Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам ли/имал ли съм LSD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имам ли/имал ли съм LSD

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    За диференциал H233B (Terrano) усилието, за превъртане на LSD е 36-40 кгм.
    Това значи към 300-400Nm. Сигурно ли е??? Ако да, то такъв динамометричен ключ нямам.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Дааа.. В ръководството наистина няма посочени стойности за измерване с динамометричен ключ , но пък има друга интересна информация.
      Номиналната дебелина на фрикционните дискове (пластини) е 1,6мм , а минималната допустима- 1,4мм. Т.е. допустимото износване е по 0,1мм от всяка страна.
      Освен това са посочени три размера (дебелини) на пръстените , които разделят пружината от корпуса на касетата: 0,3-0,4 и 0,5мм. Това означава , че все пак има някакъв вариант за регулиране на силата на зацепване , при положение че износването на дисковете е в допустимите рамки.
      Кофтито от цялата работа е , че за да се проверят тези неща, трябва да се разглобява.
      На който му се занимава, разбира се
      Има начин, естествено. Дори поизносени така се закрепват - с подложни шайби с нужната дебелина.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Това значи към 300-400Nm. Сигурно ли е??? Ако да, то такъв динамометричен ключ нямам.
        Е, няма да си измислям
        За Даихатсу не знам, след като е по-лек, може и усилието на съединителя да е по-малко.
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
          Е, няма да си измислям
          За Даихатсу не знам, след като е по-лек, може и усилието на съединителя да е по-малко.
          Е, значи не случайно не съм успял да го превъртя на ръка. Благодаря за информацията. Или я няма в ръководството на тераното, или съм я подминал (по-вероятно).

ПП: Има го. Не съм го видял. Посипвам си главата с пепел, а ти имаш биричка от мен.

Коментар

Kinex-a беше споменал за някакво американско возило тия данни.

Иначе при окантарване ако драпа, това значи че и при вдигнато на крик едното колело, трябва да бутне джипката, ако дадеш газ. Това ще трябва да го пробвам другия уикенд. Ще премеря и с динамометър и ферозата, и тераното. Тераното дори ще сложа на "неутрална" от раздатката, та да няма въртене на друго, освен кардана, като пробвам. Не помня, но май същия номер ставаше и с ферозата.
            Ако при оканратване дърпа това значи само едно - онова LSD работи само на тероия С една гума във въздуха дори не се заклащаше на крика. Не е ясно дали има правилно масло в дифа обаче и дали въобще има масло.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Ето за такова поведение говорех при хлъзгав терен , страничен наклон и LSD:
              http://vbox7.com/play:825eb3f2
              Само искам да добавя, че това е поведение на пълен блокаж, какъвто е на Венци и задния и предния по време на клипа. При LSD има предвидено известно приплъзване за да не се получава този ефект (или да се получава по-малко).
              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                Ако при оканратване дърпа това значи само едно - онова LSD работи само на тероия С една гума във въздуха дори не се заклащаше на крика. Не е ясно дали има правилно масло в дифа обаче и дали въобще има масло.
                И да има ЛСД няма да се заклати, поне при витарите е така. И за да работи трябва да има натоварване и на двете полуоски.

Коментар

Я да видим сега къде бъркам:

- диференциала е механика. Влиза един въртящ се вал, минава през една шепа зъбни предавки със съответното предавателно число и излизат два въртящи се вала.

- двата вала могат да се въртят с различни скорости в зависимост от натоварването. По-натовареният се върти по-бавно, по-разтовареният - по бързо. Най-лошата ситуация - едниният е натоварено много, не се върти, другият не е натоварен - върти се на мах.

- тук идва на помощ LSD-то. От това, което прочетох останах с впечатлението, че идеята на LSD-то е именни да ограничи разликата във въртенето на двата вала. До определена степен има разлика във въртенето, но тя не е както при отвпрения диф - единия се върти, другия не.

Ако всичко това е вярно следва да падне от крика моменталически
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Ами, да помислим по друг начин: Ако приемем, че LSD-то има процент на зацепване 30%, то би предало толкова или по-малко въртящ момент на колелото, което има сцепление...
                    Въпросът е, дали това усилие ще е достатъчно, за да бутне джипката...
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Я да видим сега къде бъркам:

- диференциала е механика. Влиза един въртящ се вал, минава през една шепа зъбни предавки със съответното предавателно число и излизат два въртящи се вала.

- двата вала могат да се въртят с различни скорости в зависимост от натоварването. По-натовареният се върти по-бавно, по-разтовареният - по бързо. Най-лошата ситуация - едниният е натоварено много, не се върти, другият не е натоварен - върти се на мах.

- тук идва на помощ LSD-то. От това, което прочетох останах с впечатлението, че идеята на LSD-то е именни да ограничи разликата във въртенето на двата вала. До определена степен има разлика във въртенето, но тя не е както при отвпрения диф - единия се върти, другия не.

Ако всичко това е вярно следва да падне от крика моменталически
                      LSD-то е все едно полузацепен съединител между двете колела. Ако е едва зацепен, няма да има и особена полза от него.

В Събота ще пробвам мойте и двете как се държат.

Коментар

Ами, да помислим по друг начин: Ако приемем, че LSD-то има процент на зацепване 30%, то би предало толкова или по-малко въртящ момент на колелото, което има сцепление...
                        Въпросът е, дали това усилие ще е достатъчно, за да бутне джипката...
                        Предостатъчно ще е.

Коментар

А каква е ролята на маслото и защо е необходимо да е точно определено?
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

А каква е ролята на маслото и защо е необходимо да е точно определено?
                            Има специална добавка за да не се износват фрикционните дискове на LSD-то. Обикновеното масло без тая добавака не го може това, или поне го прави доста по-зле.

Коментар

Има специална добавка за да не се износват фрикционните дискове на LSD-то. Обикновеното масло без тая добавака не го може това, или поне го прави доста по-зле.
                              Това означава ли, че маслото няма пряко отношение към правилното функциониране на LSD-то, а само го предпазва от износване?
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Това означава ли, че маслото няма пряко отношение към правилното функциониране на LSD-то, а само го предпазва от износване?
                                И двете. С обикновено масло шуми и издава други неудобни и странни звуци. Тоест, с обикновено е по-блокиран, отколкото с това, дето трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X