Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко въпросче?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малко въпросче?

Значи е на реда откъм двигателя , както е указано на схемата , щото са 2 съседни крачета надлъжно. Де да знам ... Спарки влиза по-късно вечер.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от djboom Преглед на мнение
      Ами минимум 15 а я карам едва едва без зор 2 максимум 3 хиляди оборота с една дума пенсионерската а ми се иска да я понатисна малко обаче като знам колко ще глътне и ми минават мераците.
      Много е!
      Моята вече е на газ и ми кове 10-12 на сто.На бензин беше горе-долу същото,като на дълъг път ми слизаше и до 8-8,5,при това със здраво юркане.Все пак смени консумативите-кабели,свещи,лули и т.н.Успех!
      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Колеги направих теста на таблото светва и изгасва през около 4-5 секунди лампата на помпата, според таблицата е нормално.
        Ама разхода не е нормален, някакви идеи?

Коментар

Значи няма компютърна грешка.

Кога купи джипката, и какво до сега си сменил по нея?

...защото може да е нещо съвсем елементарно като центровка на запалване например. На колегата lz1gvt като му я докараха беше като спънат кон, само заради центровката.

...а може да е датчика за температура на двигателя или входящия въздух, и компютъра да си мисли че е студена и да оставя сместа богата. Виждал съм дори замяната на датчика за температурата на входящия въздух със простичък резистор - нямаш идея на какви изтъпления са способни родните ни "майстори".
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами когато я взех смених наи напред амортисьорите задните че единия беше скъсан.После малко маркучи за излишното гориво, след тва я закарах в сервиз да сменят де що има масло ремаци филтри и антифриза.След тва съединитела са прецака малко и него смених.Тия датчици дето отгоре на колекторите и ония многото маркучета прочетох че и от там някои път са запушвали всичко съм продухал а датчиците ги изтрих щото бяха леко мазнички.
            Вчера са пробвах да извадя датчика на изходните колектори ама нестава или поне мен ма достраша неще са развива отпуснах са на ключа нестава, има един винт отстани на самата колекторна тръба кадето е и самия датчик данеби да държи нещо контра.Някакви идеи как да го отвъртя че и него да почистя че бях изкарал таман всички маркучи за въздуха и филтъра барабар с тва металното уш да не ми пречи ама накрая ......
            Мислех си за краен вариант направо да извадя колектора и тъка да го изчистя ама ще трябва да сменям гарнитурата пък тогава но това в краен случаи.

Коментар

По изходящия колектор не е нужно да пипаш нищо. Няма какво да чистиш там. Чак надолу катализатора може да е позапушен, ама надали. А ламбда сондата могат да ти я проверят във всеки сервиз, без да я махат. Елементарно е.

Датчика за темп. на охл.течност, който компютъра ползва се намира някъде откъм акумулатора в маркучите, намиращи се между всмукателния колектор и делкото. Порзатършувай се из раздел DAIHATSU. В някоя от темите бях сложил и картинка.
              Последно редактирано от sparkybg; 08-09-09, 10:21.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

sparkybg до сега ровех не мога да ти намеря тая снимка, ако може да я намериш ще ми е от полза.
                Утре ако ми остане време ще хвърля едно око.
                Мерси за насоката

Коментар

Ограденото с червено на картинката:

Картинката е от сервизното ръководство, което можеш да си свалиш от www.warfs.org Вътре пише и как можеш да провериш въпросния датчик с мултицет, както и хилади други полезни нещица.
                  Прикачени файлове

Коментар

sparkybg много ми помогна намерих го къде е толкос терсеняк място че направо нямам думи.
                    И упътването си свалих уред за измерване имам нали се пак завърших ел монтьор и утре ако остане време ще замеря.

Коментар

sparkybg замерих датчика показа 0,48 кило ома смятам че е в нормите а и като откача датчика веднага светва лампата вътре тоест комютъра го отчита.
                      Други идеи?
                      А и разхода маи малко съм ва подвел значи с половин резервоар 150км тоест даже отгоре.

Коментар

Следващ кандидат - ламбда сонда. Ходи ли на центровка на запалването?

а тия 480 ома, при загряло положение на двигателя ли?

Коментар

Как се проверява тази ламбда сонда, а тя беше тая на изходните колектори нали?
                          Каква центровка на запалването трябва да направя, ще мога ли сам или да ходя на маистор?
                          А за водния сензор видях че трябва да се замерва при 80 градуса затова я загрях до краи би трябвало да е там някаде 80-90 пък и аз докато закача кабелите са бавя малко че терсене.
                          Ако нестане земах да се замислям за газово.

Коментар

В ръководството пише как се проверява. Там се брои "oxygen sensor", или нещо от сорта. Отново с мултицет се проверява, с тая разлика че е и на удобно място, за разлика от температурния датчик.

За центровката - аз си я правих сам, но иска проби и грешки, а и е хубаво преди това всичко друго да е в ред, иначе след като го оправиш, трабва пак да правиш центровка.

Ангренажен ремък сменя ли? Сам, или ти го сменя някой? Да не са прескочили някой зъб, хайманите? И това е възможно, а последиците са пак тия.

Коментар

Да .. проби и грешки, но пък става добре. Спарки моя в петък ми даде разход 8.5 и то през Петрохан .. карането ми го знаеш
                              Георги Танев (0+)
                              Land Rover Discovery 1 300 TDi
                              Land Rover Club Bulgaria
                              0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение
                                карането ми го знаеш
                                Знам, знам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X