Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да Ви представя "Грозньо"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да Ви представя "Грозньо"

Малиий, що е готин Грозньо.
    А честито

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
      Малиий, що е готин Грозньо.
      А честито
      А,мерси,на живо е съвсем като истински.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Таране, нещо ново по темата има ли? Грозньо, ще го изкараш ли скоро от "реанимацията"?
        О899 2б2 1З2

Коментар

Бе,има...,но засега предимно към по-зле вървят нещата.Понеже "надуваше" охладителната течност,махнах главата,гарнитурата се окоза продухала,но това е бял кахър.Кофтито е,че ще трябват по -сериозен ремонт на главата-нови клапани,ремонт на леглата и т.н.Та направо ще сваля и двигателя,да го разчастим и него,ако има нужда,да се сменя,де що има (сегменти,лагери,семеринги).Така ще видя и състоянието на съединителя.
          Въобще,нещата отиват към тотално рециклиране,но нямя лошо.За съжеление,ще поизчакам с разходките,че нещата искат време и пари.

Коментар

Ясно. Мина ми през акъла смяна на двигателя.... но на тази реликва е хубаво всичко да си е оригинално, до колкото може. Успех.
            О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
              Ясно. Мина ми през акъла смяна на двигателя.... но на тази реликва е хубаво всичко да си е оригинално, до колкото може. Успех.
              И на мен това първо ми се завъртя из кухавицата,но и друг ДВГ,да взема,ще трябва да се ревизира.Знам ли,на какво ще попадна.Пък играчката по поставянето не е ясно каква ще е.Ще го съживим,няма мърдане,щом съм се хванал на хорото .

Коментар

Тези дни след като махнах главата,доиде ред и на двегателя.Готино нещо си е джипката,удобно е за работа.В "камбаната" на скоростната кутия има доста мазнотия,главен заподозрян е семеринга на опашката.Ето и няколко снимки от работния процес...
                Прикачени файлове

Коментар

http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_R_engine

Тойота пък и Нисан имат хубавия навик да правят съвместими двигателите от една серия. Това означава че е много вероятно кой да е от тези на линка да ти пасне към скоростите направо.
                  18R, 21R са масови по старите Селика в България, потърси - за няколкостотин лева може да се намери дори и здрав !

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
                    http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_R_engine

Тойота пък и Нисан имат хубавия навик да правят съвместими двигателите от една серия. Това означава че е много вероятно кой да е от тези на линка да ти пасне към скоростите направо.
                    18R, 21R са масови по старите Селика в България, потърси - за няколкостотин лева може да се намери дори и здрав !

Благодаря за идеята.Въпроса е,колко здрав ще се намери...То и този,беше само с повредено колело на разпределителния вал,пък излезе друга бира.
                    Ще се огледам,може пък от някои заек,да изскочи храст...

Коментар

здравей колега докаде стигна с вастановяването на двигателя
                      ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                        здравей колега докаде стигна с вастановяването на двигателя

Застои,възтановявам се от операция и поне месец още,няма да мога да правя нищо

Коментар

Илиане, до къде го докара? Грозньо има ли напредък?
                          О899 2б2 1З2

Коментар

Яаш,яваш,се движат нещата-ДВГ е ремонтиран,след намирането на шенкелните лагери,предстои сглабяне на предния мост(сменям и де що има семеринги и лагери,без тези в самия диференциал).Изчистих джантите от старите бои и ръждата и ги пръснах с епоксиден грунд.
                            Джунджурийте дето ги разглабям,биват почистени и разкрасени.
                            Ето малко снимки:
                            Прикачени файлове

Коментар

Това синьото грунд ли е? Много добре изглежда. Какъв е?
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                                Това синьото грунд ли е? Много добре изглежда. Какъв е?
                                Неее,това синьото е металик на спреи,монтьора които ми прави двигателя,боядиса блока с него и после реших,да пръсна и аз някои джунджурий с него,ем по-красиво,ем да знам кво съм барникал,че човек лесно забравя.
                                Лошото е,че покрай тези ремонти,външното разкрасяване се отлага за неопределено време,че ми се е прикарала джипка нещо...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X