Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е максималния размер гуми за Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв е максималния размер гуми за Фероза

Първоначално публикуван от Feroza85zero Преглед на мнение
    Вчера сложих 235/75/15 паснаха идеално на ферозата
    Колега аз сум новия собсвеник на ферозата на "sobax", какви са ти впечатленията от поведението на автомобила с тези гуми?
    Благовест Камбарев | LZ1BPK | o8866o4181

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
      ...205/80/16 и 215/80/15. Това са най-високите гуми, които качва без боди лифт или рязане на калниците и възможно най-тясните за съответния цолаж на джантите. Максимален офсет (-10). Ако джантите са повече от (-10) допускам, че ще опират при завиване.
      Откакто имам мойта е с 235/75/15 Fedima Extreme регенерати, които са по-високи и от двата посочени размера. Единсвеното място, на което са опирали е страничната пластмаса на предната броня. Бодилифт няма, нито нещо е рязано. Върху алуминиеви джанти от Vitara са.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Откакто имам мойта е с 235/75/15 Fedima Extreme регенерати, които са по-високи и от двата посочени размера. Единсвеното място, на което са опирали е страничната пластмаса на предната броня. Бодилифт няма, нито нещо е рязано. Върху алуминиеви джанти от Vitara са.
        не са ли тежки

Коментар

Еми тежки са. Най-тежките регенерати от тоя вид са. Джантите са по-леки, ама си е тромава с тях. Тя се ползва на 99% в гората, та не е проблем. За пътя има втори чифт асфалтови.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте, колеги! Някой може ли да ме насочи от къде мога да си намеря гуми за кал 215/80/15, че почти навсякъде ми предлагат само 215/75/15. Държа да не бъдат регенерат!

Коментар

Здравейте! Закупих гуми Comforser CF3000, 215/75/15. Информативно теглото на едната гума в този размер е 15,200кг. Джантите ми са алуминиеви ЕТ-(-10), с тегло от 8 кг. за джанта. С общо тегло от 23,200кг., мисля, че няма да натоваря излишно механизмите по джипа.

Коментар

Тя няма да се строши от тоя размер (макар че при -10 може някои неща по предницата да се превърнат в консуматив), обаче за размера са си доволно тежички. Някогашните ми МТ-та 31-ци на тераното тежаха около 27 кила с джантата.

Доста време ферозата ми беше с регенерати Fedima 225/75/15. Сега е със същия размер BFG ТА/КО2 и разликата е осезаема, макар че и BFG-то не е от най-леките гуми.

Коментар

• nikopm
                  nikopm коментира
                  Редактиране на коментар
                  При ЕТ -10 не мисля,че ще даде отражение в окачването. При по-голям минусов офсет вероятно ще има натоварване на някои елементи, незнам, ако колеги карат с повече от -10 нека споделят.

Ще ги мъкне, ма верно ми се виждат тежички за тоя размер. Моите медведи нови тежаха толкова в размер 235/75/15. Няма да имаш проблеми с предницата. -10 не е кой знае колко голям офсет. На ферозата щатния офсет не е много положителен. Нещо като +19 ми се мотае из спомените. Аз карам с нулеви от десет години и досега не съм брал ядове с лагери и окачване. Само две карета съм сменил. Естествено, динамиката ще пострада яко. Разходът, също.
                Сега, след почти 10 години с кални 235-ци я преобух с АТ 215/75/15 и разликата се усеща.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Ще ги мъкне, ма верно ми се виждат тежички за тоя размер. Моите медведи нови тежаха толкова в размер 235/75/15. Няма да имаш проблеми с предницата. -10 не е кой знае колко голям офсет. На ферозата щатния офсет не е много положителен. Нещо като +19 ми се мотае из спомените. Аз карам с нулеви от десет години и досега не съм брал ядове с лагери и окачване. Само две карета съм сменил. Естествено, динамиката ще пострада яко. Разходът, също.
                  Сега, след почти 10 години с кални 235-ци я преобух с АТ 215/75/15 и разликата се усеща.
                  Днес монтирах гумите и смея да твърдя, че поне на вид джипката изглежда много по-добре от преди, както беше с оригиналните метални джанти. Гумите излизат съвсем малко извън калниците. Ще "цапа", няма как....,но според мен ще е по-стабилна и ми харесва повече на външен вид. Като стана въпрос за теглото на гуми + джанти, изтеглих старите оригинални джанти с гуми Insa Turbo 195/80/15, почти износени, и се оказа, че тежат 24,400кг., т.е. с 1,200кг. по-тежки от сегашните нови гуми . Оригиналните метални джанти са 5,5" и до колкото ги смятах са с офсет +17. Не зная само джантите колко тежат, понеже не са разглобени. В динамиката разлика не намирам, поне по асфалта. По "черно" все още не съм я вкарвал, но мисля, че ако ще е "мудна", то и по асфалтов път би се усетило. За разхода - ще видим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X