Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Шнорхел на Фероза на газ

Аз не че много разбирам, ама не може ли да се прави от две половинки и после да се залепят?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Стъклотекстолита на платките е от епоксидна смола и стъклоплат. Издържа и на 300.

Полипропилена се топи на 200 и нещо. Ще го издържи безгрижно, според мен.

Другия вариант е от вашиа бранш - правене на калъп от кво да е, после правене на копие от парафин, после обличане с гипс, който ще държи колкото ни е кеф, след което нагряване за да изтече парафина, и на негово място отливане, след което чупене на гипса, и готово. Ама си мисля че трябва да търсим вариант с по-малко играчка.

Калъп от гипс не е лошо,но се износва и след 1-2-3 детайла ще трябва да се прави нов.

Според мен е добре да се опита със силикона, а ако не стане да мислим друго. Силикона за това си е правен - точно за калъпи.
      Последно редактирано от sparkybg; 25-02-10, 18:17.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може. Пластмасата се лепи лесно чрез нагряване. То при всички случаи калъпа трябва да може да се отваря наполовина.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Аз не че много разбирам, ама не може ли да се прави от две половинки и после да се залепят?
          Калъпа се прави от половинки. Шнорхела не може да се направи от половинки, защото първо ще си личи, и второ както и да го лепиш - ще се разлепи. Отделно двата материала, дето обсъждаме, (PP и HDPE) не се лепят с нищо, освен с топене, а точно те според мен са най-подходящи в случая, понеже си остават пластични и здрави - като домашен леген за пране. Черния цват пък е добър, за да станат устойчиви на UV лъчи, иначе ще изгорят и ще се напукат от слънцето.

ПП: Може да проучим и от какъв материал се правят автомобилните брони. Част от тях със сигурност са от PP и HDPE, но живота крие и изненади понякога.
          Последно редактирано от sparkybg; 25-02-10, 15:55.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Стъклотекстолита на платките е от епоксидна смола и стъклоплат. Издържа и на 300.

Полиестера се топи на 200 и нещо. Ще го издържи безгрижно, според мен.

Другия вариант е от вашиа бранш - правене на калъп от кво да е, после правене на копие от парафин, после обличане с гипс, който ще държи колкото ни е кеф, след което нагряване за да изтече парафина, и на негово място отливане, след което чупене на гипса, и готово. Ама си мисля че трябва да търсим вариант с по-малко играчка.

Калъп от гипс не е лошо,но се износва и след 1-2-3 детайла ще трябва да се прави нов.

Според мен е добре да се опита със силикона, а ако не стане да мислим друго. Силикона за това си е правен - точно за калъпи.
            ПП: Дали все пак да не попитаме Чарли и Юри (ховърджиите). Те се занимават с подобни материали...

Ами да пробваме. Все пак трябва да се поразтърсим от какъв материал може да се отлива. Аз мисля да опитам да направя калъп от стъклоплат и епоксидна смола , но трябва да потърся материали. Така ще мога да си експериментирам с различни пластмаси.
            След което , ако искаш мога да ти изпратя модела , за да пробваш да го залееш със силикон.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Ами да пробваме. Все пак трябва да се поразтърсим от какъв материал може да се отлива. Аз мисля да опитам да направя калъп от стъклоплат и епоксидна смола , но трябва да потърся материали. Така ще мога да си експериментирам с различни пластмаси.
              След което , ако искаш мога да ти изпратя модела , за да пробваш да го залееш със силикон.
              Кофтито е че е желателно първо да се опита със силикона, понеже гарантирано няма да повреди модела. Не е сигурно че като го залееш с епоксид, после ще можеш да го отделиш без последствия.

ПП: От стъклоплат няма сми. От стъкломат е по-добре. По-лесно се работи с него. Стъкломат е това, дето не е тъкано - нишки в произволна посока, и по-рехави. Стъклоплата е тъкан, по-здрав, но по-труден за работа, най-малкото понеже по-трудно му се изкарват балончетата.

Помисли с какво ще намажеш детайла, за да се отлепи лесно после. Има си препарати за тая работа, ама и това не знам откъде.

Коментар

Има такъв вариант , вярно. Какво правиме тогава?
                Ако искаш , мога да ти го пратя...

Коментар

Съжалявам но аз не мога да взема отношение по това което искате да постигнете ...нямам достатъчно познания за пластмасите и не искам да вземам отношение когато не знам ....на догатки съм се наслушал и начел....
                  Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Първоначално публикуван от charlie19 Преглед на мнение
                    Съжалявам но аз не мога да взема отношение по това което искате да постигнете ...нямам достатъчно познания за пластмасите и не искам да вземам отношение когато не знам ....на догатки съм се наслушал и начел....
                    Няма проблем , колега. Всъщност най-вече ме интересува дали ще се получи калъп от стъкломат , да речем , и дали няма да се залепи за модела. За пластмасите и аз съм лаик...

Коментар

Ако се намаже с разни отделители няма да залепне ...но не е сигурно че ще изкараш цял модела който си направил ...има вероятност да се разруши при самото вадене от самия калъп и да нямаш право на втори опит ....по добре можеш да се зстраховаш с междинна процедура като направиш восъчен или гипсов калъп и дори силиконов ...защото погледнах че моделчето е перфектно,но ме притесняват тези 4-те канала които са в контра за двуделен даже и за триделен калъп...

Коментар

Прав си , че може да има трудности с тези каналчета. Мисля да се опитам да направя един гипсов за проба и мисля да опитам с двуделен...
                        А модела може да опитам леко да го омасля предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Прав си , че може да има трудности с тези каналчета. Мисля да се опитам да направя един гипсов за проба и мисля да опитам с двуделен...
                          А модела може да опитам леко да го омасля предварително.
                          Предлагам ти в дълбокоте канали да заложиш някакви ленти които да могат да се махнат преди да започнеш разделянето на калъпа а за другите по широките е по сложно .....аз бих го правил триделен като единият калъп е до края на каналите но и там е нужен от 2 до 3 градуса наклон иначе всичко е загубено...останалата част от калъпа да се дели на още две части ....но това е на теория как ще се работи после не се наемам да даже и да си мисля .... отделители съм показал ето тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...9&postcount=47 ....

Коментар

На силиона това му е другото предимство - огъва си се точно като обикновения силикон, който всички знаем, и може да понесе леки "контри" из детайла. Дори има малко по-твърд вид, който по-тръдно се и къса, но е около 40 и кусур лева за акилограм (което не е лошо, щото за тоя калъп според мен половин килограм ще стигне безгрижно).

Моя опит също не е голям. Питай ховърджиите, да видим какво ще кажат, и после ще го мислим нататък.

ПП: Пак гледах детайла, и не мога да ти се начудя как си го докарал така. Все едно си е машинно правен. Поздравления за което!!!

Коментар

А силикона дали ще издържи на температурата на горещата (евентуално) пластмаса.
                              После, силиконовия калъп няма ли да остане в известна степен гъвкав и това да се отрази на формата на отливката
                              ПП: Всъщност , сега като се замислям улеите , които служат за оттичане на водата наистина могат да се запълнят с някакви вложки. Те после са лесни за изрязване...

Коментар

Тигре,изби рибата направо!!!! Браво!

Утре ще отида до едно предприятие,близо ми е до работата,и ще ги питам за черен материал.Тия се занимават само с пластмаси,РР,HDPE и всякакви такива.Ако някой се навие да ни светне как най добре да стане,ще е хубаво. Ще питам,и утре вечер ще кажа.
                                088пет722пет99
                                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X