Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

Утре ще снимам окачването. Това за лагера ме интересува много обаче. След 100-150 км намалява , но до тогава и котката млъква и спира всякакви капризи. Сериозно.
    В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
    В. Иванов

Коментар

От: До: Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

Благодаря, подозирах нещо подобно но не бях сигурен. А маслата ги смених ме навсякъде с правилните, благодарение на колегите тука.
      В. Иванов

Коментар

От: До: Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

Днес снимах, дали съм снимал правилно незнам. Забелязах че лявият и дясният аморт. са захванати с различни болтове(гайки).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:34.1 КБ
ID:5179768Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:32.9 КБ
ID:5179761Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:27.0 КБ
ID:5179762Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:30.9 КБ
ID:5179769
        Прикачени файлове
        В. Иванов

Коментар

Ресорите ти са достааа...зле. Иначе, доколкото мога да видя от снимките , ми се струва , че на единия амортисьор въобще липсва гайка.
          И моите ресори бяха така.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ресьори практически няма!!От там и никаква федерация! Затова и вози така-на всяка дупка, тампоните са върху моста.А левият ам. как е захванат-незнам.
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

колко тъжни ресори...
              обърнати...

вероятно, времето им за смяна е изтекло преди години...

Коментар

Благодаря ви колеги.

Почвам да проучвам въпроса по намиране изход от ситуацията. Снощи един познат спомена че ще пътува до Англия с автомобил, но щяло да бъде август месец но не ми се чака до тогава.

Реално вие ми вдъхнахте надежда, така съм си харесал джипката.

Тигър след смяната на ресъорите, разликата във возенето, стабилноста подобри ли се чувствително?
                В. Иванов

Коментар

Успях да снимам и свещите. Около електрода има една идея посивяване. Последните 50 км преди снимките е карано междуградско. Надблюдавах зорко нивото на антифриза през последните 100 - 200км- не е мърдал.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 цил.jpg
Размер:25.2 КБ
ID:5179891Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3 цил.jpg
Размер:27.8 КБ
ID:5179892Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4 цил.jpg
Размер:23.8 КБ
ID:5179893Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2 цил.jpg
Размер:27.8 КБ
ID:5179894
                  В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                    Благодаря ви колеги.

Почвам да проучвам въпроса по намиране изход от ситуацията. Снощи един познат спомена че ще пътува до Англия с автомобил, но щяло да бъде август месец но не ми се чака до тогава.

Реално вие ми вдъхнахте надежда, така съм си харесал джипката.

Тигър след смяната на ресъорите, разликата във возенето, стабилноста подобри ли се чувствително?

С новите вози по-твърдо, но няма да имаш чак такива удари, понеже няма да удря в тампоните. За стабилността да кажат другите, щото мойте в момента са по-зле и от твойте, а новите си седят в кашона.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      С новите вози по-твърдо, но няма да имаш чак такива удари, понеже няма да удря в тампоните. За стабилността да кажат другите, щото мойте в момента са по-зле и от твойте, а новите си седят в кашона.
                      Да ги менкаме, едните за другите... щом са в кашона?

Свещите как ти се виждат, на 2 000 км са. Черен нагар има малко на края на резбата. Иначе са почти стерилно чисти. Това нормално ли е ? Да не би да прокапва антифриз и той да "прочиства" нагарите?
                      В. Иванов

Коментар

Да ги менкаме, едните за другите... щом са в кашона?
                        Тоя номер вече го правих. Има нарочна закачена тема за групова поръчка. Ако се съберете 2-ма човека, носите ми парите и след 5-7 дни ресорите ви ще дойдат.
                        Не печеля от това, тъй че не мога да си позволя времето да поръчвам поединично.

Свещите как ти се виждат, на 2 000 км са. Черен нагар има малко на края на резбата. Иначе са почти стерилно чисти. Това нормално ли е ? Да не би да прокапва антифриз и той да "прочиства" нагарите?
                        Свещите ми се виждат добре. Ако прокапва антифриз ще са в съвсем друг вид и цвят според мен. На бензин или на газ са карани?
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

.

Жоро, мойте ресори бяха в подобно състояние и страшно много ми люлееше, особено на кръгови. При трима или четирима човека в джипа, почти лягаше на тампоните и при всяка неравност опираше. Сега страничната устойчивост е в пъти повече, не люлее толкова, но пък доста друса. Особено, когато е празна и съм сам. Като е натоварена вози нормално.
                          С новите ресори се повдигна с около 6-7 см.
                          Определено има подобрение.

Поздрави!
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            Жоро, мойте ресори бяха в подобно състояние и страшно много ми люлееше, особено на кръгови. При трима или четирима човека в джипа, почти лягаше на тампоните и при всяка неравност опираше. Сега страничната устойчивост е в пъти повече, не люлее толкова, но пък доста друса. Особено, когато е празна и съм сам. Като е натоварена вози нормално.
                            С новите ресори се повдигна с около 6-7 см.
                            Определено има подобрение.

Поздрави!
                            Да точно така се държи в момента колата. На асфалт, при скорост над 60 -70 км, колата става трудно управляема особено ако пътя е кърпен. Но аз я ползвам за разходки и туризъм основно, не ми се налага да бързам за някъде с нея. Тези дни искам да проуча пътя Старосел - Копривщица и обратно Копривщица - х. Бунтовна ( или Стрелча) до Старосел.

До сега сериозно не съм натоварвал мотора
                            В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Свещите ми се виждат добре. Ако прокапва антифриз ще са в съвсем друг вид и цвят според мен. На бензин или на газ са карани?
                              Бензин. Няма газова уредба и не смятам (за сега) да и слагам.

Нуждата от ресъори, евентуално смяна лагер в раздатката, ще се обсъжда тези дни на Семейният съвет и след това ще мога да взимам някакви решения.

Добре направихме, че установихме какво и е на джипката към този момент.

Благодаря пак на всички съфорумци.
                              В. Иванов

Коментар

евентуално смяна лагер в раздатката
                                Имах в предвид лагера на първичния вал на скоростите. Ама за да се смени, трябва да се поразглобят скоростите. Не правете опити да го измъкнете навън, защото ще изпаднат кученцата на една от муфите вътре.

Моя си шуми, но като сменях съединител бях решил да го сменя. Видя ми се голяма разправия, обаче, и си оставих стария, още повече че нямаше забележими луфтове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X