Здравейте, колеги! Преди около година и половина си купих Дайхацу Роки от Наско (atanas_93), който си го беше отглеждал и грижил като малко бебе. Уви, обаче колцата не уцели на нов собственик. Веднага се заех с "подобренията", макар и нищо да не разбирам от автомобили. Първото нещо, което направих (разбира се след монтирането на трип), бе да му купя нови по-големи гуми Maxxis Trepador 31х10,5х15, както и джанти. Разбира се, пак от Наско, защото не бяха "ан блок" с Рокито. За съжаление не се събираха в калниците и се наложи рязане на веждите. Смених задните ресьори с такива от Жук
, които се оказаха с два сантиметра по- дълги, ама нищо, а на предните им набих още един лист. Та така, обзаведен с новите гуми дойде и сефтето- да ходим на състезание с Краси (nikolaev_k) на Нова Черна. На малко по- късен етап се наложи поставянето и на гумени уширители на калниците, защото в калта цалата кола ставаше на мармалад, а отвътре пък нищо не се виждаше. Това доведе до направа на нова "силова броня". Покарахме известно време колата в този вид, но се появи ново предизвикателство- на Варна 10 можехме да участваме само ако имаме клетка. Направихме такава от клечки за зъби

, която няколко месеца по-късно се оказа излишна. Направих и шнорхел, което доведе до леки промени в двигателния отсек- нов въздушен филтър от Витара, придружен с кутия от неръждаема стомана- собствено производство, маркучи от Мерцедес със скоби от БМВ
, както и още един куп други дребни неща. Та за какво пиша всичко това?! Защото от някъде ми попадна един ъглошлайф, и се захванах с неща, от които не разбирам... ама е късно вече

. А всичко тръгна от желанието да събера гуми тридесет и тройки с фланци в тези малки калничета. Сега искам да направя вътрешна клетка, да монтирам тези седалки
за да отиват на вече присадения спортен волан с фланец ръчна изработка, четириточкови колани, задна лебедка, преместване на акумулатора в купето, светлини за нощни етапи 12000 лумена, и други глупости. Та, хора, преминавали вече през този ад, моля ви ПОМАГАЙТЕ С ВАШИТЕ БЕЗЦЕННИ СЪВЕТИ!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Откъде ми попадна ъглошлайф...?
Свий
X
-
-
От: Откъде ми попадна ъглошлайф...?
Не влизат! Даже 31 опираха в калника и подкалника, а клетката наистина беше бутафорна, ама издържа едно странично дърпане.Красивите думи невинаги са истина, а истинските - невинаги красиви!
0887 301 726
Коментар
-
Тогава ще поработите по окачването , затова ти пратих снимка на моето . Тези гуми са 33-ки , има нови ресьори и малко удължени захвати за тях . След изрязване на калниците само отвън , не опираше никаде . Е не е най - доброто решение , но за нуждите ми си беше добре.
Коментар
-
Красивите думи невинаги са истина, а истинските - невинаги красиви!
0887 301 726
Коментар
-
Ицо ... нещо не е както трябва.
На моето си влизат 31-ци без проблем. В момента съм с такива, дори са регенерати .. та реално размера е около 32'.
Нищо не е рязано.Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Джантите са ми много минусови, но не съм гледал колко. Предполагам -55. Така или иначе си опираха, и то яката, та се принудих да стигна до тук. Това е второто рязане на калниците и вече реших то да е драстично. Също опираха и в подкалника. Идея нямам защо. Мислех да ги огранича с шок- тампона, но не ми се ограничаваше и без това малкия ход (заради окачването).Красивите думи невинаги са истина, а истинските - невинаги красиви!
0887 301 726
Коментар
-
Като гледам офсета на джантите, вероятно част от вината е и негова.
Колега, отворил си си едно море работа.
Малко лифт на окачването в рамките на разумното, както спомена Пламен и един минимален боди лифт от примерно 3см, биха ти спестили целия филм. С тези джанти компенсираш дори повече от достатъчно.
Виждам че си сръчен.
Боди лифта отнема половин ден.
ПП: Тук в града имаше едно Роки с 33-ки , мисля на 10-ки джанти, но ресорите бяха качени.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Благодаря за съвета, ама вече се вкарах в морето. А каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го натърти.Красивите думи невинаги са истина, а истинските - невинаги красиви!
0887 301 726
Коментар
-
Така или иначе отворих тази тема за съвети и май ще е по- добре да ви информирам какво мисля да направя, за да кажете къде ще сгреша, а не каква съм я свършил вече.Красивите думи невинаги са истина, а истинските - невинаги красиви!
0887 301 726
Коментар
-
-
Не, джипчето така или иначе е само за състезания и в момента изпълнява ролята на морско свинче- да видим докъде ще стигне инженерната мисъл на едни абсолютни лаици в областта. А следващия джип ще го дадем на специалистите.Красивите думи невинаги са истина, а истинските - невинаги красиви!
0887 301 726
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар