Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ферозата не пали :) ????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ферозата не пали :) ????

здравеите колеги тази моята фероза проблема и е следния.като се кара редовно си пали нормално,обаче като я оставя две седмици и се кача варти па не ще и неще да запали има газ инжекцион.много ще сам благодарен ако някои колега помогне

От: ферозата не пали ????

иначе джипката като се кара редовно няма проблем странна работа

Коментар

Нали я палиш на бензин?
      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Щото и аз съм газифициран и съм много доволен,но газовата уредба е обикновена
        VENI-VIDI-VICI!

Коментар

да когато си е вдигнала температурата само тогава пали на газ с ландирензо е

Коментар

Дай на контакт два-три пъти помпата да подкачи.
            Ако няма необходимото налягане, компа не дава сигнал на запалването. Не знам точно къде е датчика.
            На горивен проблем мяса.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Обясни внимателно кога как пали и кога не - топло, студено, вид гориво.
              Компютърът на Ферозата управлява само инжекциона. Празен ход, аванс и запалване са с вакуум. Прекрасно работи на газ без компютър.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

другото нещо е че пробвах да запаля на дарпане даже и не препатка в смисал като че ли не ходи бензин само варти мотора и нищо.

Коментар

пали само на бензин проблема го прави на студен мотор и то като не е пален няколко дни ферозата е 1996г хардтоп

Коментар

Най-вероято е проблем с помпата или регулирането на налятането в рейката. Има клапан в края на рейката, който се стреми да поддържа постоянно налягане на горивото.
                    В ръководството има данни какво е нормалното налягане. Мери се доста лесно с манометър.

Пробвай следното - докато въртиш на стартер загледай стрелката на обототомера. Трябва да се вдига над 0 или поне да трепти.
                    Оборотомерът взима импулси директно от комутатора. Ако не помръдва се ориентирай към проблеми в комутатора.

Провери температурния датчик на компютъра. Отделен е, отзад на главата. По данните от него се смята колко гориво да налива. Малко вероятно да е от него, но не е изключено.

Колко е стар бензина в резервоара? Ако преседи няколко месеца това, което остава спира да гори.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Датчика под делкото, обикновено дава ядове на загрял двигател.
                      Но ако ще се рови, добре е да се почисти буксата и куплунга.
                      Добре е да се провери клапанчето, което задържа налягането на бензина.
                      Не си спомням дали беше вградено в помпата.
                      Горивен филтър също.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Да провери и масата на компира - че без нея палене йок а е една жичка дето направо не се види.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

мерси за оказаната помощ момчета утре ще го гледам и ще напиша резултата

Коментар

резултат:на отпадаци незнам каде се намита компа на даихацуто някои да помогне

Коментар

Да се включа и аз с жокер!
                              Често идват при мен клиенти с подобни на твоя случай. Е не точно с Ферози, но все пак да кажа!
                              В повечето случаи от дългото стоене акумулатора отслабва, ти тръгваш да палиш, стартера завърта по-слабо от обикновенно. Отделно е силно вероятно с времето компресията да е отслабнала; дюзите не се знае в какво състояние са /предвид това, че се кара на газ/, компа им задава задача за студен старт /повече време в отворено състояние = повече бензин/; може би и малко по-слаб ток на свещите, които също не се знае на какъв пробег са; и така лесно за момент промиваш цилиндрите, всичко става облято в бензин и паленето става мираж!
                              Може следващия път да пробваш преди да запалиш да заредиш хубаво акумулатора и във всеки един цилиндър /през отвора за свещта да капнеш малко масълце около 20мл. примерно.
                              За горивната система и останалите неща, колегите са ти подсказали!
                              Успех
                              O877886339

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X