Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможно е да взема Фероза F300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Възможно е да взема Фероза F300

Като гледам това "гърне" и си спомням за моето.Замених го с опелско - по дълго е с 4 см . Срещу 50 лева с монтажа стана супер.
    :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Това го затворихме с една ламарина отгоре за да не те бие в гърдите звука от двигателя и да може да се мисли около колата докато работи
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Изглежда добре колицата,дано бързо я стегнеш.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Това с резервоара ме притеснява. Нормално ли е да се създава налягане в резервоара или да търся запушен отдушник?
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Ако се съди от тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=25959 ,по-скоро,не е притеснително.Вярно че става дума за Витари,но ...
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
              Това с резервоара ме притеснява. Нормално ли е да се създава налягане в резервоара или да търся запушен отдушник?
              Мисля, че е нормално. И при мен е така. Няма отдушник. Направена е с идеята да няма изпарения навън, всичко да изгаря.
              Последно редактирано от iiiopo; 29-04-08, 10:03.
              О899 2б2 1З2

Коментар

Има клапан, отварящ при високо налягане. Има маркуч, отиващ до кръглата/правоъгълната кутия, намираща се при двигателя отляво зад акумулатора. От към страната на пътника.

Това е филтър с активен въглен, който абсорбира изпаренията. Като работи двигателя си ги изгаря.

Не съм забелязал мойта да прави налягане честно казано, но и не се е случвало да го отварям на топло/горещо време.

Така или иначе е редно тоя клапан да отваря когато има нужда, демек след някакво налягане. Иначе ако е постоянно отворен, постоянно ще смърди на бензин около колата.

Не е изключено да е клаясал/запушен, или маркучето, водещо до филтъра да е запушено. Ако ти се играе да проверяваш - провери го.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Клапана за който говориш на самата капачка ли се намира? Мойта оригиналната я загубих, но и при нея се създаваше налягане. Сега съм с някаква от патрол която малко я преправях за да стане, но и тя затваря плътно.
                  О899 2б2 1З2

Коментар

Не е на капачката. Капачката е проста метална капачка с гумено уплътнение, затваряща плътно.

За да се види къде е клапана, трябва да се проследи къде отива маркучето, идващо от филтъра. По спомен е на самия резервояр, но не съм сигурен.

Не съм имал проблеми с това, но го мернах в сервизното ръководство, а и тук имаше тема някъде. Даже беше сравнително прясна.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да темата е от скоро и е "Да ви попитам отново" http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=31536

Клапанчето се намира при кутията над резервоара. От там има маркуч и после тръба до филтъра, та може и тръбата да е запушена/изгнила. Така беше при мен, по едно време просто се оправи и явно се е отпушила, а сега като го я махах тръбичката и ми остана в ръцете).
                      LZ1GUS

Коментар

При мен в резервоара се създаваше сериозен вакуум.Тъй като капачката ми не е оригинална, един ден реших да си поиграя с нея. Разглобих я и я почистих. Тя има клапан, който позволява, при вакуум да влиза въздух в резервоара, но не и да излиза. Явно въпросната оригинална система при мен също не сработва, но с настоящата капачка вече нямам проблем, тъй че намирането на заменяема капачка с клапан според мен е най-лесното решение на проблеми от такова естество.
                        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X