Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам ли/имал ли съм LSD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам ли/имал ли съм LSD

Добро утро!

Да видим дали може да измислим отговор на тези въпроси:

1. Имам ли работещо LSD в момента?
    Рових, четох. По общо мнение най-лесно се проверява на крик - вдига се целия заден мост. При въртене на едно от колелата другото трябва да се върти в същата посока. Предполагам пробите се правят при включена скорост за да не се върти кардана.

2. Имал ли съм някога LSD?
    За мен е интерсно има ли начин да се провери дали въобще съм имал LSD и то е изветряло или търся под вола теле. Примерно по номер на дифа, някаква табелка, лепенка.

Причината да питам е следната:
    На крик се държи като обикновен диф без LSD. В кал, сняг и т.н. също. Но от време на време ми се струва, че се случва да превъртят и двете гуми.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Имам ли/имал ли съм LSD

Когато усилието е разпределено върху двете,те си превъртат и двете,проблема идва когато усилието падне само върху едното,двете са на различен терен -твърд и по хлъзгав,или едното е в въздуха,тогава се върти свободното, а това което трябва да се върти не помръдва или поне не достатъчно че да мине препядствието.Най вероятно нямаш ЛСД,но ако толкова държиш на блокаж има добри оферти при Явор за китайски АРБ което си е 100% блокаж,а не някво ЛСД.
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

[QUOTE=Иван Горчев;862658]Добро утро!

Рових, четох. По общо мнение най-лесно се проверява на крик - вдига се целия заден мост. При въртене на едно от колелата другото трябва да се върти в същата посока. Предполагам пробите се правят при включена скорост за да не се върти кардана.

Добро утро Ванка,
      пробата се прави при вдигнат мост без да си включил на скорост. Като въртиш едното трябва да се върти и другото в същата посока. За втория ти въпрос нямам идея как може да се разбере.
      Георги Танев (0+)
      Land Rover Discovery 1 300 TDi
      Land Rover Club Bulgaria
      0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

По втория въпрос - предполагам, че може да се търси по VIN, но обикновено над пробката има лепенка, че маслото трябва да е за LSD. На моята Тойота лепенката си седи и изглежда безупречно (колата е 89та).
        Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
          Това е проверката дали има. Дали работи и в какво състояние е е вече друг въпрос. Ако си карал с обикновено масло може и вече да нямаш.

Всъщност има и друга - изключваш от скорост, вдигаш ЕДНАТА задна гума, а другата оставяш на земята. Застопоряваш добре джипката. Опитваш се да въртиш вдигнатата гума на ръка. Ако LSD-то работи, няма да успееш, или ще ти е ДОСТА трудно.

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
          По втория въпрос - предполагам, че може да се търси по VIN, но обикновено над пробката има лепенка, че маслото трябва да е за LSD. На моята Тойота лепенката си седи и изглежда безупречно (колата е 89та).
          Аз нямам нито лепенка, нито надпис. Гледъл съм - няма. А си имам LSD, и на всичкото отгоре си работи.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Простете за тъпия въпрос ,но по принцип няма ли разлика в кожуха на диф-а при LSD и при конвенционалния.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Направих тестовете с вдигане на крикове. Колелата се въртят в различни посоки.

Гледах и за лепенка, табелка или нещо подобно. Няма нищо.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                Простете за тъпия въпрос ,но по принцип няма ли разлика в кожуха на диф-а при LSD и при конвенционалния.
                При фероза май няма. По-евтино е да няма. Така или иначе най-големи "габарит" на дифа е короната. Да скатаеш вътре и LSD, не е особено голям проблем.

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                Направих тестовете с вдигане на крикове. Колелата се въртят в различни посоки.

Гледах и за лепенка, табелка или нещо подобно. Няма нищо.
                Нямаш LSD!
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днес гледах един диференциал с LSD.

Вдигнат на крик двете гуми се въртят в една и съща посока. Включен на скорост на се превърта въобще. Ако едната гума е на земята, другата на крик при запален двигател и включване на скорост не се заклаща, вдигнатата гума превърта.

Не е ясно какъво масло има в дифа. Вероятно не е правилно за LSD.

Има ли как да се провери дали ще работи в полеви условия без да го слагам на джипката ?
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Според мен си функционира. Все пак блокировката в проценти едва ли ще даде на стъпилото колело достатъчно сила да бутне джипката от крика.
                    Аз лично не бих го сложил по други причини.
                    Жалко че сега няма сняг , иначе е лесно. В страничен наклон задницата се свлича по наклона , което мен въобще не ме кефи.
                    Предполагам и на кал ще е така.

ПП: Моя явно е имал , но е прецакан и действа едва-едва. И по-добре...
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Според мен си функционира. Все пак блокировката в проценти едва ли ще даде на стъпилото колело достатъчно сила да бутне джипката от крика.
                      Аз лично не бих го сложил по други причини.
                      Жалко че сега няма сняг , иначе е лесно. В страничен наклон задницата се свлича по наклона , което мен въобще не ме кефи.
                      Предполагам и на кал ще е така.

ПП: Моя явно е имал , но е прецакан и действа едва-едва. И по-добре...
                      Опитай да превъртиш на ръка едната гума, когато другата е на земята. Не би рябвало да можеш. А ако стане, то не ти и трябва да го сменяш. Ефект няма да има.

А дали е по-добре - аз не си сменям LSD-то с нищо друго, освен пълен блокаж.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Опитай да превъртиш на ръка едната гума, когато другата е на земята. Не би рябвало да можеш. А ако стане, то не ти и трябва да го сменяш. Ефект няма да има.
                        Ако едната гума е на земята и колата не е на скорост се превърта, но с доста усилие.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

А дали е по-добре - аз не си сменям LSD-то с нищо друго, освен пълен блокаж.
                          Въпрос на предпочитания. На мен ЛСД-то , макар и не на реалния си капацитет ми игра няколко пъти мръсни номерца на поледица и заснежен път. Може би е по-удачно в комбинация с Фултайм трансмисия. Не знам, не съм пробвал...

ПП: За пълен блокаж и аз съм навит. Най-малкото , защото аз казвам кога да е включен...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            Въпрос на предпочитания. На мен ЛСД-то , макар и не на реалния си капацитет ми игра няколко пъти мръсни номерца на поледица и заснежен път.
                            То ясно. Просто трябва да се съобразяваш. Аз на поледица и заснежен път обикновено си карам на 4х4.

...днес си изключих хъбовете за пръв път откак е зима. Цяла зима си ги карам включени, освен на дълъг път, когато не очаквам да има нужда от предно.

За LSD-то - на мойто не съм пробвал номера с крика. Ако знаех че ще ти потрабва, днес щях да пробвам. А последния път като опитвах да въртя едното колело при другото на земята, не успях, но не съм си давал и много зор де. А и беше отдавна.

Единственото, което мога да кажа е че LSD-то върши работа. На няколко пъти съм бил свидетел как еднакво подготвени джипки, с горе-долу еднакви гуми, често от една и съща марка, на места тия с LSD-тата се справят без зор, докато тия с отворени дифове виждат доста повечко зор. Например още на първата ферозова разходка това на няколко места си личеше доста отчетливо. На място, на което колега без LSD мина с много буксуване, клатене и зор (а то си беше супер софт разходка), аз с мойто, а и доста от останалите колеги, дори не избуксувах, или поне не усетих, въпреки че поради неопитността си спрях точно на това място, щото ме беше шубе да не се обърна, незнаейки възможностите на возилото си.

Та, "танто за кукуригу" - върти номера понякога, но по-често помага, отколкото пречи. (почти като жените )
                            Последно редактирано от sparkybg; 20-03-10, 22:18.

Коментар

Спарки , и с 4Х4 пак задницата е по-склонна към поднасяне отколкото с отворен диф. И с натискане на съединителя, понякога трудно се предотвратява ефекта камбана или махало.
                              Както и да е, и аз тия дни изключих хъбовете , ама щом завали и се налага да ги включвам , щото иначе качване на вилата няма...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X