Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как карахте на разходката в неделя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как карахте на разходката в неделя?

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    Ако пък контрираш повечко и предницата отиде под задницата, тя дърпа надолу с по-голямо сцепление, а задницата с LSD бута напред... и директно се завърташ на 90 градуса с носа надолу.
    Всъщност, при терен с ниско сцепление, страничен наклон, 4х4 парт тайм и блокиран заден диференциал, това което отива надолу, е задницата и колата се движи в желаната посока, но с вратите настрани.

ПП дали частта с поведението на 4х4, 4х2 и прочее, да не отиде в отделна тема?
    Последно редактирано от turtey; 19-06-09, 16:51.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Това практически вярно ли е? Защото теоретично е точно наопаки.
      Защо? Предвид всички фактори? Може би бъркам с употребата на думичката сцепление ... но идеята ми е, че когато се въртят твърдо зацепени и предните и задните, ако и двете прибуксуват, а предните в това време захапят и дръпнат напред, буксувщите задни по-лесно тръгват надолу.

Като се замисля принципно си прав, че когато колата се движи напред, се получава по-голямо сцепление отзад. В случая обаче то вече е загубено със започването на буккуването и придвижвайки колата напред, допълнително нарушаваш равновесието й. Не даваш шанс на задните гуми да намерят сцепление там където са, а придвижвайки се напред, гравитацията ги сваля надолу. Когато си на 4х2, имат повече шанс да си го възвърнат преди да са се свлекли.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не даваш шанс на задните гуми да намерят сцепление там където са, а придвижвайки се напред, гравитацията ги сваля надолу. Когато си на 4х2, имат повече шанс да си го възвърнат преди да са се свлекли.
        Задните гуми, както и всички други, имат повече шанс за зацепване, ако се движат в посоката, в която се и въртят, макар и не със същата скорост.

п.с. сега се сетих, че с Нива без преден кардан съм изпробвал парт-тайм решението. Е няма такъв дрифт, особено по кален страничен наклон. С фулайм, с или без междуосев блокаж, животът изглеждаше много по-прост.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Всъщност, при терен с ниско сцепление, страничен наклон, 4х4 парт тайм и блокиран заден диференциал, това което отива надолу, е задницата и колата се движи в желаната посока, но с вратите настрани.

Освен, ако не се опиташ да я изправиш, в резултат, на което свалиш предницата под задницата, тогава се завърта и тръгва с носа надолу. Което по принцип е грешка, но доста хора я допускат инстинктивно.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Освен, ако не се опиташ да я изправиш, в резултат, на което свалиш предницата под задницата, тогава се завърта и тръгва с носа надолу. Което по принцип е грешка, но доста хора я допускат инстинктивно.
            Верно си е. И аз правех тази грешка в началото, сега я изправям с мръсна газ....ако е толкова зор да е изправена.

Коментар

Е, ако толкова те влече да я изправиш просто връщаш газта, само дето няма да минеш през гадния участък

Ма никой не е казал че карането офроуд е като на асфалта
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Абе май ще ми идвате на гости съботно-неделно и на теб познатите ти бабуни и брега на реката ще се пробвате "странично" докато стигнете до консенсус
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Абе май ще ми идвате на гости съботно-неделно и на теб познатите ти бабуни и брега на реката ще се пробвате "странично" докато стигнете до консенсус
                  Оно лошо нема, мен знаеш колко ми трябва
                  само кой ше олива бабунките со вода дордека станат кални и лизгави?

Коментар

Оно лошо нема, мен знаеш колко ми трябва
                    само кой ше олива бабунките со вода дордека станат кални и лизгави?
                    40-60 см трева мисля че стигат
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      40-60 см трева мисля че стигат
                      Мндаа, има го и този момент
                      Освен тва можем да видим дали се минава през ряката

Коментар

Да го кажа обобщено: Колкото повече блокажи се включват(в това число зацепване на раздатката на парттайм машина), толкова по-малък шанс да буксуваш на едно място, но и толкова по-лоша управляемост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X