Първоначално публикуван от Chilio
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
инфо за фероза
Свий
X
-
Ако решиш да си купиш фероза вместо фронтера трябва да си полудял освен ако не взимаш джипа само за офф-роуд. Фронтерата е в пъти по-комфортна от ферозата и в пъти по-добре вози, просто не е сравнимо. Но за як офф-роуд по-добре е ферозата щото е по-лека и по-къса. Но ти си знаеш, карал съм и 2-те. В момента карам фронтера.no signature no problems
-
Аз не карам Фероза, но по това как описа проблема човека ми напомни случая при мен. Това е по-скоро проблем при някои джипове с независимо окачване отпред от по-старото поколение. При по-новите Паджеро от моя са сменили мястото на тези ограничители и не става така.Първоначално публикуван от pepsiiдай повече инфо за това решение . явно това си е стандартен проблем при ферозите. и мойта го прави , и няколко други които гледах - и те.Първоначално публикуван от ПаджероводТова чело и при мен е вдлъбнато....:
Най- добре е наистина ограничителя на ъгъла на завиване да е на основния хебел за да не се натоварват шарнирните съединения по пътя от хебела до ограничителя. При машини с усилвател на волана момента не е никак малък! При мен близо да средната щанга има елемент от рамата и само сложих две яки скоби на щангата, които да опират на рамата при крайно дясно и ляво. Няма нужда и от тампони. Само трябва да се настрои същия брой обороти на волана от средата до двете крайни положения, за да не се пресилят каретата на полуосите при пълен завой
Коментар
-
Здравеите относно за шарнирчетата в Казанлак не ги ремонтират аз си ги оправих сам с помоща на фреза .Шарнира се отваря отгоре има стоманен прастен които се изважда. Неговото гнездо се фрезова и този прастен слиза по надолу и уплатнява ябалката която предварително се шлифова и после се завалцова шарнира.Това е за долните шарнири които са и по скапи. Специално долния шарнир си има малко луфт като се гресира се загубва .Преди да сменяте шарнири парво ГРЕСИРАИТЕ!!!!!!!Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
тел. 0898327627
Радослав
Коментар
-
Re: инфо за фероза - Скърцане ...
Здравейте,
Хайде да разкрием истината за това ужасно скърцане - при мен на пълен завой се получава ужасен звук.
Когато катеря и съм в завой звука е страховит, когато правя обратен ако има хора наоколо се стряскат
))
Вече имам таратайката пред блока, така че, всички предложение и идея ще бъдат проверени и заснети...
ДО АДМИНИТЕ: Бихте ли преместили тази тема в "Систематизирано .... Дайхатцу"
Благодаря предварително.
ПоздравиБъдете живи и здрави!
Коментар
-
Re: инфо за фероза
Приятели.отдавна не бях се включвал поради други ангажименти.Искам да поздравя администраторите за перфектната подредба!А колкото до скърцането-ПРОБЛЕМЪТ Е ЯСЕН-ОГРАНИЧИТЕЛИТЕ СА.И при мен скърцаше и получих какви ли не безумни предложения от пишман-майстори/въобще няма да ви губя времето,като ги споделям/.Просто поставих по една пластмасова капачка от някакви лабораторни шишенца и скърцането престана.След износването ,разбира се,ще проскърца отново,но аз имам още капачки...VENI-VIDI-VICI!
Коментар
-
Докторът си е доктор! Не обяснява и това си е! Ами какви са тези някакви лабораторни шишенца бе човек, че и ние да мирясаме с тези звуци!!!!Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнениеПриятели.отдавна не бях се включвал поради други ангажименти.Искам да поздравя администраторите за перфектната подредба!А колкото до скърцането-ПРОБЛЕМЪТ Е ЯСЕН-ОГРАНИЧИТЕЛИТЕ СА.И при мен скърцаше и получих какви ли не безумни предложения от пишман-майстори/въобще няма да ви губя времето,като ги споделям/.Просто поставих по една пластмасова капачка от някакви лабораторни шишенца и скърцането престана.След износването ,разбира се,ще проскърца отново,но аз имам още капачки...JEEP KJ 3.7 V6
Коментар
-
Здравейте,
Някой ще бъде ли така добър да:
1. покаже със снимки/графика (има много по манюълите) от къде идва скърцането?
2. Къде се слагат тези пласмасови капачки, грес и т.н. ?
3. Какво и къде аджаба предизвиква този гнусен звук при Ферозите
Поздрави и предварително благодаряБъдете живи и здрави!
Коментар
-
Re: инфо за фероза - Скърцане ...
Здравей,Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение...
ДО АДМИНИТЕ: Бихте ли преместили тази тема в "Систематизирано .... Дайхатцу"
Благодаря предварително.
Поздрави
Тя ще бъде подходяща за там, в момента в който е наистина систематизирана и съдържа конкретна техническа информация или предоставя препратки към такива източници.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
и специфичните му проблеми... Аз по принцип се бях насочил към Орел Фронтера, но почвам да се двоумя сериозно... Ако реша да си купувам Фероца вместо това, дали някой от вас ще може да ми помогне с оглед или къде е най-добре да я заведа да се видят тези специфични неща... да знам заслужава ли си покупката...
Коментар