Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с блокажите на фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с блокажите на фероза

Здравейте.Днес ходих на планината да пробвам Ферозата(91 година с ръчни хъбове,купих я лятото) как ще се държи на сняг.И така значи подкарах я по един участак с лек нагорник(почти равно).Не можах да мина и 5 метра.Гумите са хубави зимни гуми с хубав грайфер.Как ли не ги включвах тези лостове 4х2,4х4 бързи.4х4 бавни,включвам хъбовете с 4х4 бавни,всички възмочни комбинации и нищо.Един метър не мога да мина.После се качи едно приятелче да я подкара пак с всички тези комбинации на блокажи и хъбове и лостове и аз какво да вида върти се само задна дясна гума.Предните гуми изобщо даже не потрепват да се врътнат.Задната лява гума се завърти за миг и спира и то през голям интервал от време.Та въпроса ми е това нормално ли е?Хъбовете работат ли ми?.Блокажите работат ли ми?Какъв е този джип 4х4 след като върти само една гума.Моля ви кажете ми какво не е наред.

От: проблем с блокажите на фероза

Ти като я купува-лятото не накара ли продавача да ти демонстрира възможностите на джипа? Ако не друго поне щеше да научиш последователността на включване и сега да си с точна диагноза.
    Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

А,хъбовете "заключи ли?
      Ако не си,това е проблема,ако си проблема е в раздатката.
      И ферозата няма блокажи,евентуално диференциял с ограничено приплъзване.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Нещо не правите както трябва, а и не става ясно, каква система 4Х4 е Ферозката. Ако при включени хъбове, не върти И поне една от предните гуми, тогава джипката има някакъв проблем.
        И...Ферозата няма фабрични "блокажи", освен ЛСД на някои модели и блокаж на междинния(централния) диференциал, пак на някои модели.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Мое да няма некой кардан или полуоска
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Я ги снимай хъбовете и "блокажите" а и малкото лостче.
            По принцип ако хъбовете са ръчни ги включваш на 4х4 малкото лостче на 4H или 4L и не тръгнат и двата моста имаш сериозен проблем.А имаш ли предно.......щот има ферози и само със задно.
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
              Я ги снимай хъбовете и "блокажите" а и малкото лостче.
              По принцип ако хъбовете са ръчни ги включваш на 4х4 малкото лостче на 4H или 4L и не тръгнат и двата моста имаш сериозен проблем.А имаш ли предно.......щот има ферози и само със задно.
              И освободи ръчната
              Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Мое да няма некой кардан или полуоска
                Хахаха!
                Има и такъв вариант, да.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Хахаха!
                  Има и такъв вариант, да.
                  Или предния диф е фира.

Трее си да се види така онлайн не стаа

Колега кажи от къде си?
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Още със заглавието на темата подуши, че има да става интересно, ама де да видим.

Темата е нещо като онази дето колегата три години карал самурая, и все като включел блокажа и излизал от локвата, пък той бутал раздатката на бавни...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Още със заглавието на темата подуши, че има да става интересно, ама де да видим.

Темата е нещо като онази дето колегата три години карал самурая, и все като включел блокажа и излизал от локвата, пък той бутал раздатката на бавни...

Сещам се за тази тема ,тука колегата пита какво не му е наред ,аз имам две предположения ,или той или джипката .А сега по сериозно , възможно е да има клейясъл или счупен хъб ,ако един от хъбовете не работи и предното не работи. Не знам от къде си ,но намери друг колега с фероза ,да ти обясни как и какво се включва и ако не тръгне ,иди при майстор..
                      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Кольо не се ееб ав й а помагай на човека в беда е .

Коментар

Здр.колега,провери дали завърташ хъбовете докрай,ако се завъртат докрай(би следвало да не са клеясали) значи или имаш не работещ хъб или е моста или нещо раздатката не включва,но това е много общо,потърси някой компетентен колега или майстор в твоя район да ти помогне,но щом не върти нито едно от предните колела значи си имаш проблем

Коментар

Значи колеги от Сандански съм.Нов съм в тези приключения с офроуда.Бързо отговаряте за което съм ви благодарен.Значи когато малкото лостче е напред 2H въртът задните гуми,значи предполага е със задно Ферозата,след това включвам 4H+хъбовете на предните колела(до край се завъртат значи не са клеясали) и върти само задните и то едната а другата се включва от време навреме предните изобщо не не се помръдват.После включвам и 4L+хъбовете на предните колела и пак нищо.Ще се допитам и до майстор ,но първо искам да знам с какъв проблем си имам работа.

Коментар

Подред ,първо счупен хъб,второ счупено каре,трето скъсана полуоска,четвърто прецакан диф,пето прецакана раздатка..........Много неща могат да са,дано е само едно. А и виж там ли е кардана.
                              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X