Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По-големи гуми на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• По-големи гуми на Фероза

Темата произхожда от тук.

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
    Много ми е нисичка ферозката И с по-вискоки гумки не става
    Харесала съм си едно возило 6х6 хахах представяш ли си. Майтапя се. Още хляб има в таз Фероза, трее си заслужи парите
    Ох да идва есента и дъждовете и по станцията да чувам само "Марианкеееее, тука със засилка и всичката газ" подивявам чак....

Поздрави.
    Сложи гумите. С тия аспиринчета в момента наистина е ниска. С 235-ците ще стои доста по-добре. Ще докараш 22-24см клиренс, което за такава малка джипка си е съвсем прилично.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 29-09-09, 09:32.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: 27.09.2009 Неделя - около София?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Сложи гумите. С тия аспиринчета в момента наистина е ниска. С 235-ците ще стои доста по-добре. Ще докараш 22-24см клиренс, което за такава малка джипка си е съвсем прилично.
    Ама верно си е! Аз я качих в петък на LASSA COMPETUS 235/75/15 - МНОГО добре, бих казал! Качи се нагоре дифа с около 3см. И стъпва чудесно - и на асфалт и на черно( за голяма кал не говоря!).

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
      Ама верно си е! Аз я качих в петък на LASSA COMPETUS 235/75/15 - МНОГО добре, бих казал! Качи се нагоре дифа с около 3см. И стъпва чудесно - и на асфалт и на черно( за голяма кал не говоря!).
      Еми аз и друг път съм казвал че според мен това е оптималния размер гуми за фероза. Не че не може повече - хващаш флекса, и ще набуташ и 31-ци. Ама май няма голям смисъл. Да, ще има някаква промяна към по-добро, но не е съизмерима с усилията, които ще вложиш. Едни 31-ци KUMHO например биха и седяли много добре, но без флекс не влизат.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Еми аз и друг път съм казвал че според мен това е оптималния размер гуми за фероза. Не че не може повече - хващаш флекса, и ще набуташ и 31-ци. Ама май няма голям смисъл. Да, ще има някаква промяна към по-добро, но не е съизмерима с усилията, които ще вложиш. Едни 31-ци KUMHO например биха и седяли много добре, но без флекс не влизат.

Aз пък си мисля, че ще влезнат с 3-4 см. бодилифт... Аз мисля напролет да пробвам едни 3 см. Не за да сложа 31-ци , а фланци на 235 - ците и разширители на калниците
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Да, с фланците ще стане, без да губи стабилност.

Ама нещо нито фланците, нито боди лифта са ми по вкуса.

А дори и с боди лифта ще трябва да си "играеш" с флекса.

По-скоро трябва да се търси начин да се махат тия ресори отзад, и да се направи лифт на окачването + увеличаване на ходовете отзад (отпред така или иначе чудеса не могат да се направят). Щото гумите са хубаво нещо, ама ходовете си остават сравнително малки, и ще продължаваш да се окантарваш на подходящи места.

Коментар

Така е , прав си . Аз по- скоро обаче мисля за динамични шекели (револвери) отзад , които значително бих подобрили ходовете с подходящи амове (говори се за от Паджеро 3.0 )...
            А за отпред мечтая за цял мост от нещо (Роки!?) пак на ресори.

Еееех... Пак оспамихме темата. Извинявам се на колежката
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Еееех... Пак оспамихме темата. Извинявам се на колежката
              Аз като разправях да се съберем на ферозаджийска разходка и да си ги обсъдим и да си ги мерим и да откриваме разлики и прилики.........
              А ся к'во стана пак Мариана на разходка, и коя е най-нисичка в колоната? - АЗ. Еееееее
              Спарки, и аз мисля да сложа кобри на алуминиевите, а тея зимните аспиринчета да са си за Хасвалта. И с флекса мисля малко да го подстрижа, пък догодина вече ще си купя "истински джип" (евентуално).

Благодаря на колегите за снимките.
              Абе Петьо, ти защо не правиш снимки?

Коментар

Спарки, и аз мисля да сложа кобри на алуминиевите, а тея зимните аспиринчета да са си за Хасвалта. И с флекса мисля малко да го подстрижа...
                Няма смисъл да го подстригваш. Ако джантите не са изнесени, 235-ците ще си влязат все едно са си за там.

Коментар

Няма смисъл да го подстригваш. Ако джантите не са изнесени, 235-ците ще си влязат все едно са си за там.
                  Алуминиевите са изнесени А и подстрижката съм си я решила от едно известно време насам, така или иначе искам да го острижа малко
                  А железните джанти имам чувството, че са даже по навътре от стандартното (с положителна там к'во му се викаше). Страшно е нестабилна по завои с тях и с зимните гуми, които са 215/80/15. Възможно ли е? Тези, с които съм на разходката..

П.П. Май верно ще трябва да се резнат част от мненията в друга тема, знам ли. Модераторите да си преценят, ама пак се отплеснахме в друга насока. Извинявам се и аз за което.

Коментар

До: По-големи гуми на Фероза

Оригиналните са 5.5 или 6 инча широки, с ЕТ +19.

Коментар

Алуминиевите са изнесени А и подстрижката съм си я решила от едно известно време насам, така или иначе искам да го острижа малко
                      А железните джанти имам чувството, че са даже по навътре от стандартното (с положителна там к'во му се викаше). Страшно е нестабилна по завои с тях и с зимните гуми, които са 215/80/15. Възможно ли е? Тези, с които съм на разходката..

П.П. Май верно ще трябва да се резнат част от мненията в друга тема, знам ли. Модераторите да си преценят, ама пак се отплеснахме в друга насока. Извинявам се и аз за което.
                      Помисли направо да смениш и джантите, при Явор има 15х8 ЕТ - 44 и на тях спокойно си слагаш 235/75/15. Ако можеш да отделиш 480 лв. + още една за резервната по-нататък и ще си имаш нови джанти за 600 лв. ама като сложиш и гумите и цифрата отиде над 1000 лв.
                      Последно какви гуми си взе ?
                      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                        Помисли направо да смениш и джантите, при Явор има 15х8 ЕТ - 44 и на тях спокойно си слагаш 235/75/15. Ако можеш да отделиш 480 лв. + още една за резервната по-нататък и ще си имаш нови джанти за 600 лв. ама като сложиш и гумите и цифрата отиде над 1000 лв.
                        8-ци джанти ще са широчки според мен за 235-ци. На тераното съм със седмици, пък понасят перфектно 265-ци. На същите джанти 235-ци са си оригиналните. На осмиците ще им стърчи борда жестоко и всеки страничен камък ще удря в тях.

Инзче за изнасянето - всеки според вкуса си. Според мен повече от ЕТ 0 не трябва, поне на фероза. При -40 на предните лагери няма да им е особено комфортно, а и рязането отпред ще трябва да е зверско.

Коментар

8-ци джанти ще са широчки според мен за 235-ци. На тераното съм със седмици, пък понасят перфектно 265-ци. На същите джанти 235-ци са си оригиналните. На осмиците ще им стърчи борда жестоко и всеки страничен камък ще удря в тях.

Инзче за изнасянето - всеки според вкуса си. Според мен повече от ЕТ 0 не трябва, поне на фероза. При -40 на предните лагери няма да им е особено комфортно, а и рязането отпред ще трябва да е зверско.
                          Не знам как на 7" събираш 265, ама ето как изглежда 235 на 8"
                          Прикачени файлове
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Не знам как на 7" събираш 265, ама ето как изглежда 235 на 8"
                            Еми правилото е джантата да е с 2 инча по-тясна от гумата, до колкото помня. Поне повечето производители така го дават. От това +/- 1 инч обикновено не е проблем.

Мойте гуми са 10.5, и производителя им дава от 7 до 9 инчова джанта.

235 са горе-долу 9 инча, значи оптимума е 7, а е правилно да се слагат на между 6 и 8 инчови джанти.

А практиката показва че 235-ци седят съвсем прилично и на 5.5. Явно и на 8 седят не лошо.

Но лично аз предпочитам борда на джантата да ми е по-прибран, за да е защитен от камъни.

Иначе, както и да го погледнаш, оптимума за мойте 31-ци си е баш 8 или 8.5 инчова джанта, обаче в тераното влизат на косъм, а оригиналните са с ET+24, и без рязане не мога да ги изнасям кой-знае колко. Едни 8-ци с ЕТ+15 ще му дойдат таман добре, хем и за гумите ще е по-добре, обаче още не съм се навил достатъчно, а ми се ще и първо да пробвам. Такива джанти обаче няма налични никъде. Ако има ширината, няма ET-то, и обратно.

...някой ден ще полудея, и ще взема да се хвана за флекса, ама нейсе. Само да не докопам плазмата, че тогава ще стане страшно.

Коментар

Абе Ванка, аз съм бедна мишка и карам духатсу корозия бе, за к'ви пари ми говориш. Щях ли да те чакам и теб и колегата от Сливен и незнам си кой за да си намеря 2 гуми по-евтино, щот са ми подарили 2 кобри???

Още търся 2 броя 235/75 R15 КОБРА Джанти си имам. Чакам те да се наканиш, да тестваш, каймани-маймани и да кажеш цена. За момента съм си сложила едни аспиринчета зимни, щото с онези изтърканите не мога да карам вече - немам нерви. Казвай на ЛС цена за 5те броя кобри, че ме ядосваш вече. Виж, че съм се абонирала за твоята тема за гумите..............ааааааааааааааааа

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на 21-08-26.

Зареждам...
                              X