Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Показания температурен датчик?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Показания температурен датчик?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Нямам други проблеми. Компресия - дал господ - мойта е на 90 000км. Всички датчици работят и са в норма. Клапаните са регулирани. Масло не харчи грам. Катализатора си работи и не е запушен. Ламбда сондата е в норма (даже много "над" нормата, демек пъргава си е още). Свещи и кабели - нови. Капачка и палец на делко - нови. Всички ремъци - нови.
    Единствено не съм проверил налягане на горивото и дюзите, щото нямам нужното оборудване. Още си търся читав сервиз.

Първи заподозрян - регулатора на налягането на горивото.
    Втори заподозрян - бензиновата помпа
    Трети заподозрян - центробежен/вакуумен регулатори. и работя по въпроса.

На магистрала съм вдигал 120, и искаше още. Набира ги бавно и няма пъргавина над 3000-3500 оборота, независимо колко я настъпвам. А по книга би трябвало баш там да върви най-много.
    За загряването - то аз съм почти сигурен че виското ми не работи както трябва, но при положение че не ми загрява, а съвсем леко (1-2мм) подминава средата, и то единствено ако карам с над 110, засега ще влагам средства другаде. Като се скапе съвсем ще и хакна електрически вентилатор от нещо си.

btw. Ти ли беше с тая... новата... фероза на срещата?
    Сега като захладня, как пали на студено- от първия или от следващ път?
    JEEP KJ 3.7 V6

Коментар

Пали еднакво и на топло и на студено. Изобщо пали супер лесно.

Прави нещо друго: при първото палене за деня, след като запали първоначално си държи стабилно оборотите, след около 4-5 секунди падат за около 5-10 селунди, след това се вдигат до нормалните.
      За това подозирам регулатора на налягането на горивото най-вече.

За да го направи пак трабва да е седяла поне 5-6 часа без да е палена.

Обаче за да съм сигурен ми трабва специален манометър за тая цел, а такъв нямам. Набелязал съм си едно малко сервизче, дето само с инжекциони се занимават, но все нямам време да мина с джипката.

Ти ако знаеш някой читав сервиз за инжекциони - сподели.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това, което става при теб не е от ненормалните неща. Дължи се на несъвършенството на впръскващата система и по-специално на двустепенната, вакуумна система за празен ход. Има тема "Очистка узла дроссельной заслонки на Daihatsu Applause HD-E" във http://daihatsu.cittel.ru/faq/index.html , където е описано как става това.
        Направи най-много това и не пипай нищо друго! И пак повтарям- не искай съвършенство от нашите машинки!!
        JEEP KJ 3.7 V6

Коментар

btw. Ти ли беше с тая... новата... фероза на срещата?

Не, аз съм с по-новата

Аз не съм забелязъл някави проблеми при набиране, но и не я карам бързо - вдигал съм 130 два три пъти (според мен става нестабилна при тази скорост, но май е заради луфт в паразитния хебъл)
          Обикновенно съм с 100-110 по магистралата- досега (30 000 км.) не е мърдала температурата от малко преди средата(чукам на дърво ).
          LZ1GUS

Коментар

Първоначално публикуван от gusa Преглед на мнение
            Не, аз съм с по-новата

Аз не съм забелязъл някави проблеми при набиране, но и не я карам бързо - вдигал съм 130 два три пъти (според мен става нестабилна при тази скорост, но май е заради луфт в паразитния хебъл)
            Обикновенно съм с 100-110 по магистралата- досега (30 000 км.) не е мърдала температурата от малко преди средата(чукам на дърво ).
            Имаш ли възможност да си снимаш двигателя и да качиш снимката някъде?

А иначе тя и мойта става нестабилна, но до към 120 се ядва. Цял мост, ресори, леко купе, няма стабилизираща щанга отзад - това всичко води до нестабилност. 140 съм вдигал само по новите, почти идеално равни, участъци на магистралата и там проблем няма. Те и жигулите навремето правеха съвсем същото, не че имат нещо общо де

Примен задницата се опитва да се разхожда, предницата си е стабилна.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нормално е да е нестабилна. Да добавя освен изброените и къса база, тясна, пълна липса на аеродинамика, голям клиренс, високи гуми, лека задница... Над 100 - 110 само по дълги прави
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Имаш ли възможност да си снимаш двигателя и да качиш снимката някъде?
                Мога след малко, някоя част по конкретно- или само общ план?
                LZ1GUS

Коментар

Това са снимки от двигателя на по-новичката фероца (1995г.)

Надявам се да излязат снимките, също така се надявам колегата да ме извини за спама.
                  Прикачени файлове
                  LZ1GUS

Коментар

исках да сложа снимка на температура на двигатля при 150 км, но не можах да прикача файла, вече успях
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от sapporo; 06-11-07, 22:28.
                    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Екстремист
                      А тази лампа- Check Engine по принцип ли ти свети, или нещо от оборотите?
                      Те не че не са в нормален режим ама аз май не съм стигал до там
                      LZ1GUS

Коментар

Първоначално публикуван от gusa Преглед на мнение
                        Това са снимки от двигателя на по-новичката фероца (1995г.)

Надявам се да излязат снимките, също така се надявам колегата да ме извини за спама.
                        Мерси много за снимките и бързата реакция. На срещата я гледах, но бях позабравил. Всмукателния колектор е същия като моя (мойта е '94), демек това е новия. Имаше колеги с повече маркучи и тръбички.
                        Само тая кутия отгоре я нямам. Всичко друго е едно към едно.
                        Незнам какво върши, предполагам че при определени обороти става резонанс и подпомага смученето. На срещата някой ми обясняваше че сваляла въртящия момент на по-ниски обороти. Ще поровя да видя дали не може да се измъкне такава от някъде...

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                        исках да сложа снимка на температура на двигатля при 150 км, но не можах да прикача файла, вече успях
                        явно при теб се държи по друг начин. Мойта стрелка седи с точно толкова, ама от другата страна на центъра.

Това добре, ама защо ти свети лампата "CHECK ENGINE"? Гледал ли си каква е грешката?

Знаеш ли какво изпълнение ти е джипката? US, северна европа, австралия и т.н.? Виското при загрял двигател трудно ли се движи?

Коментар

грешката е, че е газифицирана
                          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

За черната кутия пишеше в документацията

Иначе тук има и графика :

http://www.warfs.org/content/view/19/51/
                            LZ1GUS

Коментар

Мерси.

А бях гледал там. Как съм го пропуснал?

Коментар

Цяла година карах моита фероза без стрелката да се доближи и веднуж до рисунката в средата.Последните 2/3 месеца си загрява както иска,но с леки убеждения не ме е оставила до сега на пътя.Загрява на 4 и 5та като карам.като загрее връщам на 3та и се оправя за секунди,но напоследук и това маи не е толкова ефективно.мисля,че перката и радиатора са ок,както и водната помпа,защото като си реши охлажда перфектно.Ако можете да ми кажете какво е ще съм ви задължен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X