Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НЕУДОБНИ СЕДАЛКИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: НЕУДОБНИ СЕДАЛКИ

Излезе едно препятствие при монтажа. Седалките на Фероза има конструктивна особеност. Едната релса е по ръба на седалката. Другата обаче е 15 см навътре. Реално седалката ляга над ламарината, покриваща скоростите. Други подобни седалки не съм виждал. Реално за да се монтират други седалки трябва да се вдигнат нагоре за да се качи релсата над ламарината.

Сивата седалка е от Фероза, другата - Ланча.
    Прикачени файлове
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Ако на някой му е неудобна седалката на ферозата,
      препоръчвам ви седалка от новите ТИР-ове на Volvo.

Вчера един познат, който докара нов такъв камион от Германия ми обяснява половин час колко екстри имала само седалката на шофьора:

Анатомична, с памет за формата на задните ви части, антибактериална, с многозоново проветряване!!!, подгряване и охлаждане.
      Седалката се регулира в трите посоки, върти се около оста си и е на въздушна възглавница с регулируема твърдост.
      Направена е като фотьойл с вградена система за релаксация, вибромасажори и регулируема възглавница за кръста.
      В облегалката имало вградени част от говорителите на мултимедията, GSM-система с три карти и навигацията и създавали усещане за естествен обемен звук.
      Освен тези екстри седалката изпълнявала и функцията - 'Събуждане' - с вибрации и звуков сигнал ако камиона те усети че почваш да дремеш или си си затворил очите за по-дълго време (не знам как познава че дремеш ако си с тъмни очила, но на този въпрос не можаха да ми отговорят ).
      Седалката е измислена така, че облегалките за ръцетете са съчетани с пултовете за управление и можело да се управляват почти всички функции на камиона без почти никакво усилие. ( като между другото повечето неща можело да се правят и с гласови команди). Освен това, на екрана на мултимедията можело да се наблюдават едновременно няколко различни изгледи от всички страни на камиона - отзад, отпред, отстрани отгоре и отдолу !!!, включително и в инфрачервената област ако е тъмно. !!!

Ако някой успее да си монтира такава седалка на ферозата, да сподели опит. И аз искам да си сложа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ачо Преглед на мнение
        Ако на някой му е неудобна седалката на ферозата,
        препоръчвам ви седалка от новите ТИР-ове на Volvo.

Вчера един познат, който докара нов такъв камион от Германия ми обяснява половин час колко екстри имала само седалката на шофьора:

Анатомична, с памет за формата на задните ви части, антибактериална, с многозоново проветряване!!!, подгряване и охлаждане.
        Седалката се регулира в трите посоки, върти се около оста си и е на въздушна възглавница с регулируема твърдост.
        Направена е като фотьойл с вградена система за релаксация, вибромасажори и регулируема възглавница за кръста.
        В облегалката имало вградени част от говорителите на мултимедията, GSM-система с три карти и навигацията и създавали усещане за естествен обемен звук.
        Освен тези екстри седалката изпълнявала и функцията - 'Събуждане' - с вибрации и звуков сигнал ако камиона те усети че почваш да дремеш или си си затворил очите за по-дълго време (не знам как познава че дремеш ако си с тъмни очила, но на този въпрос не можаха да ми отговорят ).
        Седалката е измислена така, че облегалките за ръцетете са съчетани с пултовете за управление и можело да се управляват почти всички функции на камиона без почти никакво усилие. ( като между другото повечето неща можело да се правят и с гласови команди). Освен това, на екрана на мултимедията можело да се наблюдават едновременно няколко различни изгледи от всички страни на камиона - отзад, отпред, отстрани отгоре и отдолу !!!, включително и в инфрачервената област ако е тъмно. !!!

Ако някой успее да си монтира такава седалка на ферозата, да сподели опит. И аз искам да си сложа.
        Почти я бях сложил, но не успях да сместя компресора, който я помпи Вероятно ще го слагам заедно с мотора от Волво-то. Мисля, че ще пасне без преработки
        А да - компютъра на Ферозата нещо не се разбра с шведската техника. Отказа да признае колонките за мултимедията.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Днес с Марлянда си сравнявахме седалките. Разлика има, но е минимална - нейните са с по-висок борд от страни, но иначе конструкцията е същата.

Според мен основен недостатък е пружината под дунапрена или там каквото е. С течение на времето омеква и все едно седиш на земята. Усещаш всяка неравност като шут по ... .

Търсенето на вярната концепция продължава.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
            Днес с Марлянда си сравнявахме седалките. Разлика има, ...
            Едната седалка е по-заоблена и като че по-удобна (по-ме влече), другата по чепата и някак си не си падам по нея ....ама изпълняват една функция, природа какво да е правиш има разлики сори за спама, ама ми дойде
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

СЕДАЛКИ.......Мам........им! Адски неудобни! Е аз съм 1.92! за да се наглася по удобно смених волана със спортен + 8см. удължение на фланеца! Стана много удовно и не ми се беят краката във волана! Само седалката...........неудобна.....крива....малка.....а и няма достатучно ход назад!

Коментар

E колега за теб още малка на зад хода на седалката
                Ти подабре я демонтирай и седни на задната седалка

Коментар

Ха честита коледа на всички!!!!!!!
                  Днес рещихме проблема с Илиян taran, става въпрос за оплакванията ми от седалката, сега вече е повдигната от предната страна- Илиан подложи по две по широки гайки и малко по дълги болтове и вече краката лягат плътно на седалката и все едно си си в къщи на фотьоила
                  Благодаря!!!
                  Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Колега!!! Това е прекрасна идея! Утре се заемам и аз! Само как да изправя облегалката....леко е крива надясно!?

Коментар

Първоначално публикуван от tazz77 Преглед на мнение
                      Само как да изправя облегалката....леко е крива надясно!?
                      предполагам със сила, сядаш на задната седалка и кривиш , усукваш на обратно, това са само преположения, аз бих пробвал така или с някакъв лост, подпираш на колонката или предварително паркирай близко до някакво дърво - по баято тури някой сто килграмов да седне на седката и с по дълъг лост я изправи
                      Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

така си я взех! Опитах със сила ама ме е страх да я не поарам

Коментар

Тогава я остави така на една страна
                          Но ако я оставиш в това състояние има опасност да се изкривиш и да ти трябва Костов диск
                          Нямали варянт да я презавъриш някакси самата облегалка

Коментар

Първоначално публикуван от tazz77 Преглед на мнение
                            така си я взех! Опитах със сила ама ме е страх да я не поарам
                            Ако много те е страх, махаш тапицерията, после и дунапрените отдолу, и оглеждаш "скелета" на седалката....то ще се види къде е кривината, дори като е кривиш със сила се вижда къде ще поддаде и да е счупиш, така съблечена е лесна за заваряване и всякакви ремонти вчера на един "Трупър" след като сменихме старите изтърбушени седалки с нови, се видя че пода е за изкърпване и оттам идва "кривенето"
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Имойта седалка е неудобна .Имам чуството ,че съм седнал на земята .Затова взех ,че я повдигнах с4 см. .Покъсно ще кача снимки.

Коментар

Забравих дапитам.Моита задна седалка е цяла ,искам да сложа две единични . От какъв автомобил ще станат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X