Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиатор-взаимозаменяемост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Радиатор-взаимозаменяемост

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
    Ами прав си,така е! Ама колко пъти ще влезна в реката с кипнал радиатор (щото виското тогава си влиза в силата)?...
    Влизаш си в работна температура. Перката си върти на бяс...

Коментар

Aми, точно в работна температура виското не е зацепено. Трябва си малко повечко тормоз. Вероятно водата ще накара перката да върти по- бавно или ще я спре. Аз се бухах в работна температура във вода до горния край фаровете. При това бая ръчкане падна , докато разбера че ще трябва помощ от приятел. Докато дойде помощта си работи безгрижно на празен ход десетина минути...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

При мен след челен удар поради липсата на финанси за нов радиатор се мина на вариант радиатор и вентилатор от Пасат. Общата площ на пасатовия радиатор е колкото на този на Daihatsu. Единствен недостатък - и двата отвора са от една и съща стрна и трява 50 сантима удължаване на съединението, което е от главата към радиатора. Нещата се успаха. Поне до момента. Двигателят загрява за 5-7 минути. При каране в София електрическата перка не се включва. При юркане по баирите се включва от време на време.

Чакам летните жеги за да я видим тогава. Последното издевателство - 5 километра влачене на Фрилендър дълга база само на 4х4 бавни. Температурата не подмина средата.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Подкрепям Регулатор и Ловеца на тигри , защото :
          -перките закрепени на виското са пласмасови не се изкривяват като на ЗИЛ 131 , които са от щампована ламарина. В казармата сме форсирали реки и който не си махнеше ремъка сменяше радиатор. Въпреки че водната помпа не въртеше при преминаването на реката ЗИЛ-вете не загряваха кой знай колко, защото сигурно бяха потопени до праговете във вода.
          - освен ферозата имам и Хюндай грейс с двг Митсубиши 2,5Д. При влизане в река преди две години ми се случи да потъна до виското което като загреба малко вода намали въртенето си и почти спря.
          Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

Първоначално публикуван от Delcho Преглед на мнение
            Колега, виж моята тема за ел. вентилатор на Фероза. Аз направих този вариант, но не излезе сполучлив. Виското има далеч по-голяма производителност. Проблема може би е в малкото разстояние между радиатора и водната помпа, което не позволява да се монтира по-мощен вентилатор.
            Съгласен съм с теб,че трябва да запазваме оригиналната концепция но явно виското на Ферозката е още една от детските и болести и това я предлазполага към греене,гарнитури и вся остальная сволоч.Споделям че реших проблема с Нивата много удачно.При Ферозата също мисля че може да се реши удачно с независимо охлаждане,което има повече предимства от виското.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Според мен добрите резултати, които постигнах с ел. вентилатор се дължат и на смяната на радиатора. Не смятам, че може да се постигне същото ако се постави електрически вентилатор вместо виското, а радиатора остане същия.

Разликите на пасатовия спрямо оригиналния за няколко:
              - дебелината и броя на тръбичките - оригиналният е с много на брой, но тесни тръбички. Пасатовият е с по-малко на брой тръбички, но значително по-широки.
              - Размерите - оригиналния е почти квадратен. Пасатовия е правоъгълен - нисък, широк. Идеално пасва изцяло зад решетката, без да попада в закритата от номера площ.
              - цената - всички знаем цената на оригиналния. Цената на пасатовия беще от порадъка на 90 лева за нов.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Можеш ли да споделиш къде си монтирал датчика за вкл. на вентилатора , ако можеш снимай. Утре ще правя интервенция на радиатора / отворяне и шополиране/ и ако не се оправи след това ще пристъпя към вариант Б , който ти си направил.
                Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

Ако става дума за пасатовия радиатор - той си има заводска втулка за датчик. В момента съм с датчик от Рено Лагуна с две степени. Пасва точно. Използвам степента за по-ниска температура.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

След направената интервенция , стрелката на температурата се държи добре т.е. на дванадесет без малко , а също така извадих и термостата и го почистих. Подкрепям казаното че , радиатора е близък до този на ЛАДА , дори майстора попита дали не е тъкъв.
                    Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X