Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Много гори, малко вЪрви - Фероза 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Много гори, малко вЪрви - Фероза 1.6

Ходих при спесиалист . Карборатора е добре , оказасе че , предишният собственник еправил някаква интервенция. Раэстоянието на свештите беше 0,6 и имаше закаснение. Благодаря эа саветите . Фероэата е 90 г.

Коментар

Мисля да сменя карборатора с някои по прост , но незнам какво даправя с вакомите

Коментар

Първоначално публикуван от kiricov Преглед на мнение
        Мисля да сменя карборатора с някои по прост , но незнам какво даправя с вакомите
        Ако сложиш ладов-дърпай с лявата,а пък хвърляй с дясната,щото ще отидат по-надалеч.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Като направих някои прости эамервания се оказа че , непасват отворите эа эахващане.

Коментар

Казах ли ви аз, ама не слушате!

По неясна за мен причина до сега съм виждал поне 3 нововнесени ферози с малко или много неадекватна центровка на запалването, което е учудващо за мен, поради факта че центровката се прави елементарно, дори и в домашни условия. На първия събор си я направих на поляната, където бях паркирал.

Е щом е добре, за какво ти е ладов? Карай си я така. Ладовия не е по-хубав от тоя по принцип. Само е по-прост. Направи си сам сметката дали има ладов карбуратор, който ще изкара 20 години без да е пипнат, и все още да си е във форма.

Отворите е съвсем естествено да не паснат. Остави си оригиналния карбуратор, и не се занимавай с глупости.
            Последно редактирано от sparkybg; 10-11-09, 19:45.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ладов имах поръка за сравнение . Но всепак ме интересува при евентуална смяна ,какво да правя с вакомите.

Коментар

Фероэата нее нов внос ,предишен сбственик е била жена от Ловеч .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Казах ли ви аз, ама не слушате!

По неясна за мен причина до сега съм виждал поне 3 нововнесени ферози с малко или много неадекватна центровка на запалването, което е учудващо за мен, поради факта че центровката се прави елементарно, дори и в домашни условия. На първия събор си я направих на поляната, където бях паркирал.

Е щом е добре, за какво ти е ладов? Карай си я така. Ладовия не е по-хубав от тоя по принцип. Само е по-прост. Направи си сам сметката дали има ладов карбуратор, който ще изкара 20 години без да е пипнат, и все още да си е във форма.

Отворите е съвсем естествено да не паснат. Остави си оригиналния карбуратор, и не се занимавай с глупости.
                  Спарки,ремонтния комплект за Ладовия е 5 лв.Ако иска да сложи от Шкода,Голф...просто искаме да помогнем.Лично аз бих направил това,което ти предлагаш,но не знам колегата защо продължава да настоява (на развален български м/у другото).
                  МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                    Спарки,ремонтния комплект за Ладовия е 5 лв.Ако иска да сложи от Шкода,Голф...просто искаме да помогнем.Лично аз бих направил това,което ти предлагаш,но не знам колегата защо продължава да настоява (на развален български м/у другото).
                    Има едно правило: Щом работи, не го пипай. Изключение правят плановите смени на консумативи и поддръжка. В тоя карбуратор обаче няма какво да се сменя.

Ако му е толкоз мерак, да си купи карбуратор от каквото иска, да си подготви каквото му трябва за слагането, и да го сложи, когато тоя се скапе. После пък ще се види в едни други приключения докато го настрои хем да върви както трябва, хем да харчи прилично.

Понякога нещата не опират до парите, които струва определено нещо а до това колко често го ремонтираш.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги , според последните эамервания които направих със стабоскоп се оказа че , белегат бяга / туотгоре туотдоло с около 2-3 см./. Даите мнение .

Коментар

Това което казваш за замерването на момента на запалване със стробоскоп е много лошо.Мирише ми на по генерален ремонт.Насочи си вниманието към дистрибутора,но най добре при някой майстор.

Коментар

При еднакви обороти (празен ход например), не трябва да бяга с повече от 1-2мм, като дори това не е желателно.

Виж да не ти е хлабав ангренажния ремък и ако е - стегни го. Ако пак е същото, свали делкото, разглоби и виж каква е хавата вътре. Вероятно има някакъв луфт, или центробежния регулатор има счупена пружинка, или нещо от сорта.

Коментар

Иаэ съм се насочил към делкото ама в тоя град всички маистори се изучиха . ( Квоимабе карборатор оне правим само инжекциони .) Та раэглабянето ще гоправя сам пък каквото излезе .

Коментар

Оправих центровката и ферозата взе да върви. Благодаря на всички за съветите .Оператора може да заключи темата или дая премахне.

Коментар

Колеги въэникна нов проблем . Когато карам на гаэ гори масло , около 100 грама на 100 км. .В тези студове преминах на бенэин , нивото на маслото взе да се покачва а нивото на антифриэа да намалява . Явно предстои ремонт ,като се позатопли . Поровихсе изсаита иоткрих само побликация на
                                Спарки за реглажа на клапаните . Ако някои има други данни нека сподели.
                                Прегледах саитовете с докоментация но всичко е на английски,аэнеэнам .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X