Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ресори и прочие ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Кога се чупят ресьорите, от претоварване или нещо друго? Споделете. Засега моите са здрави. Чупил съм задна пружина като съм слагал гребени м/у витките. После патих доста.
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

И аз счупих в събота ресьор. Най-горния лист, близо до средата му- там където е хванат пакета за задния мост. На въпроса кога се счупи- ами бяхме 4 едри мъже по тежък терен /на лов/, температурите бяха ниски и чупенето стана при преминаване през висока "бабуна" на съответното колело, а останалата част от джипа бе доста осукана. При това счупване, съответната страна да же не провисна и се прибрах в селото нормално, също натоварен. Там направихме заваръчен шев върху двете половини- на място и стегнахме целия пакет до завареното място със здрава скоба, която също прикапахме към горния пакет за да не мърда. Интересно ми е другите ресьори дали са се чупили на същото място? Другото важно, което искам да споделя и, че на практика ресьора ми явно бе чупен преди да купя джипа, защото мястото на разлома бе ръждясало. Имаше само две заваръчни капчици от двете страни на листа, без допълнителни осигурявания. И така ме е карало не един лов?! Намерих две места, където коват нови листове без притеснение от размери. На едното от тях карали нашите служебни УАЗ, ГАЗ, ГАЗЕЛЬ и т.н. и нямали до сега проблеми, но им нямям телефона да ги разпитам все пак. На другото място дори ми предложиха по примера на Pepsii да ми подложат допълнително някой и друг лист- ставало вечно, но по-твърдичко. Идеята е, че още не съм получил оферта и от първото място, за да реша къде и какво ще правя, защото е очевадно, че трябва да се работи и по другия ресьор за да станат еднакви. На второто място ми искат по 50 лв за нов лист /което значи, че ако реша да подложа и от двете страни поне още по един - общо 150 лв/ и още около 50 лв за целия труд заедно със шпринговането на другия /евентуално здрав горен лист/. Оставям им джипа и след ден два го взимам. Оферта, както казах от така нареченото първо място още нямам. Като получа ще споделя!
      JEEP KJ 3.7 V6

Коментар

защо не си потърсиш оригинални втора употреба, във Варна в един автосалон беше предпоследен в дясно посока аксаково, ако се нелъжа, има фероза която си заминава на части. На мен ми трябваше преден кардан, но нямаше, но ресьорите стояха.

Коментар

Значи, японците имат проблем с тези ресиьори и тва сие! Много се чупат това си е проблем и не зависи от карането и товаренето. Чупил съм два на паджеро и два на фероза.Виждал съм и тоиоти с счупени! Стават перфектно от волга! режат се на дължина само и си шпрегвате дъгата само после.От волгата са с 0.5см по широки ама тва не е проблем - ще трябва да се пилнат малко при дифа за да минат шпилките. М/у другото аз волга със счупени рес. не съм виждал! Руснаците имат добра и отработена технология

Коментар

Забравих да пиша че главния лист трябва да си е оригинален! И на долу се слагат другите листа без проблем

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo
              защо не си потърсиш оригинални втора употреба, във Варна в един автосалон беше предпоследен в дясно посока аксаково, ако се нелъжа, има фероза която си заминава на части. На мен ми трябваше преден кардан, но нямаше, но ресьорите стояха.
              Хубаво, ама аз съм от Стара Загора. Ако съм сигурен, че ги има още, че са здрави и че са на добра цена- да тръгвам?! Ама доста ако! Пък това дето пише Супермакс- няма руска кола при дето не е чупила ресьори!
              JEEP KJ 3.7 V6

Коментар

моите ги дадох на шпренговане, като седнат двама отзад опираше на тампоните. Ще видя какво ще се получи, ако пак почне да увисва гъза ще махна втория оригинален и ще слагам нов от ухо до ухо. Но моите като чета по-горе са различни от вашите, моите са 70 на 5 мм.

Коментар

До: ресори и прочие ...

Първоначално публикуван от Косьо Преглед на мнение
                  Хубаво, ама аз съм от Стара Загора. Ако съм сигурен, че ги има още, че са здрави и че са на добра цена- да тръгвам?! Ама доста ако! Пък това дето пише Супермакс- няма руска кола при дето не е чупила ресьори!
                  Аз ходих да питам за ресьори имат два три комплекта едните бяха от дайхацу накарах го да ги измери :
                  132 см
                  134 см
                  цената която ми каза е 200лв на ресьор.Комплекта 400 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav13 Преглед на мнение
                    Аз ходих да питам за ресьори имат два три комплекта едните бяха от дайхацу накарах го да ги измери :
                    132 см
                    134 см
                    цената която ми каза е 200лв на ресьор.Комплекта 400 лв.
                    Колегата до сега не само ресьорите ,а сигурно и джипа е сменил ВИЖ от кога е темата
                    0887632135-Краси

Коментар

Може ли някой да качи снимка на джип със здрави ресори. Искам да е ориентирам дали моята е провиснала отзад или си е така заводски. Нещо ми се струва приклекнала
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Иван Горчев; 13-01-09, 20:30.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                        Може ли някой да качи снимка на джип със здрави ресори. Искам да е ориентирам дали моята е провиснала отзад или си е така заводски. Нещо ми се струва приклекнала
                        Бая е приклекнала. И моята също не е с ресьори първа младост... въпреки че съм сменял някой друг счупен лист ... обаче е с доста по-вирната задница.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                          Трудна работа, ресьори на 15 и нагоре години, и да не са се смачкали. Амортесьора трябва да стои по средата, на хода си. Ако толкова ти се занимава, свали го. Измери му хода и бележи средата, долно и горно положение После го качи и виж къде стои. Колкото е разликата от средата на хода, с толкова са се смачкали.
                          Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            Трудна работа, ресьори на 15 и нагоре години, и да не са се смачкали. Амортесьора трябва да стои по средата, на хода си. Ако толкова ти се занимава, свали го. Измери му хода и бележи средата, долно и горно положение После го качи и виж къде стои. Колкото е разликата от средата на хода, с толкова са се смачкали.
                            Поздрави.
                            на ферозата единия край седи изправен ... та е малко трудно да се оцени "на око"
                            Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
                            [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

Първоначално публикуван от pepsii Преглед на мнение
                              на ферозата единия край седи изправен ... та е малко трудно да се оцени "на око"
                              А как може да се провери колко са клекнали ресорите, че започнах да мисля вече как да слагам пружини
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от pepsii Преглед на мнение
                                Не можах да разбера. Кой край седи изправен?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X