Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КАК ДА НАМАЛЯ РАЗХОДА НА FEROZA?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КАК ДА НАМАЛЯ РАЗХОДА НА FEROZA?

Moята държи приблизително същия разход като на колегата Горчев. В началото ме притесняваше, но после се успокоих. За всяко удоволствие човек си плаща. Ако исках да карам икономична кола, щях да взема малолитражка, но остава въпроса , щях ли да стигна до там, където стигам сега, ако го бях направил...
    Руският шофьор нарича "път", мястото през което възнамерява да мине.
    ...Българския коледен дух е духът на заклано прасе...[COLOR="#008000"][/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от nedqlko Преглед на мнение
      Здравейте!
      Моята Фероза е 1,6 пълна инжекция, 16 V и ми гори 16/100 извънградско . Мисля че прекалено много, а за градско не ми се мисли Толкова ли харчи ? Имам я отскоро и не знам дали наистина има проблем в момента и къде е?
      Дайте съвет
      Имам и една Фиеста ( форд ) - 1.6i , 16V 1997 год.
      Продадоха ми я за малолитражка с разход 5.5/ литра
      Само , че не ми казаха - че това е разхода за 50 км пробег !
      Така , че двигател 1.6i - 16V ,икономичен - ..... май не съм чувал ?

Коментар

Може да ми се смеете,но ще споделя:
        DF16V-инжекция-обикновена газова уредба.И като подкарах,стигна до 18-20 на 100.Тогава намалих притока от кранчето след изпарителя,до значително спадане на мощността,но докарах разход около 10/100 комбиниран.Тогава отворих постепенно крачето,с минимални увеличения на потока и постепенно стигнах до доста добри динамични показатели-мощност,пъргавина и т.н.Разхода ми се увеличи малко/до около 11/100/.И сега съм съвсем удовлетворен.Разказвам това,зъщото предполагам,че майстор би могъл да направи настройката на стенд,или с някаква диагностична апаратура,но аз не съм случил на такъв...По описания начин изгорих три-четири резервоара по 20 л.газ.
        VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
          Може да ми се смеете,но ще споделя...
          Че защо да ти се смеем? Нито си първия, нито последния, дето го прави. То всичко си е танто за кукуриго, и всеки трябва да намери настройките, които го удовлетворяват. Въпроса е че не всеки е в състояние да го направи сам.

А и ферозите си имат една особеност - от едно натискане на педала нагоре, не вървят повече, а дори малко по-малко, но разхода си се вдига, поне на бензин. Общо взето, като всеки друг автомобил, трябва да му се свикне докъде си струва да го натискаш, ако искаш икономии.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Навиването на кранчето повече от необходимото, не води до икономия.
            Освен това бедната смес понякога това докарва сериозни проблеми или поне чести гърмежи.
            Сместта трябва да е оптимална за определен режим.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Абсолютно сте прави.В момента,като че ли разходът ми е по-малък при подобра динамика,независимо,че увеличих газовия поток.Явно тази оптимизация трябва да се постигне-при мен беше емпирично.
              Между другото,карам и Нисан-Примера 2000сс-моноинж.На нея също ми монтираха обикновена газова уредба и върви като самолет при разход твърдо 10/100,почти без значение начина на каране.Уредбата ми я поставиха в Берковица-ЕВАЛА ИМ ПРАВЯ!
              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Мойта гори 16 в града на студено време и си мислех че е много а то имало и по-лошо.

Коментар

при средна скорост 90-100км (извънградско) разход на газ 11-12л. ,на бензин 8-9л. При блокирани предни колела и 50% offroad разхода е съответно 12-13,5газ и 10-11бензин това е с гуми Fulda 225/15/70 .Градско на газ може да стигне 13-16л.,на бензин е по икономично около 12л,всичко различно от това е в нередовен мотор или запалителна система.Машинката е нежна и не обича много натискане,

Коментар

Първоначално публикуван от petko51 Преглед на мнение
                    Машинката е нежна и не обича много натискане,
                    Това пък откъде ти дойде? Мойта не я жаля изобщо. Нито на пътя, нито извън него. 2 пъти късам тампон на двигател вече. Никакви други проблеми освен тоя.

Просто иска изправна охладителна и добре настроена запалителна система. Никога не съм имал и помен от прегряване, или какъвто и да било проблем.

Да, с кротко каране и с тая скорост, вероятно може да се свали до там. Въпрос на стил на каране.

...никога не съм жалил колите си, а пък никога не съм имал проблем с нито една от тях. Просто се грижех винаги да са технически изправни, и прясно хубаво масло и антифриз.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от petko51 Преглед на мнение
                      при средна скорост 90-100км (извънградско) разход на газ 11-12л... Машинката е нежна и не обича много натискане,
                      По последни замервания - извънградско с педала в ламаринара, скорост около 130 км/ч разхода се колебаеше 9-9.5 газ.

При нежно каране 90-100 км/ч свали на 9.

P.S. Разход на 1.6 карбуратор с изключен преден мост.
                      Последно редактирано от Иван Горчев; 17-04-09, 16:32.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Моята при 120-130 ми гори около 12/100 , а при 100км/ч - около 10.
                        Ама върти два моста, та го намирам за нормално.

Коментар

Не е нормално да гори толкова.Моята я карах с обикновенно турско гаэово.9 иэвън града при 70-90.В града 13-14 макс.

Коментар

1.6 16v 89г
                            Прикачени файлове

Коментар

Караш само на задно, колега. Фултайма си вдига разхода, а и гумите ми са 255-ци.

Коментар

Че не може ли да се иэключва предното А эа гумите им дават 195

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X