Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко въпросче?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко въпросче?

Здравйте колеги от няколко седмици забялязах че при включено 4H или 4L когато завия на някаде по остър завои и инерцията ми веднага намалява се едно съм натиснал спирачката, на 2H сичко си е добре незнам може ли и от гумите да има нещо щото са 255,което е съмнително тъи като само при 4x4 го праи, ако някои има идея от какво или така трябва да баде ще съм благодарен да сподели

До: Малко въпросче?

Първоначално публикуван от djboom Преглед на мнение
    Здравйте колеги от няколко седмици забялязах че при включено 4H или 4L когато завия на някаде по остър завои и инерцията ми веднага намалява се едно съм натиснал спирачката, на 2H сичко си е добре незнам може ли и от гумите да има нещо щото са 255,което е съмнително тъи като само при 4x4 го праи, ако някои има идея от какво или така трябва да баде ще съм благодарен да сподели
    Напълно нормално е да го прави. Елементарна физика, описано е на поне 95 места в този форум. В режими 4х4 и с този вид раздатъчна кутия завоите на твърда настилка трябва да се избягват.

Коментар

Мерси много за бързия отговор, аз си мислех че къфто съм котсус пак нещо съм счупил, а за тракането при леко завоиче или на права отсечка с подскок вече разбрах от каде е от лагерите на главината гайката била доста разхлабена щом с ръка успях да затегна смятаи, значи поне от тва се отървах края на седмицата ще сменя и съединитела и ще стане като нова. Само да питам нещо някви чалъми за разхода да ме светнешче нещо ми са вижда множко 14-15 бензин верно че аз я понатискам ама чак толкова а и докато изляза от нас квато е кал щото смянят на целия град канализацията и водата и карам бавно нормално ли е да дава такъв разход?

Коментар

Ако я настъпваш из града може и повече да гори.

Коментар

Колеги я да ва питам какво масло трябва да имам в скоростната кутия че нещо не ми влизат предавките смених съединителя щото беше доста твърд и приплъзваше ама проблема си остана не че не съм сменил всички масла но гледам че в сервиза са сложили Валволин 80W-90, от къде може да е проблема, ако може с някво друго масло да опрая работата че ма дразни, тука едни приятелчета ми викат че от синхронизаторите може да е вие как мислите?

Коментар

Колеги я да ва питам какво масло трябва да имам в скоростната кутия че нещо не ми влизат предавките смених съединителя щото беше доста твърд и приплъзваше ама проблема си остана не че не съм сменил всички масла но гледам че в сервиза са сложили Валволин 80W-90, от къде може да е проблема, ако може с някво друго масло да опрая работата че ма дразни, тука едни приятелчета ми викат че от синхронизаторите може да е вие как мислите?
            Айде сега сложи малко точки в това изречение. Като се получат повече и по-кратки, някой може да ги разбере.

Коментар

Колега смени маслото с 75w90 и проблема ще се реши.В този сервиз малко са ти сбъркали маслото!!!
              Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
              тел. 0898327627
              Радослав

Коментар

Браво колега rado genev евала послушах те и смених маслото с VAICO 75w90 пълна синтетика, сега върви като по мед и масло.
                Обаче да питам аз едно друго въпросе свързано с разхода малко е множко и понамирисва на бензин и от ауспуха направо шурти конденз незнам ваще "скрелозки" така ли са, приятели ми обясниха че нещо не смесва както трябва въздуха с бензина и ми казаха на компютър да я закача вие какво ще ме посъветвате?

Коментар

Браво колега rado genev евала послушах те и смених маслото с VAICO 75w90 пълна синтетика, сега върви като по мед и масло.
                  Обаче да питам аз едно друго въпросе свързано с разхода малко е множко и понамирисва на бензин и от ауспуха направо шурти конденз незнам ваще "скрелозки" така ли са, приятели ми обясниха че нещо не смесва както трябва въздуха с бензина и ми казаха на компютър да я закача вие какво ще ме посъветвате?
                  Не компютър ще я закачиш, ама друг път. Като идеш, ще гледат тъпо и неразбиращо, а ако направиш грешката да идеш в DAIHATSU - България, ще ти съдерат кожата. Ако не свети лампата на таблото, или няма проблем, или е изгоряла. В началото на раздела има тема за вкарване в сервизен режим. Направи каквото е казано, и ще видиш дали има грешки. Ако лампата продължи да не свети, значи е изгоряла - смени я.

Нормално е на студено да мирише и да капе конденз. Щом конденз, значи катализатора ти работи както трябва. На загряло не трябва да го прави.

Апропо, колко е "големия" разход? Щото подозирам че може да е голям само по твойте критерии.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки е прав. Ферозата няма терминал за компютърна диагностика.
                    Сподели наистина за разхода . То и мойта не е като да го мирише.
                    Поздрави!
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ами минимум 15 а я карам едва едва без зор 2 максимум 3 хиляди оборота с една дума пенсионерската а ми се иска да я понатисна малко обаче като знам колко ще глътне и ми минават мераците.

Коментар

Оооооо! Множко ми се вижда и на мен. Мойта ги докарва до около12-12,5 само градско и по черен път до вилата , където ходя всеки ден. Не я гоня много , но не я и щадя , а пък до там си е баир.
                        Започвай с диагностика и профилактика , едно по едно , че може да е от много неща (филтри , кабели , свещи , инжекцион , ЕГР...)
                        Успех!

Коментар

Колега не ме отчаиваи, я кажи сега как става точно това вкарване в сервизен режим.
                          Това на картинката ми прилича на буксата отляво на двигателя при мен е една зелена обаче вътре е за шест крачета обаче едното липсва а на картинката са шест, на кои по точно трябва да окъся.
                          И като ги окъся колата на контакт ли трябва да е или запалена.

Коментар

Tочно за тази букса става въпрос , колега. И мойта , а и навярно всички са зелени, а доколкото си спомням и на мойта едно краче липсва. Виж добре на схемата кои са крачетата , че аз не съм го правил , но са показани от страната на щипката (или където се закрепва на калника . Вероятно са първото и второто отпред назад от страната на калника. Правиш им мост и после даваш на контакт , докато ти светнат контролните лампи и броиш миганията. В темата е обяснен броя на миганията за всяка една грешка и интервала между грешките.

ПП: ако пък имаш големи съмнения относно буксата , изчакай колегите Спарки или Картест да се включат , от това което съм изчел тук оставам с впечатление , че те знаят по- подробно как става ...
                            Последно редактирано от TigerHunter; 03-09-09, 17:56.

Коментар

Аз на спарки още вчера съм му писал но не е отговорил още изглежда е зает.
                              А за буксата до сега бях долу и я гледах значи реда до двигателя има три крачета а този към калника две.
                              По добре е както казваш да изчакам че поне ще обяснят както трябва или някои снимка ще дадат че нещо ми треперят ръцете кое къде да включа

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X