Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за компютъра на Feroza F300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за компютъра на Feroza F300

Здравейте,
    Какво ще стане ако по необходимост откача клемите на акомулатора? Ще тръгне ли после отново двигателя? Има ли някаква особеност-правило и да кажем време за което двигателя/компютъра/ може да стои откачен от акомулатора?

До: Въпрос за компютъра на Feroza F300

Първоначално публикуван от simba Преглед на мнение
    Здравейте,
    Какво ще стане ако по необходимост откача клемите на акомулатора? Ще тръгне ли после отново двигателя? Има ли някаква особеност-правило и да кажем време за което двигателя/компютъра/ може да стои откачен от акомулатора?
    Не се притеснявай- нищо няма да се повреди. Това даже е и българския лек за изчистване на грешки в компютъра
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от simba Преглед на мнение
      Здравейте,
      Моя компютър седи 3 месеца на тавана в къщи. Чудя се като го сложа дали ще заработи двигателя.
      Ма по се притеснявам като сложа двигателя дали ще заработи компютъра.

Коментар

Нищо му няма. Ще си тръгне като пич! Пречистен при това.

Програмата му е най-вероятно в EPROM или EEPROM. Това не се трие, освен ако не го направиш нарочно. Трият му се само грешките. Няма режим на обучаване и всякакви други истории.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря Ви.Много сте отзивчиви.Дано да послужи и на други.

Коментар

Колеги ,ПОМОЩ,кажете какво да правя с моята Фероза.Случая е такъв,че първо ми се развали помпата за горивото.Смених я, с нова от Ауди 100.Продухахме трабите навсякъде,гориво отива до дюзите,но колата не пали.Казаха ми,че е от компютъра,да го закачът на Елкон,но се оказа,че в Бургас нямало такава програма по сервизите които проверих.Какда го накарам да тръгне тоя компютър.Може ли да се свали тая програма от някаде .Моля Ви помогнете.Иначе съм от гр.Средец,а там гледат по сервизите Ферозата като междупланетен кораб.Ще Ви бъда много благодарен ако ми посочите начин на отстраняване на повредата или грешката.Само да си призная,че с англииския съм на Вие.

Коментар

Относно сваляне и слагане на акумулатор : Винаги се откача първо МИНУСОВАТА КЛЕМА и винаги се закача първа !Така пише в книжките и е вярно
              :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Първоначално публикуван от savi4a Преглед на мнение
                Колеги ,ПОМОЩ,кажете какво да правя с моята Фероза.Случая е такъв,че първо ми се развали помпата за горивото.Смених я, с нова от Ауди 100.Продухахме трабите навсякъде,гориво отива до дюзите,но колата не пали.Казаха ми,че е от компютъра,да го закачът на Елкон,но се оказа,че в Бургас нямало такава програма по сервизите които проверих.Какда го накарам да тръгне тоя компютър.Може ли да се свали тая програма от някаде .Моля Ви помогнете.Иначе съм от гр.Средец,а там гледат по сервизите Ферозата като междупланетен кораб.Ще Ви бъда много благодарен ако ми посочите начин на отстраняване на повредата или грешката.Само да си призная,че с англииския съм на Вие.
                Ами ако помпите от ауди и фероза са с различно налягане ? Колегата Спарки беше писал някъде по тази тема ако не се лъжа.

Коментар

Точно от Спарки взех под внимание писаното,а при копуването на новата помпа от Ауди-100,пълна инжекция 2000 куб.налягането е еднакво и за двете коли-поне така казаха като я копувах помпата от Бургас.Тя подава гориво и го впръсква.Дюзите при проверката работят,но при даване на старт не запалва.Казаха,ми че,най вероятно е от компютъра да дава грешка.А някаде из сайта,четох ,че ако имаме програмата и кабела да се закачи на компютър обикновен ще се изчисти грешката.И пешеше,че копуването на кабела си избива парите много бързо,а цената му била около 25-30 долара.Ама тая програма за Дайхацото не знам каде да я намеря.

Коментар

Ако правилно разбирам,подаването на гориво е нормално-помпата качва,дюзите впръскват?А,идва ли "електрика" до свещите?Щото като само е сменена помпата,каква грешка ще дава компютъра.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Аларма имаш ли ?

Коментар

Първоначално публикуван от savi4a Преглед на мнение
                        Точно от Спарки взех под внимание писаното,а при копуването на новата помпа от Ауди-100,пълна инжекция 2000 куб.налягането е еднакво и за двете коли-поне така казаха като я копувах помпата от Бургас.Тя подава гориво и го впръсква.Дюзите при проверката работят,но при даване на старт не запалва.Казаха,ми че,най вероятно е от компютъра да дава грешка.А някаде из сайта,четох ,че ако имаме програмата и кабела да се закачи на компютър обикновен ще се изчисти грешката.И пешеше,че копуването на кабела си избива парите много бързо,а цената му била около 25-30 долара.Ама тая програма за Дайхацото не знам каде да я намеря.
                        Грешките на компютъра на ферозата се чистят с откачане на акумулатора. С тоя кабел могат да хванат да се обесят само някъде.

Има сервизно ръководство, и там си пише как се четат грешките. Трябва ти парче медна тел, дълга 2см, и нищо повече. Дават се накъсо 2 от жиците в куплунга до акумулатора-зелен куплинг с 6 проводника, затапен с капачка. Като ги дадеш накъсо, лампата на компютъра почва да мига, и да ти изборява грешките една след друга. По броя на миганията се вижда каква е грешката. Това също го има в ръководството, обяснено на дълго и нашироко. Правил съм го.

Но ако нямаш запалване, грешка може и да не върне. Компа отговаря само за инжекциона, и толкоз. Ако преблема е извън инжекциона, грешка няма да върне.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от genkogenev Преглед на мнение
                          Относно сваляне и слагане на акумулатор : Винаги се откача първо МИНУСОВАТА КЛЕМА и винаги се закача първа !Така пише в книжките и е вярно
                          Обаче до сега никой не е успял да ми даде аргументиран отговор защо.

Аз свалям няй-често плюсовата. И проблеми не съм имал никога.

Не съм успял да намеря сервиз, в който да имат апаратура за четене на грешките на ферозата. И в София я гледат като телета в железница. И най-накрая си я изтествах сам. Само наляганията на горивото не съм проверявал, защото нямам манометър.

Коментар

Обаче до сега никой не е успял да ми даде аргументиран отговор защо.

Аз свалям няй-често плюсовата. И проблеми не съм имал никога.

Във всички ръководства на автомобили с инжексионна система пише : Първо се сваля минусувата клема . Не мога да отговоря точно защо но е свързано с компа на автомобила .И по точно с програмата заложена в него.

И нека все пак колегата САВИЧА ,ако има аларма да я провери хубаво . Едно време брах доста ядове с едно пежо.

Коментар

На Ферозата не и трябват никакви кабели и програми!!!
                              На 15 годишни автомобили ... к'ъв софтуер кви пет лева ..???
                              Спарки ви е писал по-горе, кое как се чете ...
                              Другото е елементарно .... има ли високо на свещите ..???
                              Има ли налягане на горивото до дюзите ...????????
                              Има ли управляващ сигнал към дюзите ... това може да се рздели на две ...
                              първо захранване (12 волта) и второ управление от компютъра (маса).
                              Провери и докладвай!
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X