маркуч, който отива, да речем, в някаква по-здрава мачкаема торбичка. Сега се сещам за разните медицински, примерно като за кръв - има достатъчен обем за да поеме разширението и от двата фара, даяни на студено, и вътре вече може да се сложи силикагел, който ще поеме де що има влага във фара. Обаче задължението фара да се херметизира си остава.

...ама все си мисля че едно просто маркуче, изведено на по-високо, ще свърши повече от добра работа.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Може и без шнорхел. Просто от фара излиза маркуч, който отива, да речем, в някаква по-здрава мачкаема торбичка. Сега се сещам за разните медицински, примерно като за кръв - има достатъчен обем за да поеме разширението и от двата фара, даяни на студено, и вътре вече може да се сложи силикагел, който ще поеме де що има влага във фара. Обаче задължението фара да се херметизира си остава.

...ама все си мисля че едно просто маркуче, изведено на по-високо, ще свърши повече от добра работа.
                    Става въпрос за шнорхел на възд.филтър,другия не е главна част.Ако мислим да се правим на амфибии.Ако караме из града може и без джип.
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Става въпрос за шнорхел на възд.филтър,другия не е главна част.Ако мислим да се правим на амфибии.Ако караме из града може и без джип.
                      Еми, до колкото помня ферозата си взима въздуха някъде отпред, в горната част на решетката откъм шофьора. Мястото не е добро, понеже точно там става голямата вълна като се цопнеш. Компромисен вариант е да се изведе някъде в горната част на капака, близо до стъклото. Тогава ще трябва да наджапаш баш на дълбоко, за да влезе вода. А отделно при тая дълбочина компютъра ще сдаде багажа преди двигателя.
                      Последно редактирано от sparkybg; 14-01-10, 14:46.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Специално за фаровете идеята на Стефан поне при мен върши работа-на Нивата ми фабрично си има дупки на дъната на рефлекторите.Не веднъж съм влизал във вода над 60см.,фаровете си поемат малко к-во вода и след излизане от брода се отцеждат именно през дупките...е слава богу не съм закъсвал в брода-тогава сигурно ще има поражения-че както и компютъра ми е на ниско ще стане една...
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Еми, до колкото помня ферозата си взима въздуха някъде отпред, в горната част на решетката откъм шофьора. Мястото не е добро, понеже точно там става голямата вълна като се цопнеш. Компромисен вариант е да се изведе някъде в горната част на капака, близо до стъклото. Тогава ще трябва да наджапаш баш на дълбоко, за да влезе вода. А отделно при тая дълбочина компютъра ще сдаде багажа преди двигателя.
                          Мойта е карбуратор и нямам електроники,но има друга драма-има някакъв разпределител за топъл и студен въздух (който за голям майтап работи) който се управлява от някакъв вакуум и смуче въздух от над изходящия колектор,което е още по-ниско място и при евентуални доработки трябва да се прави да смуче от едно място.

Коментар

Мойта е карбуратор и нямам електроники,но има друга драма-има някакъв разпределител за топъл и студен въздух (който за голям майтап работи) който се управлява от някакъв вакуум и смуче въздух от над изходящия колектор,което е още по-ниско място и при евентуални доработки трябва да се прави да смуче от едно място.
                            Той е даже много важен, иначе зимата с карбуратор 60% разход отгоре. На газ пък пречи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Той е даже много важен, иначе зимата с карбуратор 60% разход отгоре. На газ пък пречи.
                              Значи няма пълно щастие...

Коментар

Има - в пълноинжекционните изпълнения и в дизелите го няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X