Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
    Търсех си аз антифриза къде е отишал.

Остава да се увера дали не е правен ремонт преди и оттогава да е останало това бяло оцветяване на колектора а сега антифриза отнякъде по малко да си капе от съединенията. Ще трябва да почиста и надблюдавам пукнатината.

Ламбда сондата ми светва при пускане на мотора и след това веднага си загасва. Ако е заминала няма ли постояно да свети ?

И ако не работи не трябва ли двигателя да кашля, прекъсва нещо?

Мотора си работи добре иначе.
    откараи я на диагностика и ферозата ще си каже всичко без бои само като я закачът за диагностиката и ще знаеш на 100% какво и е и какво не и е (относно електрониката) мои савет че тъка докато откриеш от каде е проблема може да се сгабяса мотора

Коментар

Никой няма машина. Гледат като невиждали.

А и всичко се проверява с мултицет. В сервизното ръководство е описано стъпка по стъпка. И аз съм го направил като я взех мойта.

Точно ламбда сондата се проверява лесно.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Прави ми впечатление че газовете излизащи от колектора са били снежно бели. Това може ли да бъде някакъв ориентир за работата на двигателя ? Добър, лош, нормален режим?
        На един приятел му се беше откачил акумолатора и беше потрошил някакжи бушони там до него и започна да изкарва бели пушеци откара я на маистор но не знам какво стана ще го питам и ще пиша
        Последно редактирано от sparkybg; 10-03-10, 00:38.

Коментар

Първоначално публикуван от venci ss Преглед на мнение
          На един приятел му се беше откачил акумолатора и беше потрошил някакжи бушони там до него и започна да изкарва бели пушеци откара я на маистор но не знам какво стана ще го питам и ще пиша
          Бели пушеци е едно, а бели отлагания по стените на колектора и ауспусите - съвсем друго. Тия отложения са смъртоносни за ламбда сондата, и не съм сигурен, но май и за катализатора.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Прави ми впечатление че газовете излизащи от колектора са били снежно бели. Това може ли да бъде някакъв ориентир за работата на двигателя ? Добър, лош, нормален режим?
            Първоначално публикуван от venci ss Преглед на мнение
            И на мен ми излизаха бели кълбета и ......гарнитурката цъфна.Така,че наблюдавай нивото на антифриза и вида на маслото.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Не, не е много ясно.
              Това вече не е сив чугун, а "горял" чугун, който вече не е сигурно дали ще може да се завари по технологията за заваряване на чугун.

Да и е "горял" 20 години, това не го помислих.

Благодаря ви колеги.
              В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
              В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Лампата вътре не е само за ламбда сондата, а за грешка въобще. Не е нужно да свети, когато си е отишла ламбда сондата.

Опитай да я отвиеш. Ако и тя е побеляла, смятай че ламбда сонда нямаш, независимо от светенето или не на лампата. Това води до лоша смес в статичните режими. Богата, бедна - както дойде. И двете са еднакво вредни за двигателя.

Аз се опитвах да направя "тест" за грешки и до колкото си спомням не ми даде такива.

За сега колата не я караме и съм далеч от нея, за да погледна още сега датчика. Та богата, бедна смес трява ли да ги редува ?...бяха ми малко високи оборотите на празен ход, но постояни и аз сам ги намалих ?

Замислям се дали това не е бил и творият признак за - пробита гарнитура, антифриз в цилиндрите , скапана ламбда.

В интерес на истината не ходих на ЕКУ ( как се казваше там стенда )
                просто защото колата си върви добре. ( ? за сега )

Много мерси Спарки.
                В. Иванов

Коментар

Стенд няма. Никой в България няма, освен евентуално Daihatsu-България, но и за тях не съм сигурен. Щом лампата не свети, значи грешки в компютъра няма, и стенда няма да покаже нищо, дори и да намериш такъв. А това поколение компютри са кажи-речи най-простите, и нямат твърде големи диагностични възможности.

Това че няма грешки обаче не значи че всичко е наред. Всичко се мери, предимно с мултицет. Всеки датчик, и прочие. Едва тогава може да се прецени дали всичко е в норма.

За ламбда сондата съм на 99.999999% сигурен че е заминала. Дали от това сместа е богата или бедна, не мога да кажа. Има много променливи и "ако" - та. Двигателя си работи и с изключена ламбда, принципно. А кюнците ти трябва да са черни.

Я извади една от свещите и снимай да видим, ако можеш! Даже може и 4-те да извадиш, че може да пуска антифриз само в един от цилиндрите.

Коментар

Ще накарам Моза да свали свещите, да ги снима и постне тука.Тъкмо и аз ще погледна защото съм на 4 000 км от жипката. Това е същата Фероза отначало на тази темата.

Митко( Фулдата) като смени ремъчите и а това а онова ...( аааа сменихме и свещите, аз си взех тогава една от старите,за "резерва"...и на никой не му направи впечатление да белеят или нещо нередно, бяха си нормални. До тогава бях минал към 500 км и след това 1500 -1800 преко максимум по горите и селата. Снимката на колекторите е някъде от този период. Ауспуха е нормален, няма сажди, има конденз докато е студена само, не мерише лошо на скапан катализатор.

Има вероятност да и е правен ремонт ( още в чужбина) или да съм в началото на процеса гарнитура-антифр-горивна камера-ламбда? Не знам.Това ми се ще да разбера.

Мисля че ако направя снимка на свещите, ще стане по ясно.

( Аз преди исках да ги видя свещите по някое време, ама тогава нямах ключ, след това купих ключ, купих втори път вече правилният -но не остана време да се занимавам накрая, а и стана студено)

Типа на електрониката ми беше познат, преди не много време съм се ровил доста от този род, но ДВГто само съм го гледал и ми е трудно малко да го вържа с компа, защото не съм сигурен дали буталата няма да тръгнат две напред и "две назад".
                    В. Иванов

Коментар

Ще накарам Моза да свали свещите, да ги снима и постне тука.Тъкмо и аз ще погледна защото съм на 4 000 км от жипката. Това е същата Фероза отначало на тази темата.

Митко( Фулдата) като смени ремъчите и а това а онова ...( аааа сменихме и свещите, аз си взех тогава една от старите,за "резерва"...и на никой не му направи впечатление да белеят или нещо нередно, бяха си нормални. До тогава бях минал към 500 км и след това 1500 -1800 преко максимум по горите и селата. Снимката на колекторите е някъде от този период. Ауспуха е нормален, няма сажди, има конденз докато е студена само, не мерише лошо на скапан катализатор.

Има вероятност да и е правен ремонт ( още в чужбина) или да съм в началото на процеса гарнитура-антифр-горивна камера-ламбда? Не знам.Това ми се ще да разбера.

Мисля че ако направя снимка на свещите, ще стане по ясно.

( Аз преди исках да ги видя свещите по някое време, ама тогава нямах ключ, след това купих ключ, купих втори път вече правилният -но не остана време да се занимавам накрая, а и стана студено)

Типа на електрониката ми беше познат, преди не много време съм се ровил доста от този род, но ДВГто само съм го гледал и ми е трудно малко да го вържа с компа, защото не съм сигурен дали буталата няма да тръгнат две напред и "две назад".
                      Еми, компа управялва само впръскването. При това впръскването е успоредно - дюзите са свързани заедно. Има минималното количество датчици за тая цел, а сигнал за оборотите си взима от запалването, което си е съвсем класическо - с разпределител, вакуум регулатор и центробежен регулатор.

...всъщност единствения по-прост вариант е компютъра да управлява карбуратор, а не дюзи. И такава инфантилна история съществува и съм я виждал. Че и ламбда сонда си имаше даже.

Ама, що не казваш че фулдата я е гледал тая джипка бре?!?!? Ако е имало нещо е щял да го види, все пак.

Все пак това не пречи да видите свещите. Не трябва да са бели. Ако са, значи "гори" антифриз.

Коментар

Ама, що не казваш че фулдата я е гледал тая джипка бре?!?!? Ако е имало нещо е щял да го види, все пак.
                        Митко тогава като сменяше ремъци, оглеждаше всичко и по едно време обаче си удари пръст на ръката и каза че "две не виждал". За щастие беше за кратко и после нямаше сериозни поражения.

Да огледахме тогава. Главата е сваляна определено според мен, а може и не един път. Доста е карана жипката но сега не е пропушила след смяната на маслото, не го гори и нормално си потъмнява.

Ако свещите сега са добри значи е нещо останало от предишни ремонти. Дано ?

Ше се опитам да разбера.
                        В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Все пак това не пречи да видите свещите. Не трябва да са бели. Ако са, значи "гори" антифриз.
                          Днес Моза успя да погледне старите свещи с която купих жипката. Отдолу са с цвят стара керемида.

Второ, пукнатината на колектора и побеляването през процепа не е станало при мене, значи най вероятно са белези от някогашната история на Феро.( че е имала ремонти преди имала е, главата е сваляна има следи от силикон и на капака на клапаните)
                          В. Иванов

Коментар

От: До: Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

От няколко дни съм при джипката и веднага погледнах предпоследната и последна свещ. Бяха черни и леко омаслени, керамиката си беше бяла ( на около 2000 км са). Карана е рядко и на къси разстояния колкото да се раздвижва. Така че съмнението за антифриз в цилиндрите за момента отпада. Каквото е било преди? - да се надявам че е било.

Разходих се от Стрелци , Пловдивско до Старосел и реших да продължа до Копривщица. Пътя е стар римски или коларски,настилка от речен камък , на места доста изровен и камъните си се търкалят свободно. На 18 км до Копривщица( според Джи пи еса ) има разклон в ляво за Барикадите от където ми даваше маршрут. Зачудих се доста защото трябваше да влезна почти без път в гората, не бях сигурен точно колко бензин имам а и денят беше към краят си. Реших да отложа за друг път с повечко бензин и по подготвен След това разбрах че от Копривщица до Барикадите имало хубав път и разстоянието било някъде 18 км, така че съм бил доста близко, но тогава нямаше как да знам със сигурност.

Малко преди разклона срещнах двама моториста но така бяха зачервили бузи и здраво стиснали ръкохватките на моторите, че ми дожаля да ги спирам и питам за пътя.

Надолу пак на първа ( той пътя не е стръмен но е разбит, имам в предвид участатъка от един комплекс от вили- "Бяло камъне" или нещо такова до Барикадите. ). И тук ми беше мисълта как ли е при другите Ферози. Бях се изправил и аз на "степенките" приповдигнат над волана за да омекотя подскоците и само поглеждах към жена ми за да отгатна, кой ще прави довечера салата -тя или аз.

Та мисълта ми е много друса. Ако сменя ресъори - разбрах че по меко няма да стане, а ако се сменят амортисъорите, ще има ли подобрение? Дори и на асфалт ако има кръпка не дупка - пак се изправям на степенките. Гумите са около 1.8 -1.6 по памет, 205/15 Купар Дискавар АТА.

След това като стъпих на новият асфалт Карлово -Пловдив - блаженство, последен ...но комфортно облегнат на облегалката. Обаче - раздатката ( май). Над 60 като завие, подавам газ вие, отнемам -спира. Има ли лек за това ?
                            В. Иванов

Коментар

От: До: Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

За друсането оправия няма ,ако смениш амортисьорите с по меки ще загубиш стабилнос .За раздатката провери маслото.

Коментар

От: Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

Я щракни по едно фото на ресорите, да видя някой да не е правил еквилибристики. Те ферозите си друсат по принцип, но ако ресорите слегнали или някой е добавал листове както му скимне, друсат още повече.

На мен ми работи регулацията на амортисьорите, и на дребни неравности определено си е рахат. В гората обаче я пускам на твърдо, за да пазя ресорите.

Раздатката - предполагам лагер на първичен вал на скоростите. Мойта си шуми откак съм я купил. Може да се кара така, но дразни, ама все не намирам време да сваля скорости и да го сменя проклетникът.
                                Последно редактирано от sparkybg; 28-05-10, 15:03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X