Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още една грижа - купих си Фероза "нов" внос.

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
    Най-близо до Овча купел е сервиза на Голди-на разклона за Горна баня.Мисля,че и него го има някъде из раздела "Търговски партньори".Митко-Фулдата е някъде на Военна рампа-по-близо е от Дружба 2.Негови координати може да ви даде Марияна.
    Шасито,наистина изглежда в добро състояние (поне това което е снимано).
    Сервизът на разклона за Горна Баня ми е много близо. Намерих координатите във форума. Снимах въпросното маркуче от колектора - около него има само нещо като датчик, чиито край е тъмен. Възможно е там да било поставено, но дали там му е мястото. Опитах се да снимам двигателя - получи се много контрастна снимка.
    Прикачени файлове

Коментар

Утре ще видя на мойта как е и ще ти го снимам. По-рано не мога...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Странно , обаче защо липсва резонаторната кутия преди инжекциона . Помислих я за карбураторна...
        Старите са така. И мойта нямаше. Слагат ги от едни години нагоре. Мойта е 90-та година, май.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тая работа с липсващия термостат ми навява едни лоши мисли, ама дано не съм прав. Закарайте я първо до сервиз или поне да е в София и тогава сложете новия. После на място, с отворен капак я оставете да загрее и проверявайте твърдостта на маркучите и поведението на антифриза в разширителното казанче. Успех и късмет!
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Термостатът го свали мъжа ми защото радиатора оставаше студен. Нещо като извънредна мярка - да не рискуваме с дългия път до София. Надявам се да се намери нов термостат. Щом пристигнем Ферозата влиза в сервиз за диагностика и лекуване на всичко възможно.

Коментар

Маркучето отива към клапанчето на помпата за серво управлението (power steer)- ограденото с кръгче на картинките.

Едното маркуче е от колектора (това което не е закачено при теб), а другото отпреди дроселовата клапа.

Аз съм с резонаторна кутия (една черна кутия върху капака на главата) и другото маркуче отива там - при теб нямам идея къде отива, но явно е закачено
              Прикачени файлове
              LZ1GUS

Коментар

Първоначално публикуван от gusa Преглед на мнение
                Аз съм с резонаторна кутия (една черна кутия върху капака на главата) и другото маркуче отива там - при теб нямам идея къде отива, но явно е закачено
                Връзва се на пластмасовата тръба преди колектора. Просто и на тая тръба, и на резонаторната кутия има по един извод в повече, кна който е нанизана тапичка.

Бях без резонатор. После си купих от морга, и сложих, та тогава съм правил тия "разследвания".

Между другото, колкото и да е чудно, ефекта от тая кутия е осезаем. Не е потресающ но се усеща между 2 и 3500 оборота. То това и е и целта. Иначе там има лека дупка във въртящия момент.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

честито и от мен за придобивката на колежката
                  и да се търталяте по пътищата, а не ти да се търкаляш под нея.

Коментар

Първоначално публикуван от gusa Преглед на мнение
                    Маркучето отива към клапанчето на помпата за серво управлението (power steer)- ограденото с кръгче на картинките.

Едното маркуче е от колектора (това което не е закачено при теб), а другото отпреди дроселовата клапа.

Благодаря, маркучетата са вече закачени към помпата на кормилната хидравлика.
                    Маншоните на предните карета са сменени, но при завой дясното щрака. Колко ли ще се изръся? Долните предни шарнири били за смяна. Ще ги сменям. Картерът е омаслен. За днес толкова.
                    Джипчето обаче се движи въпреки горните забележки. Съвсем по различен начин минавам през локви - до сега с Форд фокус.

Коментар

Днес разходих джипката по черен път. Имаше доста кал в гората, минах през две поточета - засега по относително равен терен. Автомобилът 4х4 е страхотна емоция!

В магазин в Пловдив намерих:
                      ангренажен ремът - 28.50 лв.
                      ролка - 32 лв.
                      предни долни шарнири - по 60 лв. единия
                      предни горни шарнири - 45 лв. единия
                      дясно външно каре - 62 лв.
                      термостат стандартен 78-91 - 30 лв
                      капачка за резервоар 8 лв.
                      предни накладки - 43 лв. комплекта /нямало разлика между вентилирани и невентилирани/
                      виско - 150 лв.

Ако не ви затруднява моля коментар на цените.
                      За филтрите не съм питала. Да си купувам ли маслата или да разчитам на сервиза?

Коментар

Лично на мен,цените ми се виждат съвсем приемливи.Ако си избрала сервиз,звънни и говори с хората,за маслото и т.н.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ремъка е скъп, обаче пък другите неща са на супер цена.

Дай адрес и телефон на тоя магазин, плииииЗ!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Ремъка е скъп, обаче пък другите неща са на супер цена.

Дай адрес и телефон на тоя магазин, плииииЗ!
                            Телефона на магазина го взех от форума в тема за шарнири от 2008 г. Тогава цената на долните е била около 80 лв.
                            тел. 032 640 821 ул. Копривщица Пловдив.
                            Утре съпругът ми ще пазарува - обещаха ми отстъпка от тези цени заради количество. Ще правя и уговорка за връщане ако нещо е излишно или не е за модела. Пиша тел. на съпруга ми - 0887 832 456 Жоро. Ако си харесаш нещо във вторник или сряда ще сме в София да правиме джипката.

Коментар

Първоначално публикуван от mozza Преглед на мнение
                              Телефона на магазина го взех от форума в тема за шарнири от 2008 г. Тогава цената на долните е била около 80 лв.
                              тел. 032 640 821 ул. Копривщица Пловдив.
                              Утре съпругът ми ще пазарува - обещаха ми отстъпка от тези цени заради количество. Ще правя и уговорка за връщане ако нещо е излишно или не е за модела. Пиша тел. на съпруга ми - 0887 832 456 Жоро. Ако си харесаш нещо във вторник или сряда ще сме в София да правиме джипката.
                              Мерси за телефона. Не се занимавайте с друго. Аз още нямам време да обърна внимание на ферозата. Все пак искам да видя къде точно се е разхлопала, преди да купувам нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                                Митко-Фулдата е някъде на Военна рампа-по-близо е от Дружба 2.Негови координати може да ви даде Марияна.
                                Мда моята фероза се лекува ето при този човек:
                                • За Митко/fulda/ Биография 0887 33 03 81
                                • Откъде сте София
                                • Интереси Off-road и риболов
                                • Вашата професия Праа туниХ
                                • Подпис Вот он я, смотри Господи и ересь моя, вся со мной

N42 44.049 E23 19.779

Последното са координати на сервиза, а именно:

http://maps.google.com/maps?f=q&sour...38581&t=p&z=15

П.П. Не е като да нямаш избор на сервиз, звънни и питай. Цените на части, които са посочени от Пловдивския магазин са мнооого добри. Моят телефон е посочен и в профила ми, а и съм ти го дала по-горе в темата.

Поздрави и успех!
                                Последно редактирано от marlqnda; 26-10-09, 15:29.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X