Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По-големи гуми на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: По-големи гуми на Фероза

Ето ти няколко снимки с ролетка. Не са много точни , но ще добиеш някаква представа.
    Утре сутринта ще ти замеря повече размери.
    Прикачени файлове
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Вчера си играх да я меря мойта.С 30" гума,разтоянието от долната част на шенкела(където влиза шарнира)до асфалта-23см.Цялата височина на гумата е 72см.
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
        Вчера си играх да я меря мойта.С 30" гума,разтоянието от долната част на шенкела(където влиза шарнира)до асфалта-23см.Цялата височина на гумата е 72см.
        72см са 28.35 инча. Далеч си от 30-ка.

Мойте 225/75/15 са повече от 72, май 74 бяха, ако не се лъжа. Излизаха някъде 29 инча като реален размер.

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Ето ти няколко снимки с ролетка. Не са много точни , но ще добиеш някаква представа.
        Нищо не си премерил така. Премери ги на джанти, и напомпани. И ширината (най-вече), и височината ще са други.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Супер, мерси!
          Горе-долу същите резултати докарах и аз вчера, мерейки 235/75 R15, BF Goodrich Mud, KM2. Разликите бяха доста малки.

Наистина е интересно как изглеждат нещата, когато гумите са монтирани и напомпани.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

След малко ще излизам и ще направя снимки. Най-различни...

Коментар

Не успях да направя снимки , но взех някои размери:
              Височина на гумата от земята при налягане 1,5-1,6 атм - 72,5 см.
              Имайки в предвид , че гумата е сплескана в долната си част , предполагам , че реално е висока не по-малко от 74см.
              Утре ще я вдигна на крик и ще премеря точно.
              Ширина на протектора - 22 см. (21,6)
              Пълна ширина - 23,5 см в най издутата част.
              Височина от земята до най-ниската част на носача - 23 см.
              До най-високата - 29 см.
              На тази снимка съм начертал последните два размера:

ПП: Утре няма да си забравям телефона
              Прикачени файлове

Коментар

И в калкулаторите за гуми излизат подобни резултати - значи работят сравнително добре.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  72см са 28.35 инча. Далеч си от 30-ка.
                  Ще се наложи да приложа доказателствен материал.И ще гледам всеки път да се аргументирам със снимка,поне докато почнете да ми вярвате.

Размера на гумата се вижда-30"/9,50/15.Не е реге,налягането в гумата е 2,0атм.
                  088пет722пет99

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                    Ще се наложи да приложа доказателствен материал.И ще гледам всеки път да се аргументирам със снимка,поне докато почнете да ми вярвате.

Размера на гумата се вижда-30"/9,50/15.Не е реге,налягането в гумата е 2,0атм.
                    Не съм казал че не ти вярвам. Това, дето пише на гумата просто не отговаря на реалния и размер. Често се среща. Почти всички гуми нерегенерати с размер 31х10.5х15 например също са по-ниски. Често са около 29.5, 30, 30.5 инча, но не и 31. Просто ти казах че реалния размер на гумата ти е 28.35 инча. Регенератите пък често са по-голями от това, дето пише на гумата. Например мойте са по-големи отколкото трябва да са за 225/75/15. Утре ще премеря и ще снимам.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от YOSIF Преглед на мнение
                      И в калкулаторите за гуми излизат подобни резултати - значи работят сравнително добре.
                      Е то в тия калкулатори няма никаква тайна. Аз си смятам всичко на елката. Лесно е.

(Ширината на гумата*формфактора*2)/25.4+размера на джантата в инчове

Например за 235/75/15:
                      (235*75%*2)/25.4+15=28.88 инча, или 733.5мм.

Коментар

Колегите,които заглеждат гуми Я-192,трябва да имат предвид,че не са безкамерни.Иначе са много здрави и доста тежки.
                        0888 364 731

Коментар

Колеги не искам да споря с Вас, само искам да кажа че на мойта Ферозка съм сложил 225/75/15 БИ ЕФ Гудрич Слалом и най вече залагам на задволанното устройство. А от стари водачи знам че, колкото си по близо до земята си по устойчив
                          Последно редактирано от sparkybg; 13-03-10, 13:15.
                          Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

Първоначално публикуван от filko Преглед на мнение
                            Колеги не искам да споря с Вас, само искам да кажа че на мойта Ферозка съм сложил 225/75/15 БИ ЕФ Гудрич Слалом и най вече залагам на задволанното устройство. А от стари водачи знам че, колкото си по близо до земята си по устойчив
                            Що ме караш да слагам очилата????
                            088пет722пет99

Коментар

Първоначално публикуван от filko Преглед на мнение
                              Добре дошъл , колега!
                              Гумите , с които караш са хубави зимни гуми. Размерът , също е подходящ за Фероза. От тук нататък , нещата зависят от отговора на един въпрос , който хиляди пъти е задаван тук , във Форума.
                              Въпросът е за какво се ползва джипката?
                              Съгласен съм с теб , че проходимостта зависи в голяма степен от задкормилното устройство , но и гумите имат много голямо значение.
                              Повечето от нас например , имат навика да се завират в калища и дълбоки коловози , така че имат малко по-различно виждане относно височината на джипката , т.е просвета или клиренса.
                              Колкото до избора на гуми , то той отново зависи от отговора на горния въпрос.
                              Така че отговаряйки си на него и знаейки , че "пълно щастие няма" , всеки избира гумите , с които кара.
                              Поздрави!

Коментар

Ето ви малко снимки с размери на чисто нова 235/75/15 "Кобра" , напомпана на 2 атм.
                                Широчина - 236мм
                                Височина - 746мм или малко по-малко от 29,5 инча.
                                Та ми се струва странно как гума 30-ка е с диаметър 72 см.

ПП: Ролетката е в см и инчове...
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X