Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    А силикона дали ще издържи на температурата на горещата (евентуално) пластмаса.
    После, силиконовия калъп няма ли да остане в известна степен гъвкав и това да се отрази на формата на отливката
    ПП: Всъщност , сега като се замислям улеите , които служат за оттичане на водата наистина могат да се запълнят с някакви вложки. Те после са лесни за изрязване...
    Силикона се полага с дебелина примерно сантиметър. Отгоре се прави черупка от полиестерна или епоксидна смола и стъкломат. след като изсъхне се обръща и се прави и другата половина, без да се маха първата. Понеже не се лепи за нищо, дори и за себе си, двете половини след това съвпадат идеално.

Контрата на единия детайл, дето правих беше с ъгъл минус 10-ина градуса, а може би и повече, и си се измъкна безгрижно. Адхезията на тоя силикон е на практика нула към всичко, когато изсъхне. Стяга за едно денонощие, при това обемно - има си втвърдител. Дават го да изрържа на над 200 градуса. Има варианти и до 250, че и 300. Според мен ще издържи, понеже в момента на изливане се нагрява само повърхностния слой, и то съвсем за малко. Евентуално на висока температура ще старее, но смятам че поне десетина шнорхела ще издържи безгрижно.

Вместо черупка, може да се ползва и някаква тенекиена кутия да речем, но тогава ще отиде повече силикон, обаче пък в самата кутия могат да се направят ушета така, че силикона да се закачи за нея. Няколко коларски болта със стърчащи глави например ще са съвсем достатъчни.

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
    Тигре,изби рибата направо!!!! Браво!

Утре ще отида до едно предприятие,близо ми е до работата,и ще ги питам за черен материал.Тия се занимават само с пластмаси,РР,HDPE и всякакви такива.Ако някой се навие да ни светне как най добре да стане,ще е хубаво. Ще питам,и утре вечер ще кажа.
    Супер. Питай и кое на колко градуса се топи.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• До: Шнорхел на Фероза на газ

Щом става така , виж от къде можем да вземем такъв силикон и да действаме.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

BESTIMEX. Scrapheap работи там. А вкъши имам към 2 кила от по-мекия.

Лошото е че ще имам време чак другата седмица.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е нема лошо , де. Когато имаш време. А тоя по-мекия ще свърши ли работа според теб?
          Аз през това време мога да продължа модела на Търтея.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Е нема лошо , де. Когато имаш време. А тоя по-мекия ще свърши ли работа според теб?
            Аз през това време мога да продължа модела на Търтея.
            Предполагам че и мекия ще свърши работа. Детайла не е супер сложен и с остри ръбове, така че не би трябвало да има проблем.

Коментар

Момчета,днес ударих на дърво! Тази фирма за която ви споменах,е приключила с дейноста.Няма никой там .
              Отидох до Симеоновско,при тези които правят авто-брони.Човека ме насочи към Стил-пласт-или нещо от сорта беше.На Военна рампа бил завода,там имало всякакви материали и цветове на гранули.Спомена и че ако успееме да го направиме по този начин,ще сме първите.Каза че при температура,при която може да тече,пластмасата започва да кипи.При това кипене,се очаква цялата форма да стане на шупли.При екструдерите се получавало така,когато охлаждането не било равномерно. Аз не съм в час с тази технология,ама не пречи да опитаме.
              Казвайте,ако трябва в понеделник ще отскоча до завода на Военна рампа.
              088пет722пет99
              http://www.hydropompi.com/

Коментар

Колега , благодаря за отзивчивостта!
                Работата може да се окаже сложна , но и не толкова. Все пак от пластмаса до пластмаса има разлики. Аз все още предпочитам РЕ или полиетилена но не съм сигурен , дали ще е податлив и до каква степен на загряване. Мисля да настържа на стружки малко от тръбата , която ползвах за шнорхела и да опитам да ги загрея и стопя. В зависимост от протичането на експеримента , ще видим какво може да се направи. Според мен наистина ще е много трудно да го докараме до течно състояние и да разливаме , но може да се пробва да се маже с четка , или ако се получи някаква пластична смес да се формова чрез притискане. Полипропилена също лесно се формова с притискане , ако се задържи достатъчно дълго топъл. Може би в нагорещен калъп.
                Междувременно започнах подготовка на разделителна пластина и ще пробвам да направя калъп от гипс. Ако не друго , то поне за да мога да експериментирам с него.
                Ако все пак имаш път натам , поинтересувай се за най-лесната пластмаса за нас.
                Аз също мисля да прескоча до "Тих труд" тук в Дупница, където правят пластмасови изделия за бита.

Коментар

Мда, това с кипенето не го предвидих. Ама тубите си ги правят така. Гледал съм. Пък не кипят никак.

Коментар

Занимавам се с вик.Полипропилена го нагряваме до 300градуса,на тази температура при продалжителност от 60секунди тои се растапя напълно ,но за жалос не е черен.А за политеилена които се лепи на чела заварка си мисля че се топи пак около 300градуса.Що се отнася до гранилите ще проверя в един завод за производство на пвц дограма.

Коментар

В wikipedia за пополиетилена в различните му разновидности датав точка на топене 105-160 градуса. Май това ще се окаже нашия мятериал. HDPE е най-масово използван и евтин материал. Новите пластмасови кофи за боклук в София са направени от такова, до колктоо знам. Идеалния вариант за нас, а и би трябвало да е супер евтин - това е една от най-масово използваните пластмаси изобщо.

Коментар

Баджанака се занимава с производство на пластмасови бутилки - бракуваните просто се смилат и се връщат при материала в силоза, та в този смисъл не е необходимо задължително, да се купува материал на гранули - може да се ползува и нещо втора ръка.

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                          Баджанака се занимава с производство на пластмасови бутилки - бракуваните просто се смилат и се връщат при материала в силоза, та в този смисъл не е необходимо задължително, да се купува материал на гранули - може да се ползува и нещо втора ръка.
                          То ясно, ама то какво:
                          - да е черен
                          - да е с UV защита (това предполага стабилна черна боя, предпазваща от UV)

Както се видя, става и HDPE, става и PP. Сега остава и да го намерим.

Коментар

Ами , полиетилена е нашия материал. Аз от колко време го казвам. При положение , че се топи при толкова ниска температура и е черен...
                            Както казах , мисля да се настърже на стърготини и да се топи.
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                              Това не е абсолютно - бракуваното се примесва с ново, което в общия случай търпи известно количество рециклиран материал. Но не всичкия. Или поне не за всички пластмаси.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Това не е абсолютно - бракуваното се примесва с ново, което в общия случай търпи известно количество рециклиран материал. Но не всичкия. Или поне не за всички пластмаси.
                                Сигурно е така, но аз не съм запознат с видовете пластмаси. Те бачкат с няколко вида материал - според продукта. Има там терефтилати и разни други, ако се налага ще взема да питам всичко за температури и прочее специфика.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X