Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промених си окачването

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Промених си окачването

Sobax, замяната на ресорите ще е най-бързо и бюджетно решение.
    Но ако си решил да се впуснеш в авантюрата пружини, крайния резултат наистина е впечетляващ, но изисква доста работа и премисляне на всяко действие.
    Според мен пружини от паджеро ще са твърди. По-тежка кола е. Спирачния маркуч със сигурност ще трябва да се удължи. Колко ще прецениш на място.
    Преди година и аз имах същата дилема. Счупен ресор. Джипката беше разхвърляна за възстановяване на шасито и ми минаваха идеите за пружини. И ситуацият ами беше идеална за това начинание. Но... не знам защо реших и смених ресорите. Явно исках колкото се може по бързо да я изкарам от бокса.
    Успех!
    О899 2б2 1З2

Коментар

От какво са втулките на "А" рамото и как са закрепени надлъжните щанги към моста?
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Има пропорции. Разгледай тази тема:
        Калкулатор 4-линк

Коментар

втулките са от заден мост на опел корса, това имах под ръка, иначе бих ги направил резбови втулки. А закрепването на надлъжните щанги ги изработих от нулата от кух профил 70/70. Тези дни ще пробвам да направя снимки.
          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
            ...иначе бих ги направил резбови втулки...
            Поясни, моля, какво имаш в предвид под "резбови втулки", щото аз нещо не вдявам?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Лагеруването става в две резби.На паджеро 1 предния носач е на такава втулка.

Коментар

И на ГАЗ 2401 "Волга" също.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Трябва ми идея:
                  Може ли някой да се сети за симетричен носач от някакъв си автомобил?
                  Първия, който ми попадна е от жигула горен, но е много късичак - 20 см е.
                  Трябва ми нещо 25-35 см. Колкото по-дълъг, толкова по-добре.
                  Иначе поръчах всички неща да се нарежат на лазер и утре започвам.
                  Още не съм взел решение за надлъжните щанги, да ги правя или да ги търся готови.
                  Измислих им много добра конструкция, но ме мързи.
                  Още не съм решил и въпроса със спирачните мъркучи, но пътя го знам.

Коментар

Като знам че се занимаваш с желязо,се чудя що точно ти търсиш готов??? Иначе-Рено,като почнеш от Клио та до Меган.Поне на око са симетрични.
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Защото на финала ще отворя една тема и ще опиша как и с какви ДОСТЪПНИ ЗА ВСЕКИ части и с малко работа може да се направи Феро на пружинки.
                      Следващото ще е блокаж

Коментар

Свалям ти шапка за енергията и ентусиазма!
                        Аз, ако трябва да се захвана с подобно нещо, сигурно ще се мотая с месеци.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Горен носач от терано е симетричен, ама и той е късичък.

Защо по дяволоте не си направиш точно какъвто ти трябва???

Долен шарнир, пак от терано, към моста, също ще е достатъчно здрав.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

20 сантима А-рамо и 30 см. долни щанги! Така идва горе-долу.
                            Ако ще е нещо такова, по добре си остави ресьорите.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              20 сантима А-рамо и 30 см. долни щанги! Така идва горе-долу.
                              Ако ще е нещо такова, по добре си остави ресьорите.
                              Андро, май забрави за това? С ресори не се получава никак.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Андро, май забрави за това...
                                Давам една идея: Долни и горни щанги (носачи) от задния мост на 5 линк (примерно Тераното).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X