Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко въпросче?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко въпросче?

Здравйте колеги от няколко седмици забялязах че при включено 4H или 4L когато завия на някаде по остър завои и инерцията ми веднага намалява се едно съм натиснал спирачката, на 2H сичко си е добре незнам може ли и от гумите да има нещо щото са 255,което е съмнително тъи като само при 4x4 го праи, ако някои има идея от какво или така трябва да баде ще съм благодарен да сподели

До: Малко въпросче?

Първоначално публикуван от djboom Преглед на мнение
    Здравйте колеги от няколко седмици забялязах че при включено 4H или 4L когато завия на някаде по остър завои и инерцията ми веднага намалява се едно съм натиснал спирачката, на 2H сичко си е добре незнам може ли и от гумите да има нещо щото са 255,което е съмнително тъи като само при 4x4 го праи, ако някои има идея от какво или така трябва да баде ще съм благодарен да сподели
    Напълно нормално е да го прави. Елементарна физика, описано е на поне 95 места в този форум. В режими 4х4 и с този вид раздатъчна кутия завоите на твърда настилка трябва да се избягват.

Коментар

Мерси много за бързия отговор, аз си мислех че къфто съм котсус пак нещо съм счупил, а за тракането при леко завоиче или на права отсечка с подскок вече разбрах от каде е от лагерите на главината гайката била доста разхлабена щом с ръка успях да затегна смятаи, значи поне от тва се отървах края на седмицата ще сменя и съединитела и ще стане като нова. Само да питам нещо някви чалъми за разхода да ме светнешче нещо ми са вижда множко 14-15 бензин верно че аз я понатискам ама чак толкова а и докато изляза от нас квато е кал щото смянят на целия град канализацията и водата и карам бавно нормално ли е да дава такъв разход?

Коментар

Ако я настъпваш из града може и повече да гори.

Коментар

Колеги я да ва питам какво масло трябва да имам в скоростната кутия че нещо не ми влизат предавките смених съединителя щото беше доста твърд и приплъзваше ама проблема си остана не че не съм сменил всички масла но гледам че в сервиза са сложили Валволин 80W-90, от къде може да е проблема, ако може с някво друго масло да опрая работата че ма дразни, тука едни приятелчета ми викат че от синхронизаторите може да е вие как мислите?

Коментар

Колеги я да ва питам какво масло трябва да имам в скоростната кутия че нещо не ми влизат предавките смених съединителя щото беше доста твърд и приплъзваше ама проблема си остана не че не съм сменил всички масла но гледам че в сервиза са сложили Валволин 80W-90, от къде може да е проблема, ако може с някво друго масло да опрая работата че ма дразни, тука едни приятелчета ми викат че от синхронизаторите може да е вие как мислите?
            Айде сега сложи малко точки в това изречение. Като се получат повече и по-кратки, някой може да ги разбере.

Коментар

Колега смени маслото с 75w90 и проблема ще се реши.В този сервиз малко са ти сбъркали маслото!!!
              Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
              тел. 0898327627
              Радослав

Коментар

Браво колега rado genev евала послушах те и смених маслото с VAICO 75w90 пълна синтетика, сега върви като по мед и масло.
                Обаче да питам аз едно друго въпросе свързано с разхода малко е множко и понамирисва на бензин и от ауспуха направо шурти конденз незнам ваще "скрелозки" така ли са, приятели ми обясниха че нещо не смесва както трябва въздуха с бензина и ми казаха на компютър да я закача вие какво ще ме посъветвате?

Коментар

Браво колега rado genev евала послушах те и смених маслото с VAICO 75w90 пълна синтетика, сега върви като по мед и масло.
                  Обаче да питам аз едно друго въпросе свързано с разхода малко е множко и понамирисва на бензин и от ауспуха направо шурти конденз незнам ваще "скрелозки" така ли са, приятели ми обясниха че нещо не смесва както трябва въздуха с бензина и ми казаха на компютър да я закача вие какво ще ме посъветвате?
                  Не компютър ще я закачиш, ама друг път. Като идеш, ще гледат тъпо и неразбиращо, а ако направиш грешката да идеш в DAIHATSU - България, ще ти съдерат кожата. Ако не свети лампата на таблото, или няма проблем, или е изгоряла. В началото на раздела има тема за вкарване в сервизен режим. Направи каквото е казано, и ще видиш дали има грешки. Ако лампата продължи да не свети, значи е изгоряла - смени я.

Нормално е на студено да мирише и да капе конденз. Щом конденз, значи катализатора ти работи както трябва. На загряло не трябва да го прави.

Апропо, колко е "големия" разход? Щото подозирам че може да е голям само по твойте критерии.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки е прав. Ферозата няма терминал за компютърна диагностика.
                    Сподели наистина за разхода . То и мойта не е като да го мирише.
                    Поздрави!
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ами минимум 15 а я карам едва едва без зор 2 максимум 3 хиляди оборота с една дума пенсионерската а ми се иска да я понатисна малко обаче като знам колко ще глътне и ми минават мераците.

Коментар

Оооооо! Множко ми се вижда и на мен. Мойта ги докарва до около12-12,5 само градско и по черен път до вилата , където ходя всеки ден. Не я гоня много , но не я и щадя , а пък до там си е баир.
                        Започвай с диагностика и профилактика , едно по едно , че може да е от много неща (филтри , кабели , свещи , инжекцион , ЕГР...)
                        Успех!

Коментар

Колега не ме отчаиваи, я кажи сега как става точно това вкарване в сервизен режим.
                          Това на картинката ми прилича на буксата отляво на двигателя при мен е една зелена обаче вътре е за шест крачета обаче едното липсва а на картинката са шест, на кои по точно трябва да окъся.
                          И като ги окъся колата на контакт ли трябва да е или запалена.

Коментар

Tочно за тази букса става въпрос , колега. И мойта , а и навярно всички са зелени, а доколкото си спомням и на мойта едно краче липсва. Виж добре на схемата кои са крачетата , че аз не съм го правил , но са показани от страната на щипката (или където се закрепва на калника . Вероятно са първото и второто отпред назад от страната на калника. Правиш им мост и после даваш на контакт , докато ти светнат контролните лампи и броиш миганията. В темата е обяснен броя на миганията за всяка една грешка и интервала между грешките.

ПП: ако пък имаш големи съмнения относно буксата , изчакай колегите Спарки или Картест да се включат , от това което съм изчел тук оставам с впечатление , че те знаят по- подробно как става ...
                            Последно редактирано от TigerHunter; 03-09-09, 17:56.

Коментар

Аз на спарки още вчера съм му писал но не е отговорил още изглежда е зает.
                              А за буксата до сега бях долу и я гледах значи реда до двигателя има три крачета а този към калника две.
                              По добре е както казваш да изчакам че поне ще обяснят както трябва или някои снимка ще дадат че нещо ми треперят ръцете кое къде да включа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X