Здравейте колеги да ви питам каде ви стои стрелката на температурата,че мойта леко подминава средата на скалата.Виското работи ,термостата нов,антифриза нов,система чиста остава да е датчика но това може и да е нормалното му  показание.

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Показания температурен датчик?

Свий

X
- 

До: Показания температурен датчик?

Естествено Дайхйцу-нали сме в този раздел.При мен стрелката винаги е в ляво от средата,дори и при продължително шофиране.На всичко отгоре съм сигурен,че виското ми е "издухало"-върти си по инерция.Друг е въпросът,че на 43-градусовите жеги подмина средата и се опита да отиде към първата чертичка,но това го отдавам на неработещото виско.Апропо,в процес съм на търсене,за да го сменя с ново.VENI-VIDI-VICI!
 Коментар
- 

Колега,

Много е дискутирано за загряването - до средата и понякога на баир, работа на място или каране на висока предавка с ниска скорост на ниски обороти стрелката минава средата и приближава делението в дясно...

Моята никога не е стигала дясното деление, най-много до края на знакчето за термометър в средата нещо като 13:05 часа да те ориентира по-добре. да те ориентира по-добре.

Това си е нормално за Фероза, моята и в най-големите жеги съм я карал на зверски наклони над 25-30 градуса и все около средата без проблеми, но загрява(леко минава средата) за минутки ако е на място или оборотите паднат под 2000 или над 4500 независимо от скороста на движение...

Поздрави,Бъдете живи и здрави!
 Коментар
- 

Явно за всяка е различно щот моита в момента в които стигне средата е вече късно а при нормална работа я държи съвсем малко преди средата . Термостатите са болната ми тема тъй като до момента съм сменил 4 и пак при последната разходка блокира термостата и сега пак съм в бокса а при нормална работа я държи съвсем малко преди средата . Термостатите са болната ми тема тъй като до момента съм сменил 4 и пак при последната разходка блокира термостата и сега пак съм в бокса а интересното е ,че преди последния ремонт и преди да си купя оригинален термостат го бях махнал и нямах никви проблеми защо пак се прецаках сам и (си) го сложих незнам а интересното е ,че преди последния ремонт и преди да си купя оригинален термостат го бях махнал и нямах никви проблеми защо пак се прецаках сам и (си) го сложих незнам  
 Коментар
- 

Виждал съм фероза с допълнителен радиатор само на малкия кръг на водата , но за допълнителна помпа не съм се сещал . Аз смятам да сложа допълнителна електрическа перка пред радиатора за ад нямам проблеми повече( поне се надявам да спрат проблемите )Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеИ аз мисля над същото да го махна и да сложа помпа за принудително циркулиране на охл течност...

Поздрави,  
 Коментар
- 

Здр.преди малко пробвах виското по начина както беше описал колега от форума със списание.Та резултата е при леко подминаване на стрелката средата на скалата успях да спра перката което ме навежда на мисълта,че не е съвсем наред,но от друга страна дори и така работещо не ми вдига по висока темп.Днес доста я поизмъчих в тази кал но отново не надвишава"нормалното" подминаване на средата.Дори и на ниските предавки.Това може да значи,че виското още действа но може и да закъснява.Поздави.
 Коментар
- 

Даа... И моята стрелка подминава средата. Съмявам се, че е нормално но за сега не ми създава проблеми. Знакчето цялото се вижда но водата не я изхвъря през капачката, което ме кара да мися, че не надвишава 105-110 градуса.
 Коментар
- 

При мен средата на термостата минава само когато работи на високи обороти и то при жеги. Забелязал съм го само когато карам по магистрала с над 90-100, даже ми е стигала до 2-3мм преди критичното деление, когато намаля скоростта до 60-70 се оправя. При оффроад, задръствания в града, и други ситуации с продължително мнго бавно каране си е точно по средата, или леко в дясно ако е много жега. Предполагам че виското не ми работи. В ситуация когато стрелката ми е вдясно от средата на спрял двигател я завъртах с лекота, не знам дали това е показателно че не работи.О899 2б2 1З2
 Коментар
- 

Ми мойта на ниски обороти никога незагрява дори като е прегряла и я оставя на ниски се оправя загрява на бавни най-вече когато са високи оборотите на двигателя а скороста е ниска мога за доуточнение да кажа само че и радиатора и виското са ми нови само за тях съм дал около 1000 лв и затова съм решил да сложа допълнителна ел. перкаПървоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеРадо, с перката няма да постигнеш нищо, ама нищичко без да има циркулация на водата а тя се постига с допълнителна ел помпа от Газела или западна кола, под 2300 оборота ще ти грее Ферозата колкото и перки да имаш...

Поздрави,  
 Коментар
- 

Re: Показания температурен датчик?

Здравейте, моята пък никога не загрява в дясно от средата. Като приближи средата бързо пада в ляво. Тази температурна стабилност я поддържа учудващо при различни режими - градско със задръстване и баири с 4х4 на ниски.
 Някъде има ли описание как работи въпросната виско? Как се проверява? Да не би при мен вентилатора да е включен постоянно като на Жигула?
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар