Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с блокажите на фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем с блокажите на фероза

Чудя се, писах и в първият пост, може би модератор трябва да залепи най-горе теми: КАК ДА СИ КУПЯ ФЕРОЗА, с превръзка на очите; КАК ДА СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ТРУДЕН ТЕРЕН!
    Последно редактирано от zmiata29; 12-12-12, 08:47.
    Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Не е задължително да тропа от предния диф. Възможно е ако е бил счупен продавачите да са поизкарали това онова от него и да е само на корпус.
      Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Колега според мен първо трябва да се поинтересуваш за майстор, който знае какво представляват тия животни хъбовете и в перфектния вариант разбира и от дифове, ако проблема не е в хъбовете и ако има такъв при теб откарай му джипа да го види.Аз съм от Благоевград и съм близо, но досега не съм се занимавал с хъбове (дано и не ми се наложи), а и моята е с автоматични, така че няма да мога да помогна за което съжалявам.
        Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
        Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Ако колегата отвори един от хъбовете, ще се светне за секунди, как работи.
          Нищо сложно няма в хъбовете. Нито в ръчните, нито в автоматичните.
          Пък, при елементарна техническа култура, би му помогнало и сервизното ръководство.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Глупости на търкалета! Автоматично им се включват тъпите манерки.
            Фероза се произвжда в два варианта-фултайм и парттайм. И двата модела си имат малък лост. При фултайма, малкия лост е само с две положения и служи за блокиране на междуосевия диференциал в раздатката.
            Имаше подобен случай и тука в нашия подфорум, някъде из темите.
            Като знам изобретателността, наглостта и ниската техническа култура на нашите автоджамбази, вероятно е фултайм, на който е изваден лоста и е затапено.
            На ферозата, нищо не се включва с вакуум.
            Ако е скъсана или разтегната верига на раздатката, ще се чува.
            Ако е хъбове, ще се чува.
            Ако е преден диф, ще се чува.
            Няма да се чува никакъв шум, ако е счупено външно каре, но това може да се провери лесно.
            Клеясали хъбове, както казва Търтьо, също е вариант.
            Вдигаш предницата на крик, включваш хъбовете и въртиш първо едното, после и другото колело.
            Трябва да се върти всичко до раздатката.
            Ако колело се върти, а полуоска не, каре или хъб.
            Няма вариант да се строши нещо в дифа и да не дрънчи, ромоли, закача...

ПП: Петьо, не е като да е баш близо колегата, но ако има път насам....
            Здравейте колеги.Днеска откарах Ферозата на майстор, и направи това което ти казваш,сложи я на крик,включи хъбовете и въртехме клелата.Значи оказа се ,че предното ляво каре е разбито.От дясната страна са добре нещата.Сега си търся каре.Предложиха ми в един магазин с който работи майстора китайско за 60 лв и японско за 120 лв.Естествено се навих за японското 120 лв.По принцип 120 лв добра цена ли е.Вие можете ли да предложите нещо втора употреба ако имате ,или пък нещо по-евтино но качествено.

Коментар

Най-качествения ремонт за карета на Фероза, който съм открил до този момент е присадка от Нива.
              Нивата има много по-големи и здрави карета.
              Правят ги в една работилница в Пловдив.
              Цената излиза колкото да си купиш японско.
              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Ако не си открил тази тема, прочети я:
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...89#post1329289

Ще добиеш някаква представа за материята.
                Аз скоро сменях дясното и го купих за 100лв (японско). Мога да се разровя и да ти дам телефон , но не знам, дали имаш право на лични съобщения.

Виж тази тема също:
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...79#post1862479
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Здравейте колеги.Искам да ви се похвала,че си оправих Ферозата и вече имам работещ преден мост и две въртящи се предни колела след като заключа хъбовете(изпробвах на пясък).както съм казал по-нагоре проблема беше,че имах счупено предно ляво външно каре,смениха ми го и всичко е наред сега.Благодаря на всички включели се по темата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X