Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откъде ми попадна ъглошлайф...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откъде ми попадна ъглошлайф...?

Здравейте, колеги! Преди около година и половина си купих Дайхацу Роки от Наско (atanas_93), който си го беше отглеждал и грижил като малко бебе. Уви, обаче колцата не уцели на нов собственик. Веднага се заех с "подобренията", макар и нищо да не разбирам от автомобили. Първото нещо, което направих (разбира се след монтирането на трип), бе да му купя нови по-големи гуми Maxxis Trepador 31х10,5х15, както и джанти. Разбира се, пак от Наско, защото не бяха "ан блок" с Рокито. За съжаление не се събираха в калниците и се наложи рязане на веждите. Смених задните ресьори с такива от ЖукНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130903_130051.jpg
Прегледи:1
Размер:141.3 КБ
ID:6027775, които се оказаха с два сантиметра по- дълги, ама нищо, а на предните им набих още един лист. Та така, обзаведен с новите гуми дойде и сефтето- да ходим на състезание с Краси (nikolaev_k) на Нова Черна. На малко по- късен етап се наложи поставянето и на гумени уширители на калниците, защото в калта цалата кола ставаше на мармалад, а отвътре пък нищо не се виждаше. Това доведе до направа на нова "силова броня". Покарахме известно време колата в този вид, но се появи ново предизвикателство- на Варна 10 можехме да участваме само ако имаме клетка. Направихме такава от клечки за зъбиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:24042013011.jpg
Размер:157.6 КБ
ID:6027753Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19042013010.jpg
Размер:162.9 КБ
ID:6027754Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19042013008.jpg
Размер:147.8 КБ
ID:6027755, която няколко месеца по-късно се оказа излишна. Направих и шнорхел, което доведе до леки промени в двигателния отсек- нов въздушен филтър от Витара, придружен с кутия от неръждаема стомана- собствено производство, маркучи от Мерцедес със скоби от БМВНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131002_165411.jpg
Размер:164.6 КБ
ID:6027756, както и още един куп други дребни неща. Та за какво пиша всичко това?! Защото от някъде ми попадна един ъглошлайф, и се захванах с неща, от които не разбирам... ама е късно вечеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131002_142752.jpg
Размер:104.7 КБ
ID:6027757Натиснете снимката за да я уголемите

Име:03102013049.jpg
Размер:177.0 КБ
ID:6027761Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04102013054.jpg
Размер:167.6 КБ
ID:6027760Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131003_140756.jpg
Размер:94.5 КБ
ID:6027759Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131002_142822.jpg
Размер:109.4 КБ
ID:6027758. А всичко тръгна от желанието да събера гуми тридесет и тройки с фланци в тези малки калничета. Сега искам да направя вътрешна клетка, да монтирам тези седалкиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:sportsitz_sw_rt_fk_fkrse005-005-2.jpg
Размер:58.5 КБ
ID:6027762за да отиват на вече присадения спортен волан с фланец ръчна изработка, четириточкови колани, задна лебедка, преместване на акумулатора в купето, светлини за нощни етапи 12000 лумена, и други глупости. Та, хора, преминавали вече през този ад, моля ви ПОМАГАЙТЕ С ВАШИТЕ БЕЗЦЕННИ СЪВЕТИ!
    Последно редактирано от IcoIliev; 04-10-13, 19:01. Причина: грешка
    Красивите думи невинаги са истина, а истинските - невинаги красиви!
    0887 301 726

От: Откъде ми попадна ъглошлайф...?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020965.jpg
Размер:229.1 КБ
ID:552348133 -ки си влизат и без да изрязваш така калниците , изрязани са само отвън . Моето беше на 33 - ки и фланци . А тази клетка е да се каже че има . Не се обиждай , ако ви трябва клетка я направете както трябва .
    Последно редактирано от Пламен Атанасов; 04-10-13, 19:17.

Коментар

Не влизат! Даже 31 опираха в калника и подкалника, а клетката наистина беше бутафорна, ама издържа едно странично дърпане.
      0887 301 726

Коментар

Тогава ще поработите по окачването , затова ти пратих снимка на моето . Тези гуми са 33-ки , има нови ресьори и малко удължени захвати за тях . След изрязване на калниците само отвън , не опираше никаде . Е не е най - доброто решение , но за нуждите ми си беше добре.

Коментар

Като гледам докъде са изрязани калниците на твоето Роки, да ти кажа честно, и аз до там го виждам.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04102013059 - Копие.jpg
Размер:93.1 КБ
ID:5523554Сега изглежда много високо, защото нищо не натоварва задните ресьори-резервоар, гума, хай-джак и т.н. А къде опираха си личи ясно на снимката.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от IcoIliev; 04-10-13, 22:37. Причина: допълнение
          0887 301 726

Коментар

Ицо ... нещо не е както трябва.
            На моето си влизат 31-ци без проблем. В момента съм с такива, дори са регенерати .. та реално размера е около 32'.
            Нищо не е рязано.
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Джантите са ми много минусови, но не съм гледал колко. Предполагам -55. Така или иначе си опираха, и то яката, та се принудих да стигна до тук. Това е второто рязане на калниците и вече реших то да е драстично. Също опираха и в подкалника. Идея нямам защо. Мислех да ги огранича с шок- тампона, но не ми се ограничаваше и без това малкия ход (заради окачването).
              0887 301 726

Коментар

Като гледам офсета на джантите, вероятно част от вината е и негова.
                Колега, отворил си си едно море работа.
                Малко лифт на окачването в рамките на разумното, както спомена Пламен и един минимален боди лифт от примерно 3см, биха ти спестили целия филм. С тези джанти компенсираш дори повече от достатъчно.
                Виждам че си сръчен.
                Боди лифта отнема половин ден.

ПП: Тук в града имаше едно Роки с 33-ки , мисля на 10-ки джанти, но ресорите бяха качени.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Благодаря за съвета, ама вече се вкарах в морето. А каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го натърти.
                  0887 301 726

Коментар

Не е съвет. Просто мнение.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Така или иначе отворих тази тема за съвети и май ще е по- добре да ви информирам какво мисля да направя, за да кажете къде ще сгреша, а не каква съм я свършил вече.
                      0887 301 726

Коментар

Колега, това Бошче ли е главния виновник? Същия е като моя, мамицата му!
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:111.jpg
Размер:28.6 КБ
ID:5523606
                        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Душичка носи бошчето, и то каква- на терминатор!
                          Последно редактирано от IcoIliev; 05-10-13, 09:22. Причина: правопис
                          0887 301 726

Коментар

Щом имате желание, ще стане!
                            Задна седалка ще му слагате ли?
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Не, джипчето така или иначе е само за състезания и в момента изпълнява ролята на морско свинче- да видим докъде ще стигне инженерната мисъл на едни абсолютни лаици в областта. А следващия джип ще го дадем на специалистите.
                              0887 301 726

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X