Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Перка-брой лопатки?
Свий
X
-
Браво! Радвам се, че всичко е наред. И доста от проблемите със загряването на Ферозите се изясниха благодарение на теб.
Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Това не е само до ферозите, всички коли са така.
А радиатор, ако не е прогнил се отпушва съсем тривиално, и продължава да си върши съвестно работата. Даже тези с алуминиева пита и пластмасови казанчета, даже тяхното отваряне и затваряне е по-малък филм отколкото с разпояване и запояване на меден радиатор.
-
-
Яде ме и му кроя шапката,кога да го отворя.Но ще търся чавек,дето после да го "затвори"VENI-VIDI-VICI!
Коментар
-
Кольо е прав. По-добре да е халуминиев с пластмасови казанчета, да може човек да си го разглоби, почисти и затвори. Иди намери кадърен с поялника да ти запои бакърен или месингов... Аз ако можех, досега да съм го отворил и почистил.А цените наистина са безумни на новите. Не мога да проумея, как радиатор на Голф (примерно) е 70 лв, а на Фероза 470...
Док, ти колко плати, ако не е тайна, разбира се?Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
За 400 кинтов радиатор аз лично бих се пробвал да го отворя и шомполирам.
не е повече от ден работа, а аз на ден 400 кинта не вадя.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
https://www.autodoc.bg/hd-karosserieteile/11007031
Това е радиаторът. Запаметен ми беше линка и не бях го отварял отдавна. Малко е паднала цената, ако въобще го имат.
Не знам, кое точно му се води парт номер.,
-
Планките се лепят перфектно с полиуретан за автостъкла с прилежащия му праймер. Моят е залепен така още от преди основния ремонт и не е мръднал. Осигури ли се добре почистена основа, това хваща зверски. Единствения му недостатък е че не даяни на UV светлина и на открити места трябва да се боядисва с нещо отгоре.
-
Извинете ме,ако почна да ставам досаден,но понеже "се заговорихме",имам някои предложения и мисли.
1.Теми за охлаждане има,но понеже и тази я разширихме бая/което е нормално/ предлагам модераторите да променят заглавието на "ОХЛАЖДАНЕ"
2.Показвам радиатора,който монтирахме -
3.Вчера,на 35 градуса външна температура и яка газ,продължих с наблюдението върху новия "агрегат" - при скорост до 110-115 стрелката почти стигаше до средата и бързо тръгваше на ляво при отнемане на товара.
4.Едно индиректно разсъждение за ефективността в охлаждането на радиатора/то се знае,но да кажа и аз/ - при по-висока скорост/80-100/ и постоянни обороти/антифризът се върти през системата с постоянна скорост/ ,температурата намалява.Явно увеличения въздушен поток през новия радиатор действа ефективно!/при стария не беше така/
5.След продължителните "научни изследвания" ще си поиграя да нарисувам една снимка с градусите върху термометъра на таблото/но,когато имам време/.
6.Имам свободна перка/6 лопатки/ с виско/вероятно за ремонт/.Ако на някой му трябва да се обади-подарявам.
7.Ако съм станал много обстоятелствен-закривайте лавката!
Поздрав на всички!VENI-VIDI-VICI!
Коментар
-
На много коли плува. На други плуването се замаскирва от компютъра.
На тераното ми например си плуваше едни 12 години, и нищо от това. Всичко беше в пълна изправност.
Ферозата ми дори леко подминаваше средата при 120 като я купих. След смяна на антифриз и масло 5W40 спря да подминава, но пак си плуваше леко. Как е сега не мога да кажа, защото отдавна не съм я карал на дълъг път.
-
Щом плува значи прибора е твърде чувствителен(няма лошо де, ама масово се правят да коват на една постоянна температура, за да не се шашка потребителя), или наистина има нещо не наред в системата.
Това на равен път де, макар и да шпориш колата или да караш съвсем бабешката, или комбинация от двете.
-
Кольо каза, ама айде и аз.
Радиатора охлажда течността която е в него. Термостата реже до работна температура течността в двигателят, която ако е по-висока от необходимата отива в радиатора, който би трябвало да я охлади, и вече като охладена да се върне в двигателят.
При изправен двигател и виско, или ел. перка, независимо от режимите, двигателят би трябвало постоянно да е в работната температура която се регулира от термостата.
Това, разбира се, без крайни издевателства.
Ако двигателят е изправен, но не може да достигне до работна температура, значи термостата е омекнал и почва да отваря по-рано.
... разбира се, изключвам някои от новите CDI-та които ако се карат леко не могат да загреят, но това е друга тема.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар