Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможно е да взема Фероза F300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възможно е да взема Фероза F300

Здравейте,

очертава се възможност да взема Фероза F300, 1989г. , 1.6, 16V, карбуратор, газова Lovato. Познат на баща ми я внесе от Италия преди 3 години, наскоро разбрах, че я продават. Състоянието е следното:
    - внесена е преди 3 години и нещо, но поради неприятно стечение на събитията около собственика и семейството му не е регистрирана, седи си в един гараж. Сега проучвам наличните документи и дали въобще може да се регистрира;
    - не пали, в Италия е палела от 1/4, но тук дори не пожела да запали на слизане от автовоза. Нещо са се опитвали да ремонтират, така и не е запалила;
    - боята е запазена, не се виждат ръжди, бордов металик, мек таван, асфалтови гуми на 50%-60%, 15-ки;
    - цена за момента не е обявена поради горните проблеми;

Има ли части за тези автомобили или проблеми с набавянето им - нови, втора употреба? Във фомума обсъждан ли е проблем с паленето на Фероза за да се ориентирам къде да търся проблема?

Благодаря предварително!
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Възможно е да взема Фероза F300

Така, имам няколко въпроса относно паленето:
    1.Ток има ли?
    2.Гориво има ли?
    3.Компресия има ли?
    4.Всички части там ли са си?
    Отговаряш си на тия въпроси и картинката ще стане много по ясна. Успех с договарянето на подходящата за теб цена на базата на изброените от теб "екстри" .

Коментар

Ток има, и бензим има. Но незнам как е центровката на запалването и на карбуратора. Компресия не съм мерил, покрай празниците ще имам възможност да огледам колата по-подробно. Всички части бяха там, когато я внесоха, обаче какво е останало в момента идея нямам.
      Въобще за покупка и цена смятам да говоря след като проверя двата основни фактора - върви ли и може ли да се регистрира.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Според мен важното е дали може да се регистрира, другото се прави ! Но цената трябва да е доста примамлива, предвид главоболията по "първоначалния старт"
        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Мой познат в КАТ в момента разпитва как стой въпросът с регистрацията и дали наличните документи са достатъчни. По действащата наредба от 1.1.2007 не са, но колата е внос от преди това и незнам дали важи "заварено положение". Надявам се до края на седмицата да имам яснота. Искам преди да се заема по-сериозно все пак да я запала, да направя 1-2 кръгчета, незнам дали работят бързи/бавни, дали всички скорости са на място
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Огледай най-вече и шасито отдолу дали не е изгнило, че май там им е болното място. За документите най-добре питайте направо някой нотариус или в КАТ, другото е информация от втора ръка. Запалаването все ще се оправи. Частите не са от най-разпространените, но в днешно време нищо не е неоткриваемо .
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              Огледай най-вече и шасито отдолу дали не е изгнило, че май там им е болното място.
              Ще имам в предвид, благодаря
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                За документите най-добре питайте направо някой нотариус .....
                Нотариус не може да ти помогне. Нерегистрирани МПС, за които е задължителна регистрация, не са предмет на прехвърлителни сделки пред нотариус, тъй че направо търси връзки в КАТ
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Относно цената - 1. Виж колко струват в мобиле. 2 . Когато запали ,провери дали работи 4х4 . 3. Огледай хубаво охладителната система/3 години не са малко време/. 4. Провери бензинопроводите. 5. Спирачките ще са клеясали 100 % - не я сили много ,не се знае дали ще можеш да спреш.6.Шасито е болка,както каза колегата по горе.7 . В КАТ задължително с новите изисквания /оригинален талон и т.н./не е важно кога е внесена/ 8 . За всеки мерак си има мехлем,за всичко се намира начин.
                  Успех с покупката - поздрави.
                  :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Преди две години взех БМВ, което беше стояло 5 години. Само докато до докарам до състояние да се прибера с него вкъщи, се наложи да сменя (възстановявам по памет): акумулатор, свещи и кабели, бензинова помпа, регулатор на налягането на бензина, всичките маркучи по охладителната система, радиатор, всичките масла и филтри, четири гуми, накладки - почти две хиляди лева. И две хиляди лева паркинг .
                    “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                    Walter Rohrl
                    GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от genkogenev Преглед на мнение
                      Относно цената - 1. Виж колко струват в мобиле. 2 . Когато запали ,провери дали работи 4х4 . 3. Огледай хубаво охладителната система/3 години не са малко време/. 4. Провери бензинопроводите. 5. Спирачките ще са клеясали 100 % - не я сили много ,не се знае дали ще можеш да спреш.6.Шасито е болка,както каза колегата по горе.7 . В КАТ задължително с новите изисквания /оригинален талон и т.н./не е важно кога е внесена/ 8 . За всеки мерак си има мехлем,за всичко се намира начин.
                      Успех с покупката - поздрави.
                      Ще проверя тези неща, благодаря за съветите.
                      Относто 7. - КАТ, оригинален талон няма, няма оригинална фактура за покупката, няма оригинален документ за транспорта, само ксерокопия. Единствения оригинал е митническата декларация.

Наредбата, която е в сила в момента е валидна от 1.1.2007, на страница на КАТ я има побликувана
                      http://www.kat.mvr.bg/NewReg.htm
                      Написано е, че изискванията са за автомобили влезли на територията на страната след 1.1.2007. Не разбирам как се тълкува т.6.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Може би,трябва да изнамериш целия текст на член 12,щото това са само измененията.Като видиш какво се изисква по член 12,преди измененията + това от точка 4 и 5.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Добре е да провериш как стои въпроса с митото!Имам едно съмнение,че щом е внесена преди влизането ни в евросъюза може да се дължи мито.
                          Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
                            Добре е да провериш как стои въпроса с митото!Имам едно съмнение,че щом е внесена преди влизането ни в евросъюза може да се дължи мито.
                            Няма дължими митнически такси, има документ от Столична митница, че всичко е платено. Има и оригинал на митническата декларация.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                              Може би,трябва да изнамериш целия текст на член 12,щото това са само измененията.Като видиш какво се изисква по член 12,преди измененията + това от точка 4 и 5.
                              Мда, за това не се бях сетил. Ще го потърся. Благодаря!
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X