Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По-големи гуми на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: По-големи гуми на Фероза

Здравейте,

Някой карал ли е с такова KUMHO размер за фероза има само 195R15, каквото и да значи това като височина . Карам с Бричстоун H / T 225/70/15 но те нестават за в гората. Дали ще стане по ниска, и не е ли тясна . Двоумя се между това KUMHO и Малатеста Кобра 235/75/15. KUMHO - то не е регенерат, по леко е и по безшумно, докато Кобрата е регенерат и е много шумна. Разликата в парите е малка. За Off road предполагам че са еднакво добри.
    Благодаря предварително за помоща

Идеята ражда мисъл, мисълта ражда мечта, а мечтата създава характер !

Коментар

Първоначално публикуван от Slavi 10 Преглед на мнение
      Здравейте,

Някой карал ли е с такова KUMHO размер за фероза има само 195R15, каквото и да значи това като височина . Карам с Бричстоун H / T 225/70/15 но те нестават за в гората. Дали ще стане по ниска, и не е ли тясна . Двоумя се между това KUMHO и Малатеста Кобра 235/75/15. KUMHO - то не е регенерат, по леко е и по безшумно, докато Кобрата е регенерат и е много шумна. Разликата в парите е малка. За Off road предполагам че са еднакво добри.

Ееееех... Колко си мечтая аз за това Kumho , ако знаеш...
      Не са им "народни" цените , а иначе са много добри гуми.
      Този размер (195R15) е все едно 195/80 ,всъщност 82/15
      Справка за различните системи за оразмеряване - тук:
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=50007
      Цитат:
      "При липса на стойност за пропорционалното отношение , се приема пропорционално отношение 82"

Жалко наистина , че от този размер скачат директно на 31-ци
      На мен лично 195 ми теснеят А пък 31-ците , за които съм убеден че тежат дори по-малко от кобри 235/75/15 ,цената не ме устройва...
      Та....

ПП: Между тия два размера които посочваш , откровено съм за кобрата.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

вземи си кумхото, кобрите са тежки, а може да провериш в примекса и за родстоун МТ има размер на 235/75
        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Колега Слави , аз съм влюбен в “Кобрите” защото са ме измъквали от невероятни ситуации , обаче най вероятно ще са по твърди от показаните на снимката гуми. А както казаха по горе колегите , зависи за какво ще ги ползваш. Аз ползвам моята Ф-за за да пътувам повече по асфалт и събота и недеделя по полето , затова съм сложил безшумни и меки БФ Г-ж.
          Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
            вземи си кумхото, кобрите са тежки.
            А пък кумхото са тънки...

Коментар

Сетих се че мой приятел си сложи същите KUMHO на Паджерото което е с пет врати и не го е спрял цялата зима . Навсякъде където мина виждам неговите дири по снега и калта , а преди не беше така. Не се мисли вземай ги ако можеш.
              Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

въпроса е , че са ниски, майната им че са тънки, виждам ,че си от Варна обади се да пием каве и ще полафим.
                Последно редактирано от sapporo; 13-03-10, 18:59.

Коментар

Вярно е. Виждал съм такива на Витара в Италия. Въобще не ме впечатлиха. Високи са около 68-69 см , което си е смешно.
                  Виж , 31-ците ...

Коментар

Първоначално публикуван от Slavi 10 Преглед на мнение
                    Здравейте,

Въобще не се двоуми+++за Кумхо.Аргументи-1 по-нисък разход(като сложих 195 Фероза-та ми почна да гори 12 газ,при 20 със Кобри.2-комфорта във возията се подобри качествено-друга кола.3-максималната скорост се увеличи,динамиката се подобри.4-управлението(мойта е без серво)е коренно различно.5-Това е кална гума,нова и с всички необходими атрибути за кално-снежна експлоатация плюс това съм убеден,че ще се износва много по-малко от регенерата.Всички тия аргументи плюс цената са достатъчни за твоя избор.
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

кумхото се топи лятото

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                        кумхото се топи лятото
                        Приятелю ,кой казва че през лятото трябва да караме зимни гуми.То ние като офроудъри ако нямаме 2-3 комплекта гуми с джанти за всички случаи(сватби и погребения)за кво ги имаме тия джипки.По принцип пълно щастие няма...аз съм затъвал най-вече лятото,когато съм надценявал джипката и гумите.Иначе зимата за ловния сезон се подготвям,повече хора сме и да затъна някъде не съм сам и си помагаме.Но по въпроса за двата вида гуми няма спор според мен-да избере новата гума,а не регенерата.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                          Приятелю ,кой казва че през лятото трябва да караме зимни гуми.То ние като офроудъри ако нямаме 2-3 комплекта гуми с джанти за всички случаи(сватби и погребения)за кво ги имаме тия джипки.По принцип пълно щастие няма...аз съм затъвал най-вече лятото,когато съм надценявал джипката и гумите.Иначе зимата за ловния сезон се подготвям,повече хора сме и да затъна някъде не съм сам и си помагаме.Но по въпроса за двата вида гуми няма спор според мен-да избере новата гума,а не регенерата.
                          Ми, аз нямам на тераното. Цяла година с Interco TrXus M/T. На тях пише "M+S".

За 15000км се се износили с около 3-4мм.

KUMHO-то имат проблеми при спускане и странично хлъзгане. За зимно каране са относително зле. Мокри павета например - пак така. 31-цата е с размер около 30, май, та може и да влезе на фероза, но трябва да се пробва.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може да влезе (и със сигурност) , ако ги намеря намалени на 150лв

ПП: Те и кобрите зимата са гола вода...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                              ПП: Те и кобрите зимата са гола вода...
                              Да, ама в калта са по-добре.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Да, ама в калта са по-добре.
                                Ееее, определено.
                                Абе , мен си ме кефят

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X