Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откъде ми попадна ъглошлайф...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Откъде ми попадна ъглошлайф...?

Почти позна! Сигурно е черна, 48х3,6 мм, ама е безшевна. Шевните при огъване се мачкат и за нищо не стават.
    Красивите думи невинаги са истина, а истинските - невинаги красиви!
    0887 301 726

Коментар

Колега, във всъщност над 80% от клетките в България са от шевни тръби. Огъват се и още как. За целта ти трябва дорникова машина. Ето тази ми е първата и е нагледно доказателство!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0752.jpg
Прегледи:1
Размер:262.6 КБ
ID:5546025

Име:DSCN0754.jpg
Размер:220.0 КБ
ID:5546026

Име:DSCN0790.jpg
Размер:278.6 КБ
ID:5546028

Име:DSCN0791.jpg
Размер:195.8 КБ
ID:5546029

Име:DSCN0793.jpg
Размер:221.8 КБ
ID:5546030

Име:DSCN0783.jpg
Размер:239.9 КБ
ID:5546027

Име:DSCN0808.jpg
Размер:300.2 КБ
ID:5546031
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
        Колега, във всъщност над 80% от клетките в България са от шевни тръби. Огъват се и още как. За целта ти трябва дорникова машина. Ето тази ми е първата и е нагледно доказателство!
        На 100% съм сигурен, че не си прав, може и анкета да пуснем. Освен за икономия от 100лв., друга полза не виждам. Смятам, че сигурността е на първо място и тая икономия, не бих я препоръчал на никого.

Коментар

В сряда ще намина да "инспектирам" клеткатаНо ако не отговаря на изискванията на ФИА,как ще се разберем?Имаш време -дерзай!
          Чавдар Владимиров
          0887/912075
          Ленд Ровър Диско 1
          Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
            В сряда ще намина да "инспектирам" клеткатаНо ако не отговаря на изискванията на ФИА,как ще се разберем?Имаш време -дерзай!
            Вземи ме като ''младши експерт по обръщането и тестване на клетки''
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
              На 100% съм сигурен, че не си прав, може и анкета да пуснем. Освен за икономия от 100лв., друга полза не виждам. Смятам, че сигурността е на първо място и тая икономия, не бих я препоръчал на никого.
              Едвали знам всички клетки в Пловдив, но вероятно знам повечето. Между тях знам само за две от безшевни тръби. И двете са на един човек.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                Вземи ме като ''младши експерт по обръщането и тестване на клетки''
                На теб може да се възложи проверка на клетката,но немонтирана на джипа.В противен случай ще е фатално за машината.
                Чавдар Владимиров
                0887/912075
                Ленд Ровър Диско 1
                Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                  Едвали знам всички клетки в Пловдив, но вероятно знам повечето. Между тях знам само за две от безшевни тръби. И двете са на един човек.
                  Колега, като видях шевната тръба на какво заприлича след огъването й (има подобни макарони във форма на спирала), ще кажа само, че Лъчо е прав- не можеш да разчиташ на такава клетка!
                  0887 301 726

Коментар

По-горе съм го написал, но ще повторя:
                    Трябва машина с дорник, която може да огъва такива тръби.
                    Виж снимките по-горе и прецени.

Коментар

Въпросът е доколко ще свършат работа при евентуално преобръщане и дали имат същите качества като безшевните, а не как изглеждат и дали се огъват без да се смачкат. Така смятам, но не съм специалист.
                      0887 301 726

Коментар

Първоначално публикуван от IcoIliev Преглед на мнение
                        Въпросът е доколко ще свършат работа при евентуално преобръщане
                        Аз бих я тествал И всичко това в името на едната наука
                        На сърбела майката му е чесането.
                        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Правилата за изработване на клетки са съобразени с три основни неща:
                          Това са материалите, от които се изработват, геометрията на конструкциите и качеството на изработката. Хората, измислили ги са се постарали максимално да премахнат субективния фактор, компенсирайки с другите два фактора, а именно:
                          Определяйки строги правила за геометрията и използваните материали до известна степен се пренебрегва евентуалното лошо изпълнение. В изискванията на FIA пише (цитата е почти дословен) - Грозните заварки предполагат лошо изпълнение, но красивите не означават непременно, че изпълнението е добро. С други думи - заваръчните шевове не се проверяват с каквато и да е машина за дефектоскопия. По тази причина в клетката има няколко детайла (в зависимост от конфигурацията са различни), които задължително са от цели тръби и по тях е изключено да има снадки и заварки. Реално те са носещата конструкция, а останалите, които са заварени към тях, включително хиксове, опори и т.н. се предполага, че все едно ги няма. Малко пресилвам, но се разбира какво имам в предвид.
                          Преди 20 години (от когато тези правила не са се променяли) технологията за изработване на електро-заварени тръби е била толкова в зародиш, че тръбите нито са били кръгли (което е от основно значение за носещата им функция), нито е бил гарантиран непрекъснат шев на заварката.
                          За последните 20 години заваръчните технологии са се развили невероятно много. Освен това, сложните заваръчни машини и сложните заваръчни процеси са станали много достъпни. Основните качества, по които електро-заварените тръби са отстъпвали на безшевните са налягане и спукване на заварките при многократни температурни линейни разширения. Много отдавна обаче това не е така. За сравнение ще спомена, че всички газопроводи, нефтопроводи, топло и паропроводи в съвременния свят са изработени от шевни, електро-заварени тръби. Безшевни се използват там, където налягането вече е особено високо или имат значение разни завихряния, загрявания при триене и съпротивление и т.н.
                          Свойството на тръбите да се огъват на малки радиуси, запазвайки сечението на отвора си е много важно за носещата им устойчивост. Това е възможно за сметка на промяната на сечението на стената на тръбата, заради което пък има минимални изисквания за това сечение. За да не се получи намачкване на тръбата се използва т.нар. дорникова машина за огъване. Съответния дорник е стационарен прът, завършващ със специална глава, която по време на огъването чрез изтегляне "подпира" външната (за радиуса) стена на тръбата от вътрешната страна, запазвайки сечението на отвора. Електро-заварените тръби съвсем нормално се огъват на тази машина и напълно запазват свойствата си.

Пихме по две ракии и вместо да си бием жените... глей с кви работи се занимаваме

Коментар

Това ти се чудя и аз! По това време на нощта нямаш ли си по- хубави занимания, ами си седнал и писал такъв ферман? Мен щеше да ме домързи, честно. Едвам го прочетох след първото ми кафе, а се надявам някъде по обяд да го осмисля!
                            Поздрави!
                            0887 301 726

Коментар

Това определено ми хареса.
                              Пихме по две ракии и вместо да си бием жените... глей с кви работи се занимаваме
                              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Въпрос към модераторите- защо не виждам снимките, преди да ги кача, и защо не мога да поставям емотикони?
                                Между другото, колата е почти готова и в края на днешния ден ще кача в окончателния й вид (засега).
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от IcoIliev; 20-12-13, 00:46.
                                0887 301 726

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X