Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Показания температурен датчик?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Показания температурен датчик?

Здравейте колеги да ви питам каде ви стои стрелката на температурата,че мойта леко подминава средата на скалата.Виското работи ,термостата нов,антифриза нов,система чиста остава да е датчика но това може и да е нормалното му показание.

До: Показания температурен датчик?

И ако беше казал каква е колата... Можеше някой да ти помогне
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Sorry ама така е като бърза човек,ФЕРОЗА 1.6,16V

Коментар

Естествено Дайхйцу-нали сме в този раздел.При мен стрелката винаги е в ляво от средата,дори и при продължително шофиране.На всичко отгоре съм сигурен,че виското ми е "издухало"-върти си по инерция.Друг е въпросът,че на 43-градусовите жеги подмина средата и се опита да отиде към първата чертичка,но това го отдавам на неработещото виско.Апропо,в процес съм на търсене,за да го сменя с ново.
        VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Аз ще взема да сменя термостата и тогава ще пиша пак дали има някакво изменение.На другата ми кола сменях 2 пъти щото аман от ментета може и тоз да е някакъв миндил.Поздрави!

Коментар

Колега,

Много е дискутирано за загряването - до средата и понякога на баир, работа на място или каране на висока предавка с ниска скорост на ниски обороти стрелката минава средата и приближава делението в дясно...

Моята никога не е стигала дясното деление, най-много до края на знакчето за термометър в средата нещо като 13:05 часа да те ориентира по-добре.

Това си е нормално за Фероза, моята и в най-големите жеги съм я карал на зверски наклони над 25-30 градуса и все около средата без проблеми, но загрява(леко минава средата) за минутки ако е на място или оборотите паднат под 2000 или над 4500 независимо от скороста на движение...

Поздрави,
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Явно за всяка е различно щот моита в момента в които стигне средата е вече късно а при нормална работа я държи съвсем малко преди средата . Термостатите са болната ми тема тъй като до момента съм сменил 4 и пак при последната разходка блокира термостата и сега пак съм в бокса а интересното е ,че преди последния ремонт и преди да си купя оригинален термостат го бях махнал и нямах никви проблеми защо пак се прецаках сам и (си) го сложих незнам

Коментар

И аз мисля над същото да го махна и да сложа помпа за принудително циркулиране на охл течност...

Поздрави,
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                  И аз мисля над същото да го махна и да сложа помпа за принудително циркулиране на охл течност...

Поздрави,
                  Виждал съм фероза с допълнителен радиатор само на малкия кръг на водата , но за допълнителна помпа не съм се сещал . Аз смятам да сложа допълнителна електрическа перка пред радиатора за ад нямам проблеми повече( поне се надявам да спрат проблемите )

Коментар

Здр.преди малко пробвах виското по начина както беше описал колега от форума със списание.Та резултата е при леко подминаване на стрелката средата на скалата успях да спра перката което ме навежда на мисълта,че не е съвсем наред,но от друга страна дори и така работещо не ми вдига по висока темп.Днес доста я поизмъчих в тази кал но отново не надвишава"нормалното" подминаване на средата.Дори и на ниските предавки.Това може да значи,че виското още действа но може и да закъснява.Поздави.

Коментар

Радо, с перката няма да постигнеш нищо, ама нищичко без да има циркулация на водата а тя се постига с допълнителна ел помпа от Газела или западна кола, под 2300 оборота ще ти грее Ферозата колкото и перки да имаш...

Поздрави,
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Даа... И моята стрелка подминава средата. Съмявам се, че е нормално но за сега не ми създава проблеми. Знакчето цялото се вижда но водата не я изхвъря през капачката, което ме кара да мися, че не надвишава 105-110 градуса.

Коментар

При мен средата на термостата минава само когато работи на високи обороти и то при жеги. Забелязал съм го само когато карам по магистрала с над 90-100, даже ми е стигала до 2-3мм преди критичното деление, когато намаля скоростта до 60-70 се оправя. При оффроад, задръствания в града, и други ситуации с продължително мнго бавно каране си е точно по средата, или леко в дясно ако е много жега. Предполагам че виското не ми работи. В ситуация когато стрелката ми е вдясно от средата на спрял двигател я завъртах с лекота, не знам дали това е показателно че не работи.
                          О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Радо, с перката няма да постигнеш нищо, ама нищичко без да има циркулация на водата а тя се постига с допълнителна ел помпа от Газела или западна кола, под 2300 оборота ще ти грее Ферозата колкото и перки да имаш...

Поздрави,
                            Ми мойта на ниски обороти никога незагрява дори като е прегряла и я оставя на ниски се оправя загрява на бавни най-вече когато са високи оборотите на двигателя а скороста е ниска мога за доуточнение да кажа само че и радиатора и виското са ми нови само за тях съм дал около 1000 лв и затова съм решил да сложа допълнителна ел. перка

Коментар

Re: Показания температурен датчик?

Здравейте, моята пък никога не загрява в дясно от средата. Като приближи средата бързо пада в ляво. Тази температурна стабилност я поддържа учудващо при различни режими - градско със задръстване и баири с 4х4 на ниски.
                              Някъде има ли описание как работи въпросната виско? Как се проверява? Да не би при мен вентилатора да е включен постоянно като на Жигула?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X