Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е максималния размер гуми за Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв е максималния размер гуми за Фероза

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    след това само мога да задам въпроса - кое е по-тежко -1 кило памук или едно кило джулязо....

не така...
    Тук говорим за що годе еднакви обеми, а не за килограми. Ако джантите са с еднакъв размер(а са споменати именно широки 5.5 инча, колкото са и оригиналните стоманени), то алуминия(алуминиевите сплави в случая) тежи по-малко от желязото. Вече, ако едната джанта е по-широка от другата нещата се променят драстично. Защо мислиш, че избягват да правят много широки стоманени по принцип ?
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

е те точно тука е завръзката - в обемите...
      ако разполагаш с две еднакви джанти - с еднасви размери, но едната - тенекиена, а другата "алуминиева", и имаш някакъв съд, в който да ги накиснеш, и се сетиш за произхода на "Еврика", ще видиш, че нещата почват да си отиват по местата

тенекето е с дебелина примерно 2 мм, и то навсякъде, а "алуминиевата" - 7-8 в най-тънката част и до 30-40 мм в областта на мястото за захващане към главината

и ако съда, в който ги накисваш и двете джанти, позволява да прецениш какъв е обема им, и след справка с менделеевата таблица и калкулатор ще приключим спора с по бира, две

Коментар

Не съм ги мерил на кантар. Мерих ги "на ръка".

По една джанта от вид във всяка ръка. После разменяш, и пак така.

Усеща се. Не мога да преценя колко е разликата, но е в полза на алуминиевите в моя случай.

За заформилия се спор - има джанти и джанти. Направена много здраво и масивно алуминиева джанта може да дойде и по-тежка от стоманена на същия размер, както и обратното. Все ми се струва че за една и съща здравина, алуминиевите, макар и по-дебелостенни, ще са по-леки. А пък има и различни сплави, съответно тежащи различно, но не винаги за сметка на здравината, а по-често за сметка на цената.

В моя случай алуминиевите бяха по-леки, и затова ги сложих тях на калните регенерати - поне малко да компенсират.

А иначе много лесно може да провериш - отиваш в магазин за джанти и мериш джанти на една и съща фирма, от един и същи клас и размери.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          е те точно тука е завръзката - в обемите...
          ако разполагаш с две еднакви джанти - с еднасви размери, но едната - тенекиена, а другата "алуминиева", и имаш някакъв съд, в който да ги накиснеш, и се сетиш за произхода на "Еврика", ще видиш, че нещата почват да си отиват по местата

тенекето е с дебелина примерно 2 мм, и то навсякъде, а "алуминиевата" - 7-8 в най-тънката част и до 30-40 мм в областта на мястото за захващане към главината

и ако съда, в който ги накисваш и двете джанти, позволява да прецениш какъв е обема им, и след справка с менделеевата таблица и калкулатор ще приключим спора с по бира, две
          Е, човек винаги може да се престарае . Повечето свестни алуминиеви джанти, които съм виждал са толкова рехави, че аха да можеш да си ремонтираш спирачките без да сваляш гумите . То това е и единствената файда от тях. Да са леки, което донякъде компенсира многото недостатъци. Иначе се превръща не в джанта, а във фешън недоразумение. Хем не е стомана, хем е по-тежка... да не говорим, че няма и къде да я закачиш с джека. Единствено художествената стойност остава, ама тук все пак си говорим за джипки за гората, а не за голфове...

П.П.: Аз съм твърд привърженик на стоманените джанти за в гората.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

AMG-тата ми са също от категорията рехави- това ми хареса като лаф, ама това е и част от пиниза - фасона, демек

но че са по-тежки, по тежки са и то доста..

преди се беше заформил аналогичен спор, и се оказа, че фактите са различни от общоприетото мнение, че "алуминиевите" са по-леки.

та имаше и сваляне на джанти, и мерене на обеми, и смятане на относителни тегла...

тежат, пущините, тежат

фасона си е фасон, и оттам приказките за неподресорените маси, плюсовете на "алуминиевите" и т.н., са някакво оправдание за цената на фасона

Всеки път като пиша "алуминиеви" в кавички, не е случайно
            щото има и такива, онакива, и магнезиеви, и съставни..
            и такива, които са като перушинка, ама в редова употреба не съм виждал - цената е едни цифри, дето ги няма в математиката..

а за това, че тенекиената джанта си има плюсове, няма съмнение
            особено за гората..

моята джипка е паркет - жената кара синчето от градината и бебето на задната седалка, аз тук-там успявам да се класирам и да я мушна в някоя пряспа, та за това се кефя на бляскавия Халумин...

а това за бирата е напълно сериозно

Коментар

От: Какъв е максималния размер гуми за Фероза

Аз бих искал да попитам някой слагал ли е джанти -40 Ет на фероза с кални гуми 205/70-75/15

Коментар

Аз съм с джанти -10 с гуми 205/80/16 - ако ти помага за сравнение.
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Честно казано аз не разбрах какъв е максималният размер,но мисля да се пробвам с 265/70/16 той отговаря на 31/10,5/16.Ферозата ми е лифтната със 6 см.Като ги монтирам и покарам ще споделя мнение!
                  п.п Мисля да сложа едни АТ-та,защото ще се кара всеки ден в града!Като марка и модел съм се спрял на Silverstone265/70 R16 112S AT-117 SPECIAL WSW

Коментар

[QUOTE=hoshi78;3265520]Честно казано аз не разбрах какъв е максималният размер,но мисля да се пробвам с 265/70/16 той отговаря на 31/10,5/16.Ферозата ми е лифтната със 6 см.Като ги монтирам и покарам ще споделя мнение!
                    п.п Мисля да сложа едни АТ-та,защото ще се кара всеки ден в града!Като марка и модел съм се спрял на Silverstone265/70 R16 112S AT-117 SPECIAL WSW

[колкото по големи гумите,толкова по голям харч за гориво,и толкова по муден двигател!

Коментар

...и толкова по-трошливи дифове, бих казал. Предния, особено. Всяка машина си има лимити.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Въпреки че са АТ, ще получиш динамика на тролей и разход на Боинг. Хеле пък, в града...
                        По-големи от 235/75/15, аз не бих. За ежеднева кола дори 235-ици са много.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          ...и толкова по-трошливи дифове, бих казал. Предния, особено. Всяка машина си има лимити.
                          Колко по-трошливи дифове, че не разбрах?! Това прочете ли го някаде? Някой ти го каза ли? Пишете си ей така. Случва се да счупиш преден диф, но с много агресивни гуми и с много газ. Ферозата ми мяза на консервена кутия, прекарала една седмиза на магистралата и ДА, веднъж съм чупил преден диф след брутален тормоз. Дайте да не се бъркаме с Витара или Лендровър. А ако някой някаде е чупил заден диф значи е особено голям талант. До 74см гуми Ферозата носи. Тромава, харчи, но на бавни работи. Ако се научиш как да си пазиш съединителя си ОК!

Коментар

И аз се чудя 215/75/15 или 235/75/15 като ще се кара смесено.Сега е 225/70/15 ама са от Англия износени.

Коментар

Сменихме гумите на Ферозата. Външния диаметър остана същия, промениха се джантите и ширината.
                              Махнахме 205/80/16 и сложихме 235/75/15. Резултата е следния:
                              Новия собственик на моята фероза твърди, че чувства на асфалта колата по-устойчива. В гората обаче мога категорично да заявя, че не й стига душата. Колата буквално спря. Много по-усезаемо й действат всички препятствия. Трябва много повече газ за да се движи по същия начин. Дори на асфалта, при навалялия сняг се усеща прекалено много.

За 10 години смених следните гуми:
                              215/80/15 - агресивни
                              225/75/15 - агресивни
                              235/75/15 - агресивни
                              205/80/16 - агресивни
                              205/80/16 - асфалтови, зимни и летни

Категорично Ферозата най-добре се държи с 205/80/16 и 215/80/15. Това са най-високите гуми, които качва без боди лифт или рязане на калниците и възможно най-тясните за съответния цолаж на джантите. Максимален офсет (-10). Ако джантите са повече от (-10) допускам, че ще опират при завиване.

Коментар

Вчера сложих 235/75/15 паснаха идеално на ферозата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X