Обява

Свий
Няма добавени обяви.

инфо за фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от митко
    пътуването на големи разстояния с ферозата може да ти се яви единствения проблем - скоростите са къси и 5-та със 120 вече си над 4000 об. и друг път съм писал тук - имах 2 такива и това е едно от най добрите в класа си . само дето едно време частите бяха по скъпи. и една любопитна(поне за мене) подробност - този SUV не се продава в северна америка.
    Щастливи са Янумамите в Южна Америка, те за разлика от хората в Северна могат да си купят Фероза...Или май и в Северна може все пак?
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

http://warfs.org/

Абе к'ъв е тоя сайт бе !!????

Тоя американски ...... дори не си е направил труда да прочете някъде, че има и Дайхацу Роки Ф70,Ф73 и Ф75 2,8 ТД ... тоест ....
      За МЕН най-правилния модел ... на Дайхацу ...

Аман от закрепостени мозъци !
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™
        http://warfs.org/

Абе к'ъв е тоя сайт бе !!????

Тоя американски ...... дори не си е направил труда да прочете някъде, че има и Дайхацу Роки Ф70,Ф73 и Ф75 2,8 ТД ... тоест ....
        За МЕН най-правилния модел ... на Дайхацу ...

Аман от закрепостени мозъци !
        Спокоино братчет.
        Ще заключат темата

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
          Щастливи са Янумамите в Южна Америка, те за разлика от хората в Северна могат да си купят Фероза...Или май и в Северна може все пак?
          ми незнам, аз не съм виждал, а и като питам - не знаят за кво става дума. много исках да си взема такова, но не можах да намеря, та се наложи да сменям марката
          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

От четири месеца карам Ферозата и съм много доволен.По отношение разхода и цената на някои части съм писал в другите теми на форума.Може някои неща да са по-скъпи,но пък не се сменяват всеки ден.За друсане-друса,но си зависи от гуми,скорост,съобразяване с пътя-така че това е относително твърдение.Държи се стабилно на пътя,а що ке отнася до "дължината" на скоростите,смятам че си е точна-това си е джип и мисля че е точно направен.Доволен съм!
            VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Смених предно спирачно маркуче-две жигулови.Утре ще го снимам и ще го пусна .
              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

малък елемент
                VENI-VIDI-VICI!

Коментар

поправям се[/img]
                  VENI-VIDI-VICI!

Коментар

-директното свързване на двете жигулови маркучета + връзката към спирачния цилиндър:[/img]
                    VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Колеги нали отчитате факта,че макар ДФ да се слави като изключително здрав автомобил,щом веднъж някоя част се смени ,тя слад това заминава много бързо.А както някой написа ,че е сменял шарнири за по 150лв....нали не мислите,че новите ще карат 10-12год./и то при нашите пътища/.
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здр. за съжаление си ужасно прав защото да си кажа честно да съм минал 5000 км и вече ги усещам,че пак ще трябва да се сменят скоро макар и да ми ги продават за оригинални/защото за дайхацу нямало други фирми производители на рез. части според варненски дилъри/ и макар,че струваха по 130 лв парчето. Явно ще се търси от нешо друго и така докато се налучка най- доброто.Затова е и форума да споделяме за да не се правят повторни грешки. За колегите притежаващи ферози мога да дам съвет да се търсят оригинални части било то и second hand ще изкарат много повече от колкото ментетата дето се продават за оригинал...както многото неща в тази държава.Поздрави.

Коментар

Колега защо не минеш на вариянт да ги рециклираш.Поне аз знам в Казанлък майстор който ги прави наистина добре и излизат между15-20лвбр.Гаранция чеще те карат доста повече от т.нар "оригинални" шарнири.Ако те интересува нещо по конкретно пиши ЛС.Успех.
                          NISSAN FOREVER

Коментар

ЗДР. колега и във Варна ги рециклират но категорично отказаха,че могат да ги възстановят долните т.е. на долния носач защото са метални не са като другите т.е. горните с тефлон или какъвто и да е полимер там. Тези дни ще се разтърся да видя от какво ще станат или ще намеря някоя фирма производител на резервни части било то и турска/ защото те поне имат някакво производство относно автомобилостроене/ и ще започна да експериминтирам докато намеря правилния избор. Не ме бърка че съм дал 300 лв за 2 скапани болта бърка ме това,че в тази държава след толкова години няма и никаква следа работите да потръгнат да вървят както би трябвало. И като стигнах до тук някой да има някакви мнения за тази фирма NIPPARTS колега ми ги препоръчва за доста качествени но това ще се разбере след месец. Поздрави. Камен Кожухаров

Коментар

Колега Нипартс е фирма за японски авточасти във Варна.Преди съм доставял доста части от тях,но в последно време съм позагубил котнакти.Не мога да кажа,че съм имал някаквипроблеми с тяхна стока,но...всечко е въпрос на късмет.Между другото Нипартс е голям и много известен японски производител,но дали дали тази фирма продава оригиналните части или просто копира името на фирмата не знам.Частите които съм получавал от тях са били в опаковка на "Нипартс",но...кой може да каже .Виж провери и дано имаш късмет.Чао.
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Абсолютно сте прави за качеството на оригиналните части.Много често обаче се налага да се ползуват сурогати.
                                Що се отнася до моето маркуче,аз съм убеден,че няма да е като оригиналното.Затова си запазих и него.Още повече,че както е свалено,се продухва нормално в двете посоки.Просто не знам дали изобщо е било проблемно и как точно да съм сигурен,че при евентуален повторен монтаж "на пожар" ,няма отново да "се запуши?"
                                VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X