Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на джантите и гумите с по големи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на джантите и гумите с по големи!

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
    Тези джипки са като мания Ще видиш че и ти ще се заразиш по офроуда,казах ти аз как започнах,а сега всяка седмица съм в гората...
    Дядо Владо е дефинирал много точно синдрома, но в момента не мога да го цитирам.

... но по симптоматиката, и аз, съм се диагностицирал !

P.S. ... даже се учудвам как Ясен не си го сложи в подписа.
    Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 14-02-16, 11:06. Причина: P.S.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Та колеги,от прегледа който направих преди малко установих че външното каре на дясна полуоска е заминало(за втори път го чупя),а по тяблото всичко си дойде след като смених един бушон.Обадих се на един приятел с магазин за авточасти и той ми го намери карето(японско)за 60лв.само че ме попита дали съм с ABS и аз неможах да му отговоря категорично!Аз мисля че имам,но не съм съвсем сигурен!Някой знае ли дали е така?

Коментар

Ivo929,снощи се поразрових и тези гуми(Dura Trac)ги намерих на 173лв.!Само че сега няма как да ги купя,по обясними причини!!!Сега каре и тампони за ресорите следват след като онзи ден купих тези гуми с джантите.Иначе казано много ми наресаха,те и други работи ми харесват ама.......................... .

Коментар

Без да съм напълно сигурен, мисля че ако въобще има Фероза с АБС, те са много голяма рядкост. Дали има АБС можеш да познаеш по карето което си свалил и по наличието на сензор(датчик). Каретата са идентични, с разликата, че на такова за АБС, външно на чашата има назъбена гривна.
          И по-спомен беше малко по-скъпо.

Виж тази тема, пост 28:http://www.offroad-bulgaria.com/show...E5%F0%EE%E7%E0
          Има снимки.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Значи нямам ABS защото старото каре което счупих лани в момента ми е в ръцете и няма назъбено по външната страна на чашата!Благодаря Tiger-че!

Коментар

Сашо съм.
              Радвам се, ако мога да помогна с нещо.

Коментар

Аз съм Валери,радвам се да се запознаем!Помощта ти е неотценима!

Коментар

Здравей колега,честито за новите гуми и винаги да те изкарват от калта.

П.П имаш лично съобщение.
                  0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Фероза с ABS няма. На някакви по-късни Bertone-та може и да са набутали, ама се съмнявам.

и... при джипки с ABS и хъбове, зъбите за ABS-а не са върху карето, ами са вътре главината. Тигроловецо - несъмнено се сещаш защо.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Смяна на джантите и гумите с по големи!

Сещам се Спарки, но е факт че има такива карета.
                      Аз по-скоро мисля, че се касае за късните модели Роки, онези с независимото отпред.
                      Каретата са еднакви с тези на ферозата.
                      За Бертоне, не мога да кажа. Не съм се интересувал.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Сещам се Спарки, но е факт че има такива карета.
                        Абсолютно. Ако няма хъбове, а са твърдо зацепени нищо не пречи да са такива. Иначе в момента, в който изключиш хъбовете ще останеш без ABS.

...сега не изключвам и вероятността просто карета със зъби да пасват и на автомобил с хъбове, ама тогава зъбите така или иначе са за украса.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така е. Предполагам че ще станат и онези със зъбите.
                          Люцкан ми споменаваше за някаква разлика в цената само.

Коментар

Забравихте, че има Фероза FulTime. Не знам дали има ABS (що пък да няма), но вала на карето е различен със сигурност.
                            Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                            Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Моята Фероза преди да я купя е била FulTime,но са сменили скоростите и не знам още какво и аз я взех PartTime.Миналата година смених заради външно дясно каре,цялата полуоска,а сега връщам моята си оригинална полуоска като си купих ново външно каре което ще и сложа и трябва да ви кажа че няма никаква разлика,нито във вала нито в чашката!

Коментар

Най после вчера успях да си сменя карето,за два часа се справих сам,само накрая ми помогнаха да завия гайките на накрайници и болтове и отново съм с преден мос,т.е с 4x4 и с гумите и джантите които сложих се изкачих до вкъщи без особени проблеми.Съжалявам че не можах да направя някоя и друга снимка,но ми скимна спонтанно на работата и не бях подготвен за фотографии!Прави ми впечатление обаче че с тези гуми джипката като че няма душа,дали защото са по тежки или трябва да права диагностика на газовата,тепърва ще видя от какво точно има нужда!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X