Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможно е да взема Фероза F300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Възможно е да взема Фероза F300

Щом има оригинална митническа декларация и е платено мито- може и да успееш.Все пак събери всички документи/копия/ и иди в КАТ - там ще ти обяснят всичкодали може или не може.И все пак разгледай в Мобиле
    :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Първоначално публикуван от genkogenev Преглед на мнение
      Щом има оригинална митническа декларация и е платено мито- може и да успееш.Все пак събери всички документи/копия/ и иди в КАТ - там ще ти обяснят всичкодали може или не може.И все пак разгледай в Мобиле
      Къде мога да попитам в КАТ? Има ли информация или нещо подобно?
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

На гише "Регистрация"
        :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Баща ми днес е минал през КАТ и с 2 думи са му казали "Нямаш грижи" щом е внос преди 1.1.2007. Все пак ще проуча детайлно преди да предприема по-сериозни действия. Ключовете ги намериха, при свободно време ще се разходя да огледам колата на живо по-подробно предвид отбелязаните до момента забележки и слаби места. Ако колата е свят може да се появи още една Фероза в клуба
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Днес направихме кратка "разходка" до гаража, където "пребивава" Ферозата. Подходът беше същият, както, когато започнах да стягам настоящият джип - много ентусиазъм, тубичка бензин, зареден акумулатор и 2 кутий инструменти.
            Сагата започна около 9 сутринта. Първо проведох кратък оглед за липси. Това което останових е липсата на казанче за чистачките + помпичка и топката на лоста за скоростите. Сложихме акумулатора и учудващо се оказа, че всички лампи, щракалки и ключета рабоят. Антифризът, маслото и спирачната течност също си бяха по местата.
            След щателно почистване на свещите и премахване на всички "препятствия" по пътя на бензина - бензинов кланан и някакъв възвратен клапан количката запали. Ревна като звяр и стана ясен първият бонус - разцепено гърне. Полека лека я изкарахме на слънце за да я почистим малко и влезе на канала. Огледах я внимателно отдолу, не видях да има ръжди и загнило. Единственото омаслено нещо се оказа секторната кутия. Проверихме и центровката със стробоскоп - белегът на шайбата е точно на място.
            След огледа я разходих малко - 2-3 врътки около гаража. Стана яснен и бонус номер 2 - сериозна липса на съединител. Проверих двойното и всички скорости - работият, бързи-бавни също. Включват се много леко. Докато се тутках брат ми и един приятел стъкмиха гърнето, поне да може да си чуваме мислите докато колата работи. Стана доста сносно. Ясно е, че е за смяна но за момента държи. Така и не ми стана ясно от какво беше цъфнало така...
            Разглобихме вратите, оказа се, че има машинки за централно и електрически стъкла, но трябва да се прегледат, нещо не работят.
            Като цяло денят мина успешно. Смятам, че може да стане приличен автомобил. Състоянието му по мое мнение е добро. Единственият недостатък е возията - на два пъти успях да се отлепя от седалката.
            Взех си за домашно газовата система - клапаните, плочката и изпарителя. Надявам се следващият път да я чуем и на газ.

Ето и малко снимки:
            Прикачени файлове
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Честито! Със здраве да си я стегнеш(то май няма нищо сериозно) и после много да я караш!

Возията си е така
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

А кутията с въздушния филтър къде е ?
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

В момента на снимките беше зад седалките, налична е.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Като я гледам на снимките не е много зле, ти си я огледал и си си видял какво не и е както трябва.
                    Пожелавам ти да си я стегнеш бързо и скеф,а после много безавариини килоетри!!!
                    Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                    Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

С мерак стават нещата,ако си я опазарил,смени маслото на ДВГ,че от дългото стоене,може да няма вече мажещи свойства.
                      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Честито. Това че няма гнилоч е много важно. Пък и явно няма сериозни други проблеми. Цъфналото гърне ми мяза на детонация в него, но немога да преценя порди каква причина.

От това, което си описал смятам че особени проблеми няма да имаш. Разни електрически неща е нормално да се еба.ат, но обикновено се оправят без особени грижи.

Скоро ще разбереш, че си направил добър избор и се надявам да се виждаме по разходките.

Ако ти е възможно споделяй какви ги вършиш по новата придобивка.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Маслото на двигателя и кутийте смятам да го сменя веднага. След това КАТ и всичко останало. В КАТ не се очакват проблеми, но за всеки случай не смятам да инвестирам преди да е опечена документално работата. Утре мисля да отида пак, ще повъчка с отверка където имам съмнения за корозия да видим какво ще излезе Може да има още бонуси.

Като цяло автомобилът ме удиви. Въпреки дългият престой за изключително кратно време влезе в час. Двигателят работи много стегнато, няма неестествени вибрации или тресене. Клапаните не тракат, центровката е отлична. След като поработи започна да пали от 1/4. Спирачките не бяха блокирали от седене, работят на 6+, кове на място. Ръчната също работи. От електрическата инсталация само двата габарита на предната броня не работят, но предполагам, че са изгорели крушките. От притурките - халогени, централно и ел. стъкла - само един преден халоген работи, но всичко е поправимо.

Снощи направих груба оценка на първоначалните разходи - излизат около 1000-1200 лева с регистрацията, гражданска, аларма, нов акумулатор и излезлите неща за ремонт. Имам следният въпрос - от къде мога да закупя ангренажен ремък, ролка, вентилаторен ремък, маслен филтър, съединител. Има ли проверени магазини? Особено с ангренажният ремък не искам да рискувам.

Момента в който взема окончателно колата ще пусна тема, че съм я взел и там подробно ще "отчитам" действията по нея
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Ето две теми , http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12254 , http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19412 .Вчера в магазина на Евлоги Георгиев,ми намериха шенкелен лагер,но за съжеление само един,имаше и други интересни неща.За мойте коли,гледам да си копувам ангренажни ремъци Геитс.

ПП Христос воскресе
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Воистина воскресе!
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Днес бодро изкарах още един ден в стягане на колата. Сутринта запали по часовник. Изкарах я на слънце, разчастих габаритите, халогените и вратите и полека лека започнах да възстановявам системките. Към обяд започна да вали леко и тогава дойде една неприятна изненада - джипа отказа да запали. Последва почистване на всички кабели, свещи, палец, капачка, индукционна бубина. Накрая запали. След това си палеше по часовник. Стана ясна причината, поради която, когато са я докарали от Италия не е палила - влагата. Явно запалителната система е за подмяна изцяло.
                                С помощтта на брат ми оправихме централното заключване, електрическите стълка и като цяло аранжировката на вратите. С машинките за стъклата видяхме зор, запекла е механиката и цялата система се движи трудно. За сега смятам да ги изолирам и да сложа 2 врътки докато тръгнат по-леко стъклата.
                                След това започна повторна разходка в канала. Не открих корозия и гнило. Прегледах каретата, нямат луфтове. Направи ми впечатление, че едната предна полуоска не иска да се върти, въпреки че хъбът е на FREE. Реших, че не е отцепил. След вдигане на крик се оказа, че въобще не отцепва. Отворих го. Голяма ГРЕШКА! Направо си беше грешката на деня. Събирането обратно отне 4 часа. Не се бях подготвил литературно за устройството и принципа на дейстие на хъбовете на Ферозата та десния служеше за моста за събиране на левия. И двата бяха пресъхнали съвсем, от грес имаше бегли спомени. След събирането заработиха чудно
                                Махнах защитната кора под мотора, номерът на рамата изглежда наред, същият е както по табелките. Предупредиха ме да го прегледам за да няма изненади в КАТ.
                                Ударихме и една прахосмукачка, вътре светна.
                                Преди да я приберем в гаража отворих резервоара и ми направи впечатление, че в него се създава налягане. Нормално ли е?
                                Утре ще прозваня магазините за да видя, къде какво има и да започвам да сменям най-належащите неща. След Гергьовден смятам да се пробвам на КАТ.

Ето и снимки:
                                http://picasaweb.google.bg/ivan.gorc...ey=0tVE1SPBa_8
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X