Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих джип без мъжът ми да присъства на продажбата. Сега имам въпроси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КУПИХ ДЖИП БЕЗ МЪЖЪТ МИ ДА ПРИСЪСТВА НА ПРОДАЖБАТА...ПОМОГНЕТЕ!

Ох, чета и се вълнувам и не знам сега от къде да те почна
    1. Мая, добре дошла. Ако ти казват "колежке" да знаеш, че е комплимент.
    2. За емоцията и решението за закупуването на точно тази машина - еми нямам думи, това се вика любов от пръв поглед и при мен беше така - харесах го и знаех, че някой ден ще е мой. Е вече е мой
    3. Относно технически параметри - определено не си сбъркала мястото където да питаш и четеш. Тук никой не се "свиди" да даде компетентна и точна информация. Разчитай на колегите за съвети.
    4. ОСНОВНОТО ТИ ПРЕДИМСТВО - абе ти си имаш майстор А той трябва да е щастлив, че си направила такъв избор. Всеки може да си купи нов мерцедес и да го кара само на автомивка.
    5. Части - http://www.euro07.bg на сайта има наличности, цени, магазини, телефони на които да звъннеш да питаш. Не че ги рекламирам и аз, но си ги бива тази фирма.
    7.
    Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    Сегменти и гарнитура за глава е редно да се сменят и поне с биелните лагери, претриване (шлайф) на клапани, а заедно с гарнитурата се сменят всички семерингчета, гумички и т.н......пък и пусни снимки
    тук само ще добавя, че цената на целият комплект за смяна на гарнитура, гумички, и други там глупости излиза доста по на далавера от закупуването им по отделно.
    6. Бъдеще време - ще се радвам да се запознаем и да дойдете с мъжа ти на някое от събиранията. Организираме си Дайхатсу среща, на която ще има доста Ферозаджии.

Отново те поздравявам за избора. Мен ме прави изключително щастлива моята Ферозка Крастата обаче е НЕЛЕЧИМА, внимавай

П.П. Мая, сложи някакви координати в профила си, за да може да се свърже с теб човек, яе да се разберем къде може да се видим "случайно"
    Поздрави,
    Мариана

Коментар

Е, колежке Мая, след толкова писане, не бих могъл да добавя нищо друго, освен Добре дошла в отбора! Колата изглежда добре, ремонта не е толкова тежък и скъп, абе с думи прости - колата ще се излекува лесно, шофьора - не!

Коментар

Първоначално публикуван от maya_madjarova Преглед на мнение
        МОМЧЕТА,не съм предполагала колко е трудно да ремонтираш кола...
        Поздравявам Ви за уменията!
        Споко има и по трудни неща за правене
        например тупане на килини ,миене на чинии,пране.....

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ...... а като достегне главата, хлабините на клапаните ще се намалят.....
          И що така?
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            И що така?
            Щото съм кух!!!

С горен вал е. А нали ми беше прясно регулирането на тераното, дето е с долен, та по някаква причина ми е останало в главата, и съм го написал без грам мисъл.

Значи, без допълнително регулиране. Мерси че ме поправи.

Оправих го и в горния пост, да не се заблуди някой.
            Последно редактирано от sparkybg; 30-05-09, 03:52.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Определено се забавлявам и във форума!Радвам се,че има клуб на Фероза-много "яко",както казва дъщеря ми.Обещавам да правя снимки на всеки етап от работата на мъжът ми-Пламен. Знам,че той ще изпипа нещата както трябва,от години само той поддържа колите ни. В скоро време ще го регистрирам да пише и той тук(с един пръст),прочете кометарите Ви и каза:Ще трябва да черпя с домашната .Освен,че е добър майстор,прави и супер домашна ракийка...и така,на поканата Ви за среща от нас е ракийката. Имаме следното питане:
              1.Преди да се разглоби Ферозката при запалването й на студен двигател и подаване на газ оборотите падаха и не се форсираше.(все едно не е включен смукача) и като загрее проблема изчезваше.От какво може да е това?
              2.Лесно ли се сваля купето на Ферозата,след като са демонтирани:двигател,скоростна и раздатъчна кутия?Ще се появят ли други проблеми,след като има доста ръжда?

Коментар

1.Датчик за температура, например. Или замърсявания тук-там по тръбичките на входящия колектор. Почистете ги, например със спрей за карбуратори или с разредител ХК-1. Ще светнат като нови. Ако все още го има тоя проблем, мислете за датчик. Ако пак го има - въпроса от къде се появява е сложен. Може и MAP сензор да е. Доста ферози го правят, така че не е нещо притеснително.
                2.То се сваля еднакво лесно и без да са демонтирани. Колегата iiiopo може много да помогне в това отношение. Проблема са разни връзки жици и тръбички, но нищо страшно според мен.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от maya_madjarova Преглед на мнение
                  ......2.Лесно ли се сваля купето на Ферозата,след като са демонтирани:двигател,скоростна и раздатъчна кутия?Ще се появят ли други проблеми,след като има доста ръжда?
                  Купето лесно се сваля. Когато отвирих капака и видях "паяжината" от кабели и маркучи си казах "малеее с какво се захващам". После се оказа, че все едно си играя с Лего. Телефона ми го има в профила. Може да ми звъните по всяко време, ако има въпроси. Един съвет: по време на разглабянето снимайте много снимайте всичко и от всякъде. Полезно ще е после при сглабянето, или да питате тук за нещо.

Успех.
                  О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                    .....Един съвет: по време на разглабянето снимайте много снимайте всичко и от всякъде. Полезно ще е после при сглабянето, или да питате тук за нещо.....
                    Или си купете пликове за писма и си събирайте по отделно всяко болтче със съответната картинка кое от къде е ...така разглобих и сглобих "Джип4о"
                    ....без да съм имал "Фероца"....за общо реставрационни въпроси (и унищожаване на "домашнярка") съм насреща
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

занесете или сами си проверете главата дали не е сцепена и не духа.надува се на 3атм..
                      процедурата е следната,правят се специални инструменти/за стягане,2профила 10х10 и 2шпилки ,трябват поне 6-7такива.правят се вложки за запушване на отворите на водата ,запушвта се и вх. и изх. тръба като на едната се слага бърз накрайник за компресор.главата откъм клапаните се слагат първо гумите за отворите ,после се затискат с ПЛЕКСИГЛАСОВА плоча 8-10мм. и се стяга с инструментите,потопява се в корито с вода и се надува.затова се слага плециглас,защото да се види къде духа,/около бренерите и на различни места,трябва опитно око да се забележи/.
                      ако е само за една глава не си струва разправията да се прави приспособлението само плочата струва 50лв.
                      иначе в сервизите зимат по 20-25лв за проверка,съпруга ви ако има сервиз предполагам има приспособлението.
                      нямам снимка,но при интерес мога да снимам.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                        занесете или сами си проверете главата дали не е сцепена и не духа.надува се на 3атм..
                        процедурата е следната,правят се специални инструменти/за .......
                        Това половината тука не биха могли да си го направят, камоли колежката Иначе е ценно,за хората които редовно проверяват глави..

Първоначално публикуван от iiiopo
                        Телефона ми го има в профила.
                        Жоро. maya_madjarova е младши участник, и не можеда ти влиза в профила (освен ако няма изменения и допълнения в правилника )
                        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

...около бренерите...
                          Ъ???? Това е бензинка бре! К'ви бренери!?!?!?!?

Коментар

бренери при дизелите,при бензиновите се затварят само отворите на водата и маслото.при бензиновите се срещат спуквания около леглото на клапаните и около тях.

Коментар

бренери при дизелите,при бензиновите се затварят само отворите на водата и маслото.при бензиновите се срещат спуквания около леглото на клапаните и около тях.
                              Да. Беше важно уточнение.

Коментар

Момчета,пак въпрос:
                                1Има ли някаква особенност,при натягане на главата,освен поредицата на завиване на болтовете?
                                2.При реглажа на клапаните,регулирането на хлабавината им,по стандартният начин ли е т.е със завъртане на коляновият вал четири пъти или с прекарването на първи цилиндър в ГМТ и след това завъртване на 360градуса на коляновия вал.Кой от двата начина е по-удачен за Ферозата?
                                3.Пламене,научи се да пишеш на компютър и ще те регистрирам тук за да не се направи коментар относно посредника!
                                4.Главата вече е шлайфана и всичко е нормално,Пламен каза,че само тази на раменете му "грее".
                                4.1 Ако не пиша....нещо се е случило поради коментарът ми в т.4.
                                5.Относно правилата на форума...много странни...кога ставам старши участник?Като отремонтираме Ферозката ли?
                                5.1 ....Нещо, като лично съобщение съм получила,но...не зная от кого...не се отваря...,а е гъделичкащо любопитството ми.
                                Благодаря Ви за Вниманието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X