Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КАК ДА НАМАЛЯ РАЗХОДА НА FEROZA?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КАК ДА НАМАЛЯ РАЗХОДА НА FEROZA?

Здравейте!
    Моята Фероза е 1,6 пълна инжекция, 16 V и ми гори 16/100 извънградско . Мисля че прекалено много, а за градско не ми се мисли Толкова ли харчи ? Имам я отскоро и не знам дали наистина има проблем в момента и къде е?
    Дайте съвет

До: КАК ДА НАМАЛЯ РАЗХОДА НА FEROZA?

Наистина е много ... Моята гори толкова градско и то зимата като е студено,обаче съм карбуратор и според мен твоята трябва да гори по малко.Нека колегите които са с инжекции да си кажат мнението.Съжалявам че не мога да помогна.
    И все пак успех
    RAV 4
    F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от nedqlko Преглед на мнение
      Здравейте!
      Моята Фероза е 1,6 пълна инжекция, 16 V и ми гори 16/100 извънградско . Мисля че прекалено много, а за градско не ми се мисли Толкова ли харчи ? Имам я отскоро и не знам дали наистина има проблем в момента и къде е?
      Дайте съвет
      Това е много. При мен е толкова на газ градско (Софийско), и то при перманентно включени хъбове. Имали мощност или трябва да настъпваш газта до дупка? Единственото което ми идва на ум е запушен катализатор. Свали го и го виж (както и цялата генерация).
      О899 2б2 1З2

Коментар

Свещи, кабели, делко, центровка, ламбда сонда, датчици за температура на въздух и охл.течност, налягане на гориво при дюзите, MAP сензор, реглаж на клапани (малко вероятно).

Ако стои студена - термостат и вискосъединител на перката (постоянно зацепил), но не ми се вярва да е от това.

Катализатора, както казваха колегите, също можеш да провериш.

Извънградски разход, повече от 10-11/100 бензин, е много. Нормалния е 9-10.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

пропуснах да Ви кажа че 16/100 газ... бензиновата помпа не работи....на минусови температури пали и работи нормално , тяга има термостата отваря бързо и държи нормална темература,гледах вентилатора не е постоянно зацепен, ходих при газаджия и я регулира но разхода не пада остава да проверя катализатора и дали не изпуска от бутиката или някоя тръбичка ... благодаря за съветите и щом казвате че не е нормално да гори токова много продължавам да търся причината

Коментар

Ти и на газ е малко множко, но не прекалено. Предполагам 13-14 е нормално.

Ако изкаш нисък разход на газ, решението е газов инжекцион, но случая едва ли е такъв.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Зависи колко я караш. На мен градско ми дава и до 20, когато карам предимно студена по 2-3 км.

При градско и загряла кола - около 14. Извън града - 10 при леко каране (около 90), 11.5 при газ до ламарината.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Обичаиния дневен преход на колата е сутрин и вечер по 6-7 км /около 14 км на ден/ при средна скорост около 70 км/ч или с около 2200 оборота.(подгрявам само ако температурите са под нулата).
                При по висока скорост ми се струва че става нестабилна, не че не съм я карал и с над 100 ,но предназначението на тези автомобили според мен не е скорост а проходимост / за това съм я и купил /.
                Колегата пише че я кара с 90км и му харчи 10/100, това ми дава надежди да продължа да търся проблема, съветите Ви са ми много полезни ,утре ще проверя катализатора, ако има такъв,виждам че ауспухът е нов, няма сажди и нагар, маистора каза че двигателя работи добре, но ми се вижда малко шумен и нещо трака или моят критерии не е наред,газовото е ново, но от по старите модели.Благодаря за съветите.

Коментар

Първоначално публикуван от nedqlko Преглед на мнение
                  Обичаиния дневен преход на колата е сутрин и вечер по 6-7 км /около 14 км на ден/ при средна скорост около 70 км/ч или с около 2200 оборота.(подгрявам само ако температурите са под нулата).
                  Ами щом едните 6 км са сутрин, другите вечер според мен проблем няма. Просто е студена и папка повече. Все пак при 70км/ч 6-7 км се минават за 15 минути с паркирането. Ако имаш време разходи я извънградско поне 50-70км и засечи там. Да се стопли хубаво.

И още нещо - от къде се взема въздуха при инжекциона? При карбуратора има клапа, която обръща между студен и подгрят въздух. Ако и при теб има подобно нещо махни за проба тръбата с топлия въздух. Газта не го обича
                  Последно редактирано от Иван Горчев; 08-02-09, 18:54.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Виж в подфорума на Сузуки има ена тема от вчера на един колега с Витара. Той се оплаква от същото на газ, даже повече.
                    Може пък да ти дойде някоя идея, нищо че неговата е моноинжекцион...

ПП: Аз , обаче мисля че колегата Горчев е прав.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                      И още нещо - от къде се взема въздуха при инжекциона? При карбуратора има клапа, която обръща между студен и подгрят въздух. Ако и при теб има подобно нещо махни за проба тръбата с топлия въздух. Газта не го обича
                      Инжекциона няма такава система. Не му трябва, първо защото се впръсква във входящия колектор, точно преди блока, и второ, защото компютъра си прави необходимите корекции.

Иначе за разхода - при такова каране е съвсем нормален. Тя в половината време е студена. Лятото вероятно ще падне малко.

Ако сложиш газов инжекцион, ще може да се смъкне може би с литър-два, но при твойто каране май не си струва. Доста време ще ти трябва да се изплати.

Колкото до нестабилността - достатъчно е стабилна до към 110-120, поне мойта. Не е лека кола, но с тия скорости, при наличието на необходимите за тях пътни условия, се кара съвсем безгрижно. Не е лека кола разбира се, ама нали затова ги купуваме - щото не са.

Коментар

Освен всичко написано по темата-много пространно и полезно,колегата не е лошо да прегледа трансмисията.Възможно е да има съпротивление в дифовете и раздатката,да няма масло или маслото да не е подходящо.Освен това ако някое колело задържа в спирачния механизъм или лагерите.Да провери на гладък път предварително ускорена до 80 км колко път изминава фрайлауф,демек по инерция.Ще се радвам ,ако съм бил полезен.Може да се разсъждава по темата и ще гледам защото и на мен май ми нагорява повече газчица.И друго съм чувал-по газстанциите правят лечение на газколонките-пускат повече газова фаза за сметка на течната фаза ,т.е.бутилката пълна ама с въздух.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

И аз така знам.Даже знам един друг случай бяха напълнили газовата с вода
                          Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                          Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Аз също карам Фероза пълна инжекция - 16V с обикновенно газово.
                            Има значение и с какви гуми караш.
                            Например при мен разхода е същия 16-17/100 с Malatesta Kobra - 205/70/15. - на късо разсточние - 6-7 км сутрин в едната посока и още толкова вечер ( сега зимата).
                            Kато я карам с Mishelin Alpine 195/15 - сваля един-два литра.
                            С летни гуми Mishelin 185/15 - още един-два литра.
                            На дълъг път, като загрее, с кобрата ми гори 13 литра ( говорим за газ), а с летния MIshelin - 10/100.

Коментар

Здравейте на всички ,
                              Колегата няма какво да се притиснява за разхода .На газ е съвсем нормално12 на 100 на дълъг път ,а в градско колкото и сипе .Иначе ако джипката има мощност може малко да намали газта от врътките след изпарителя но не много че ще загуби мощност с приятели сме докарвали 10 на 100 но е като спънат кон ,а за реглажа виж някъде из темите имаше описание как да си регулираш газта.Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X