Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Модификации а.к.а. тунинг на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Модификации а.к.а. тунинг на Фероза

И мен ме изкефи ама сега си търся по-меки пружини, тези не мърдат, днес бях на една рампа наклоних колата на близо 40 градуса като вдигах задна лява , отлепи се предна лява и колата застана на кантар, очаква се дясна задна пружина да се сгъне и да застане почти на тампон да да ама не, хич не се и сгъва значително...

Явно Голф единичка е с твърдо задно окачване, или май съм объркал сметките, 35 см пружина има якост 40 кг за 1вите 2-3 см после се мултиплицира нужното услие за да се сгъне, ама аз резнах меките краища на пружината, скъсих я до 25 см и сега имам начално усилие сигурно над 100 КГ за да сгъне 2-3 см ама после ... явно сметките са ми грешни...много грешни пруснах грешка във формулата, тоест дългите пружини са меки а късите твърди независимо от еднаквия материал диаметър и т.н. повече навивки=по-меко...

Сега търся пружина от нещо си още по-мека или тънка пружина с голям ход, тънка разбирам Ф 7-8-9 см... дължина 30-40см колкото толкова...

Поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Обади се на Коко 11 или Злой, те нещо бяха измислили с някакви пружини по поръчка - правят ти каквато искаш
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Моите пружини са от Витара, мисля.

Коментар

абе човек кви са тия пружина по 20 см.колко ша са сгъни че да има ход.слагай максимално дълги ама меки.
          колко широка можеш да сложиш.от лада задната е мека и дълга ама е широка.по широка е от на единичка.
          20 лв струват два броя нови.или върви в някоя морга и избирай на око.кви са тия сметки няма да праиш космически кораб.

Коментар

колеа Yaro останах с впечатление че не са харесват много дано да съм сбъркал, има ли готов кит за тази кола? ако има за него е най-добрият вариант , но за мен - не мойто окачване е къстъм и ще става още по къстъм с течение на времето

Коментар

Първоначално публикуван от Kaishin Преглед на мнение
              ...има ли готов кит за тази кола? ако има за него е най-добрият вариант , но за мен - не мойто окачване е къстъм и ще става още по къстъм с течение на времето

Ето това според мен е основния въпрос:

Искаш да имаш лифт или искаш да се научиш как се прави лифт?

Или с други думи:

Купуваш кит и го монтират в сервиза. Резултат:
              Имаш лифт. Караш и се кефиш.

Или :

Сменяш пружини, амортисьори, режеш тампони, режеш и заваряваш железа и т.н и т.н. Резултат:
              Аз имам опит! Имам и лифт! Ама не е като фабричните...Размисляш, поглеждаш се отстрани и...си купуваш си кит и го монтират в сервиза. Караш, кефиш се и не му мислиш много...

Жоре, сутринта разгледах ферозката набързо и трябва да ти кажа , че с тези гуми изглежда внушително. На снимките не си личи толкова.Ако бях на твое място, единственото което бих направил е да омекотя задното окачване и....край! Щях да си карам и толкова.

Коментар

Сменяш пружини, амортисьори, режеш тампони, режеш и заваряваш железа и т.н и т.н. Резултат:
                Аз имам опит! Имам и лифт! Ама не е като фабричните...Размисляш, поглеждаш се отстрани и...си купуваш си кит и го монтират в сервиза. Караш, кефиш се и не му мислиш много...

да ама не.
                кита струва пари.
                кат го счупя
                а ще го счупя
                по добре аз да си направя кат го счупя зная как съм го правил

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                  ..
                  да ама не.
                  кита струва пари.
                  кат го счупя
                  а ще го счупя
                  по добре аз да си направя кат го счупя зная как съм го правил
                  Всеки според чергата..

Коментар

коко чух че произвеждате пружини харесаха ли ти

Коментар

икономия се прави от имане не от нямане

Коментар

колеа Yaro останах с впечатление че не са харесват много дано да съм сбъркал, има ли готов кит за тази кола? ако има за него е най-добрият вариант , но за мен - не мойто окачване е къстъм и ще става още по къстъм с течение на времето
                        А бои де.
                        Готов кит.
                        Няма такъв.
                        Готовия кит е база която трябва да се допълва и ТНТМто е желателно. Не е задължително. Някои и така си ги карат и много им се радват. Два инча пружини и амортисьори и кой кат нас.
                        А че късите биалети променят ъгала на стабилизиращата щанга с повече от пет градуса и тя така не работи правилно.
                        А че при 2" лифт без къстъм бъмп стоп се увеличава хода на горе пак с 2". Това разбира се ако едната врътка в повече на пружината не спре моста преди това. На доло хода си е същия.
                        И кво става вдигаме джипа пък гумите си влизат в калниците както преди.
                        После лифт се правел за по-големи гуми и ходове.

Коментар

коко чух че произвеждате пружини харесаха ли ти
                          още несъм поръчвал чакам амовете.
                          що са базикаш

Коментар

добре вече само сериозно ще говорим

Коментар

Сега видях темата, че нямах нет
                              BatGeorgeone кажи в кой сервиз го преобрази така....
                              А можеби част от темата е за тук http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8367
                              Поздрави, лека и безаварийна
                              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                А че късите биалети променят ъгала на стабилизиращата щанга с повече от пет градуса и тя така не работи правилно.
                                Коя щанга?!?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X